Αλεξανδρούπολη: Απαράδεκτες εικόνες ντροπής στο νεκροταφείο Μαίστρου, όπου θάβονται όσοι πεθαίνουν με κορονοϊό (ΒΙΝΤΕΟ)

Αλεξανδρούπολη: Απαράδεκτες εικόνες ντροπής στο νεκροταφείο Μαίστρου, όπου θάβονται όσοι πεθαίνουν με κορονοϊό (ΒΙΝΤΕΟ)

Απαράδεκτες εικόνες και καταστάσεις ντροπής, επικρατούν στα νέα νεκροταφεία Μαίστρου όπου θάβονται πλέον όσοι ασθενείς της Αλεξανδρούπολης πεθαίνουν με κορονοϊό, αφού στα υπόλοιπα νεκροταφεία δεν υπάρχει χώρος. 

Οι προφορικές καταγγελίες που έγιναν στο Evros-news.gr μπορεί να μας παρουσίαζαν την κατάσταση όπως πραγματικά είναι, αλλά σίγουρα δεν περιμέναμε όσα συναντήσαμε στο επιτόπιο ρεπορτάζ μας στο συγκεκριμένο σημείο, λίγο έξω από τον Μαίστρο. Ήταν εικόνες πραγματικά σοκαριστικές και ντροπιαστικές για κάθε πολιτισμένη κοινωνία.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΕΠΙΤΟΠΟΙΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΟΥ Evros-news.gr

Από τον χωματόδρομο που οδηγεί στον χώρο του νεκροταφείου, αλλά κυρίως την κατάσταση που επικρατεί μέσα σε αυτό. Τα ΒΙΝΤΕΟ και οι φωτογραφίες είναι αυτό που λέμε… μια εικόνα χίλιες λέξεις.

TO BINTEO ΜΕ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΠΡΟΣ ΤΑ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΑ

Στα νέα νεκροταφεία Μαίστρου αποφασίστηκε από το δημοτικό συμβούλιο Αλεξανδρούπολης να θάβονται και μάλιστα σε συγκεκριμένο  σημείο, όσοι πεθαίνουν με κορονοϊό, λόγω της απόφασης που έχει ληφθεί από την Πολιτεία. Κι αυτό γιατί στα υπάρχοντα νεκροταφεία της πόλης έχει δημιουργηθεί το αδιαχώρητο γενικότερα.

Οι άνθρωποι που έχουν χάσει τους δικούς τους ανθρώπους και είτε πηγαίνουν να τους θάψουν εκεί, είτε επισκέπτονται τους τάφους τους για να ανάψουν ένα καντήλι, ένα κερί ή να αφήσουν λίγα λουλούδια και να τους θρηνήσουν, έρχονται αντιμέτωποι με αυτές τις σοκαριστικές εικόνες. Που σίγουρα αποτελούν ντροπή για κάθε οργανωμένη κοινωνία.

Κανονικά τα όσα γράψαμε στο ρεπορτάζ, μετά από καταγγελίες συγγενών νεκρών, ήταν περιττά. Τα λένε και να δείχνουν όλα τα ΒΙΝΤΕΟ και οι φωτογραφίες.

Δεν φτάνει που έχει αποφασιστεί όσοι πεθαίνουν από ή με κορονοϊό να θάβονται σε ειδικούς χώρους στην άκρη των νεκροταφείων, δεν είναι δυνατόν ο χώρος που είναι οι τάφοι τους να παρουσιάζουν αυτή την ντροπιαστική εικόνα και κατάσταση.

 

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*