Χιόνια σήμερα στον Έβρο ακόμα και σε πεδινές περιοχές προβλέπει η ΕΜΥ

Χιόνια σήμερα στον Έβρο ακόμα και σε πεδινές περιοχές προβλέπει η ΕΜΥ

Χιονόπτωση ή χιονόνερο ακόμη και σε πεδινές περιοχές, προβλέπει για σήμερα Πέμπτη η Εθνικής Μετεωρολογική Υπηρεσία, ενώ ψυχρό κύμα θα σαρώσει την περιοχή μας και ολόκληρη την χώρα τα επόμενα 24ωρα.

Σύμφωνα μάλιστα με τις προβλέψεις της ΕΜΥ, πέφτει κι άλλο η θερμοκρασία, ενώ τα φαινόμενα θα ενταθούν το Σαββατοκύριακο.

Νεφώσεις τοπικά αυξημένες με τοπικές βροχές στη Θράκη, στην Στερεά Ελλάδα και στην Πελοπόννησο, καθώς επίσης χιονοπτώσεις στα ορεινά της κεντρικής και νότιας χώρας και σε χαμηλά υψόμετρα στη Θράκη, προβλέπονται για σήμερα Πέμπτη. Στον Έβρο  όπως είπαμε θα σημειωθεί χιονόπτωση ή χιονόνερο ακόμη και σε πεδινές περιοχές. Παγετός θα σημειωθεί στα βόρεια ηπειρωτικά τις νυχτερινές και πρώτες πρωινές ώρες.

Η θερμοκρασία, σε μικρή πτώση στα νησιά του Αιγαίου, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, θα κυμανθεί από -2 έως 8 βαθμούς στη βόρεια Ελλάδα (στη δυτική Μακεδονία από -3 έως 6 βαθμούς), 0 έως 12 βαθμούς στην κεντρική και νότια Ελλάδα, 2 έως 12 βαθμούς στη δυτική Ελλάδα (στην Ήπειρο από -3 έως 9 βαθμούς), 6 έως 14 βαθμούς στις Κυκλάδες και στην Κρήτη, 6 έως 13 βαθμούς στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και στα ορεινά παροδικές χιονοπτώσεις. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις, κατά διαστήματα αυξημένες.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στην κεντρική Μακεδονία τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 01 έως 08 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη και θα σημειωθεί παγετός κατά τόπους ισχυρός.