Αλεξανδρούπολη: Θα κάνει νέο… χουνέρι στη δημοτική αρχή Ζαμπούκη και στον Προϋπολογισμό η αντιπολίτευση;

Αλεξανδρούπολη: Θα κάνει νέο… χουνέρι στη δημοτική αρχή Ζαμπούκη και στον Προϋπολογισμό η αντιπολίτευση;

Με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται πλέον η αυριανή ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αλεξανδρούπολης, όπου θα συζητηθεί η Έγκριση Προϋπολογισμού Οικονομικού Έτους 2022 και η Έγκριση Ολοκληρωμένου Πλαισίου Δράσης (O.Π.Δ.) Οικονομικού Έτους 2022,του Δήμου Αλεξανδρούπολης .

Η 29η (Ειδική) Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου στις 15.12.2021 ημέρα Τετάρτη και ώρα 18:00, συμμετέχουν θα πραγματοποιηθεί μέσω τηλεδιάσκεψης και εισηγήτρια θα είναι η αρμόδια και Αντιδήμαρχος Οικονομικών Ελένη Ιντζεπελίδου. Το τεράστιο ενδιαφέρον δημιουργείται, μετά από το… χουνέρι που έπαθε η δημοτική αρχή του Γιάννη Ζαμπούκη, στην προηγούμενη συζήτηση του Τεχνικού Προγράμματος 2022. Σε αυτή ως γνωστόν, ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΤΗΚΕ με ψήφους 19-18 η πρόταση Τεχνικού Προγράμματος της δημοτικής αρχής, ενώ παράλληλα ΥΠΕΡΨΗΦΙΣΤΗΚΕ η εναλλακτική πρόταση των παρατάξεων της αντιπολίτευσης (πλην της Λαϊκής Συσπείρωσης του ΚΚΕ που ως γνωστόν… ζει στο δικό της κόσμο).

Η καθοριστική μάλιστα ψήφος που έκρινε το αποτέλεσμα., ανήκε στον πρώην Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών Κυριάκο Αραμπατζή, που ανήκει στην “ΑΝΑΣΑ” η οποία έχει συγχωνευθεί με την παράταξη της δημοτικής αρχής, αλλά ψήφισε ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ και μάλιστα παραδέχθηκε ότι βοήθησε την αντιπολίτευση στη σύνταξη του Τεχνικού της Προγράμματος. Ήταν μια τεράστια ήττα και προσωπική για τον δήμαρχο κ.Ζαμπούκη, για τον οποίο εν όψει της επικείμενης αυριανής συνεδρίασης για τον Προϋπολογισμό, ισχύει το γνωστό “όποιος καεί στον χυλό φυσάει και το γιαούρτι”.

Λέτε να έχουμε, εκτός του κ.Αραμπατζή, την… διαφοροποίηση και άλλου δημοτικού συμβούλου της δημοτικής αρχής υπέρ της αντιπολίτευσης; Να ξανασυμβεί κάτι παρόμοιο με το Τεχνικό Πρόγραμμα και στον Προϋπολογισμό, να καταψηφίσει δηλαδή την πρόταση της δημοτικής αρχής ο πρώην αρμόδιος Αντιδήμαρχος Οικονομικών Γιώργος Κυζιρίδης, δεν το βλέπω πολύ πιθανό. Έως καθόλου θα έλεγα., Τίποτα όμως δεν μπορεί ν’ αποκλειστεί, όπως και να προκύψει… κανένας άλλος.

Οπότε αναμένεται να διαπιστώσουμε δυο πράγματα:

  • Θα… περάσει η δημοτική αρχή Ζαμπούκη την έγκριση του Προϋπολογισμού για το 2022 ή
  • Η αντιπολίτευση και πάλι θα καταθέσει δικό της Προϋπολογισμό και θα βρει την πλειοψηφία να τον εγκρίνει στο δημοτικό συμβούλιο;

Κι εκεί αυτό που μετράει είναι αν η πλειοψηφία των δημοτικών συμβούλων θα υπερψηφίσει και θα εγκρίνει την πρόταση Προϋπολογισμού της δημοτικής αρχής ή όχι. Γιατί οι ψήφοι μετράνε. Δεν είναι… στολισμοί για τα Χριστούγεννα για παράδειγμα, να ανατεθούν απ’ ευθείας στην διαφημιστική εταιρεία του Νίκου Νεγιάννη που ως γνωστόν δυο χρόνια τώρα παίρνει τα πάντα με την συγκεκριμένη διαδικασία. Χρειάζονται οι ψήφοι της πλειοψηφίας των δημοτικών συμβούλων για  να εγκριθεί ο Προϋπολογισμός.

Μια ώρα νωρίτερα, επίσης την Τετάρτηκαι ώρα 17:00 έχει προγραμματιστεί η 28η(Τακτική) Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου μέσω τηλεδιάσκεψης και αυτή, όπου κυρίως θα συζητηθούν θέματα που αφορά την εκπαίδευση, τις σχολικές μονάδες και κάποιες παραχωρήσεις αιθουσών. Με εξαίρεση τον ορισμό εκπροσώπου και αναπληρωτή του, στην Επιτροπή που θα δίνει άδειες εγκατάστασης εκδιδόμενων με αμοιβή ατόμων.

