Αλεξανδρούπολη: Σκηνές αρχαίας τραγωδίας και κραυγή διαμαρτυρίας στην κηδεία της 29χρονης Τζεβριέ (ΒΙΝΤΕΟ)

Αλεξανδρούπολη: Σκηνές αρχαίας τραγωδίας και κραυγή διαμαρτυρίας στην κηδεία της 29χρονης Τζεβριέ (ΒΙΝΤΕΟ)

Σκηνές αρχαίας τραγωδίας εκτυλίχθηκαν χθες στην κηδεία της 29χρονης Τζεβριέ, την οποία ξυλοκόπησε μέχρι θανάτου ο προφυλακισμένος 30χρονος συζυγοκτόνος άνδρας της.

Πολύς κόσμος συγκεντρώθηκε στο πατρικό της κοπέλας για να πει το τελευταία αντίο στην αδικοχαμένη κοπέλα, μητέρα τριών παιδιών, με τραγικές φιγούρες την μητέρα, τον πατέρα, τις αδερφές και την γιαγιά της να θρηνούν τον χαμό της από τα χέρια του ίδιου του συζύγου της.

Πολλές γυναίκες, μουσουλμάνες αλλά και χριστιανές, ύψωσαν την ίδια στιγμή κραυγή διαμαρτυρίας κατά της βίας εναντίον των γυναικών και των γυναικοκτονιών που δυστυχώς ιδιαίτερα φέτος αυξάνονται συνέχεια.

Μάλιστα, για πρώτη φορά νεαρά κορίτσια αλλά και γυναίκες συνόδεψαν την Τζεβριέ στην τελευταία της κατοικία έχοντας την φωτογραφία της στο στήθος και βρέθηκαν και στο μουσουλμανικό νεκροταφείο, αν και κάτι τέτοιο απαγορεύεται από το Κοράνι, αφού στις κηδείες οι άνδρες είναι αυτοί που μεταφέρουν και συνοδεύουν την σορό στο νεκροταφείο, μαζί με τους θρησκευτικούς λειτουργούς της θρησκείας τους.

Επίσης, όσοι μετέφεραν το φέρετρο φορούσαν ειδικές στολές προφύλαξης από τον κορονοϊό, αφού η αδικοχαμένη 29χρονη, είχε βρεθεί θετική  και “έφυγε” από την ζωή στην ΜΕΘ που προβλέπεται για τους ασθενείς Covid-19.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΗΣ ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ και του Κοσμά Πανταζή