Έβρος: Μηνύματα στα κινητά των κατοίκων από Πολιτική Προστασία, για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα

Έβρος: Μηνύματα στα κινητά των κατοίκων από Πολιτική Προστασία, για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα

Μηνύματα στα κινητά των κατοίκων του Έβρου για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα που επέρχονται από το απόγευμα του Σαββάτου, στάλθηκαν ομαδικά πριν λίγη ώρα και ο έντονος ήχος προκάλεσε την ανησυχία πολλών.

Πρόκειται για αποστολή από το γνωστό 112 για καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης. Παράλληλα, οι υπηρεσίες της Αντιπεριφέρειας Έβρου έχουν τεθεί σε επιφυλακή με εντολή του Αντιπεριφερειάρχη Δημήτρη Πέτροβιτς, για αντιμετώπιση δύσκολων καταστάσεων. Με ανακοίνωση που εκδόθηκε αναφέρεται ότι:

“Σύμφωνα με το Α/Α. 12/2021 Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας που εκδόθηκε στις 10-12-2021, προβλέπονται πολύ υψηλά ύψη βροχής στο μεγαλύτερο μέρος της ηπειρωτικής χώρας και θυελλώδεις νότιοι – νοτιοδυτικοί άνεμοι που πρόσκαιρα θα φτάσουν τα 8 και 9 μποφόρ κυρίως στο Αιγαίο. Τα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα θα επηρεάσουν και τη Θράκη από τις απογευματινές και βραδινές ώρες του Σαββάτου 11-12-2021, και θα εξασθενίσουν από τα ξημερώματα της Κυριακής.

Με εντολή του Αντιπεριφερειάρχη Δημητρίου Πέτροβιτς όλος ο μηχανισμός της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου έχει τεθεί σε ετοιμότητα για την αντιμετώπιση των καιρικών φαινομένων.

Συνιστάται στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων ιδιαίτερα κατά τις νυχτερινές ώρες.

Καλούνται οι πολίτες:

  • Nα ασφαλίσουν αντικείμενα που μπορεί να παρασυρθούν από τις ραγδαίες βροχοπτώσεις.
  • Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των αρμόδιων φορέων.
  • Να αποφεύγουν εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές.
  • Να αποφεύγουν να διασχίζουν χειμάρρους και ρέματα, πεζή ή με όχημα, κατά τη διάρκεια καταιγίδων και βροχοπτώσεων, αλλά και για αρκετές ώρες μετά το τέλος της εκδήλωσής τους.

Για πληροφορίες και ανακοινώσεις σχετικά με την επικρατούσα κατάσταση και την βατότητα του οδικού δικτύου παρακαλούνται οι πολίτες να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της ΕΛ.ΑΣ. www.astynomia.gr ή να επικοινωνούν τηλεφωνικά μέσω του 100 με τις κατά τόπους Αστυνομικές Διευθύνσεις, στο 199 με τις κατά τόπους  Πυροσβεστικές Υπηρεσίες ή στο 2551 3 50583, 2551 3 50584 στο Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου.

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*