Τα θέματα που περιλαμβάνονται στην ημερήσια διάταξη είναι:

  1. Αιτήσεις-Ενημερώσεις
  2. Ορισμός εκπροσώπου και αναπληρωτή αυτού  για τη συγκρότηση Επιτροπής για την άδεια εγκατάστασης ατόμων εκδιδομένων με αμοιβή (Εισηγ. κ.  Δήμαρχος)
  3. Επιλογή τραπεζικού πιστωτικού ιδρύματος για την έντοκη κατάθεση των εσόδων του Δήμου Αλεξανδρούπολης και του Ν.Π.Δ.Δ. “ΠΟΛΥΚΟΙΝΩΝΙΚΟ” Δήμου Αλεξανδρούπολης (Εισηγ. κ. Μανάργιας Γ.)
  4. Έγκριση Αιτήματος προς τον ΟΑΕΔ Α.Ε. για δωρεάν παραχώρηση χρήσης ακινήτων και συγκεκριμένα τριών καταστημάτων εντός του Οικισμού ΙΙ έναντι ΕΟΤ για την στέγαση και λειτουργία Υπηρεσιών του Δήμου Αλεξανδρούπολης (Εισηγ. κ. Ψαλτοπούλου Ελ.)
  5. Κατάλογος νέων εκπαιδευτών Κέντρου διά Βίου Μάθησης (Εισηγ. κ. Βουρδόλης Θ.)
  6. Νέα εκπαιδευτικά προγράμματα του Κέντρου διά Βίου Μάθησης (Εισηγ. κ. Βουρδόλης Θ.)
  7. Κατανομή πιστώσεων για λειτουργικές δαπάνες Δ΄ δόση 2021 (Δ΄X.E 2021) των σχολείων της Α/θμιας και  Β/θμιας  Εκπαίδευσης του  Δήμου Αλεξανδρούπολης, Ν. Έβρου (Εισηγ. κ. Λαζόπουλος Δ.)
  8. Συμπληρωματική κατανομή πίστωσης 66.617,50 ευρώ για κάλυψη δαπανών θέρμανσης των σχολείων τηςΑ/θμιας και Β/θμιας ΕκπαίδευσηςΔήμου Αλεξανδρούπολης Ν. Έβρου(Εισηγ. κ. Λαζόπουλος Δ.)
  9. Γνωμοδότηση για τις μεταβολές σχολικών μονάδων της Α/θμιας Εκπαίδευσης του Δήμου για το σχολικό έτος 2022-2023(Εισηγ. κ. Λαζόπουλος Δ.)
  10. Γνωμοδότηση για τις μεταβολές σχολικών μονάδων της Β/θμιας Εκπαίδευσης του Δήμου για το σχολικό έτος 2022-2023(Εισηγ. κ. Λαζόπουλος Δ.)
  11. Έγκριση δωρεάν παραχώρησης ακινήτου για την κάλυψη αναγκών στέγασης και λειτουργίας στον «Εκπολιτιστικό Σύλλογο Κίρκης» για τρία έτη (Εισηγ. κ. Λαζόπουλος Δ.)
  12. Παραχώρηση χώρων των σχολικών μονάδων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης σε συλλόγους και φορείς για το σχολικό έτος 2021-2022 (Εισηγ. κ. Λαζόπουλος Δ.)
  13. Παραχώρηση χώρων των σχολικών μονάδων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε συλλόγους και φορείς για το σχολικό έτος 2021-2022 (Εισηγ. κ. Λαζόπουλος Δ.)
  14. Έγκριση νέων κυκλοφοριακών ρυθμίσεων – μονοδρόμηση της οδού 40Εκκλησιών (Εισηγ. κ. Βουρδόλης Θ.)
  15. Ανάκληση της 112/2020 απόφασης Δ.Σ. με θέμα «Έγκριση δωρεάν παραχώρησης μιας αίθουσας του πρώην 2ου Δημοτικού Σχολείου Φερών για τη στέγαση των δραστηριοτήτων του Πολιτιστικού Ποντιακού Συλλόγου “Παναγία Σουμελά”» (Εισηγ. κ. Κολγιώνης Δ.)
  16. Έγκριση δωρεάν παραχώρησης,για χρήση, αίθουσας στο χώρο των δημοτικών ξενώνων στο Ο.Τ. 223 στις Φέρες, στον Ποντιακό Σύλλογο Φερών «ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ»(Εισηγ. κ. Κολγιώνης Δ.)
  17. Έγκριση παραχώρησης, για χρήση του Τουριστικού Κέντρου Φερών στο Φορέα Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Δέλτα ΈΒΡΟΥ και Σαμοθράκης για ένταξη προς χρηματοδότηση από το ΠΕΠ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και σύμφωνη γνώμη για Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ του Δήμου Αλεξανδρούπολης και του Φορέα Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Δέλτα ΈΒΡΟΥ και Σαμοθράκης (Εισηγ. κ. Κολγιώνης Δ.)
  18. Έγκριση 7ης Αναμόρφωσης Προϋπολογισμού οικ. Έτους 2021 του Δήμου Αλεξανδρούπολης (Εισηγ. κ. Ιντζεπελίδου-Συτμαλίδου Ελ.)