Διδυμότειχο: Τρίτη προσπάθεια για εκλογή νέας διοίκησης στον Εμπορικό Σύλλογο – Τον απαξίωσε η ανικανότητα Παπακωνσταντίνου

Διδυμότειχο: Τρίτη προσπάθεια για εκλογή νέας διοίκησης στον Εμπορικό Σύλλογο – Τον απαξίωσε η ανικανότητα Παπακωνσταντίνου

Τέταρτη Γενική Συνέλευση για την εκλογή νέας διοίκησης στον Σύλλογο Επαγγελματιών Εμπόρων και Βιοτεχνών Διδυμοτείχου και Περιφερείας (ΣΕΕΒΔΠ), θα γίνει την ερχόμενη Κυριακή 19 Δεκεμβρίου, αφού οι προηγούμενες απέβησαν άκαρπες λόγω έλλειψης ενδιαφέροντος και συμμετοχής.

Είναι πλέον ορατός ο κίνδυνος διάλυσης του Εμπορικού Συλλόγου της “πόλης των κάστρων”, κάτι άλλωστε που παραδέχεται η απερχόμενη διοίκηση στην επίσημη ανακοίνωση της, τονίζοντας χαρακτηριστικά, πως “σε περίπτωση μη συμμετοχής ο Σύλλογος κινδυνεύει να διαλυθεί”. Η απαξίωση που έχει υποστεί τα τελευταία χρόνια, λόγω της ανικανότητας και του τρόπου με τον οποίο λειτουργεί και προσπαθεί να διοικήσει ο Πρόεδρος Δημήτρης Παπακωνσταντίνου, με την ανοχή και όσων βρίσκονταν όλο αυτό το διάστημα στο Δ.Σ, έχει ως αποτέλεσμα να μην υπάρχει ενδιαφέρον από εμπόρους και επαγγελματίες όχι μόνο για υποψηφιότητες, αλλά ούτε για να ψηφίσουν. Οι ευθύνες του κ.Παπακωνσταντίνου είναι τεράστιες, αφού λόγω της νοοτροπίας, των εμμονών και της τακτικής του να μην δίνει λογαριασμό σε κανέναν, ο ΣΕΕΒΔΠ δεν έχει καμιά ουσιαστική δραστηριότητα, παρουσία, παρέμβαση και πρωτοβουλία. Μοιραία λοιπόν τα πράγματα θα έφταναν σε αυτό το σημείο.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με την σειρά. Η αρχική Γενική Συνέλευση  που προκηρύχθηκε για τις 10 Νοεμβρίου, ακυρώθηκε μια ημέρα νωρίτερα, στις 9 Νοεμβρίου, αφού ξαφνικά η διοίκηση διαπίστωσε ότι υπάρχει μεγάλη διασπορά του κορονοϊού. Την οποία όμως δεν είχε διαπιστώσει πέντε ημέρες ημέρες νωρίτερα, στις 4 Νοεμβρίου, όταν ανακοίνωσε την πραγματοποίηση της Εκλογοαπολογιστικής Γ.Σ. Την ίδια στιγμή βέβαια, η Ν.Δ για τις εκλογές στη Νομαρχιακή της Επιτροπή και το ΚΙΝ.ΑΛ-ΠΑΣΟΚ στις αρχές Δεκεμβρίου, έκαναν δια ζώσης εκλογές με συμμετοχή εκατοντάδων μελών και φίλων τους τόσο στο Διδυμότειχο όσο και στον Έβρο. Λες και στην Γ.Σ του Εμπορικού Συλλόγου θα γινόταν κοσμοσυρροή και ακυρώθηκε.

Έτσι στις 9 Νοεμβρίου ενημέρωσε με νέα ανακοίνωση η διοίκηση Παπακωνσταντίνου, ότι οι εκλογές και η Γενική Συνέλευση αναβάλλονται λόγω αυξημένων κρουσμάτων covid. Φαίνεται ότι… φούντωσαν από τις 4 έως τις 9 Νοέμβρη ξαφνικά.

Στις 24 Νοεμβρίου, με νέα επίσημη ανακοίνωση, ορίστηκε η Γενική Συνέλευση για εκλογή νέας διοίκησης, στις 8 Δεκεμβρίου στο Δημοτικό Αμφιθέατρο και μάλιστα διπλή στις 17.30 και στις 18.30 αν δεν υπάρξει αρχικά απαρτία.
 Όμως, τελικά κατέληξε σε… φιάσκο η συγκεκριμένη προγραμματισμένη Γενική Συνέλευση, αφού παρέστησαν… τρεις και ο Παπακωνσταντίνου. Όταν άλλωστε δημοσιεύεις απλά την ανακοίνωση στο σάιτ και στην σελίδα στο facebook του Εμπορικού Συλλόγου Διδυμοτείχου και βαριέσαι να στείλεις ένα δελτίο Τύπου στα τοπικά ΜΜΕ, αυτό είναι αναμενόμενο. Παντελής απουσία επικοινωνίας και πληροφόρησης των μελών και των εμπόρων και επαγγελματιών του Διδυμοτείχου γενικότερα.
Στις 10 Δεκεμβρίου, με νέα ανακοίνωση που υπογράφει ο Πρόεδρος και δημοτικός σύμβουλος της δημοτικής αρχής του Ρωμύλου Χατζηγιάννογλου, ο Δημήτρης Παπακωνταντίνου, ορίστηκε νέα, διπλή Γ.Σ για την Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου.
Όμως και πάλι δεν ξεπερνούσαν τα… 10 άτομα αυτοί που παρέστησαν, αφού οι επαγγελματίες, έμποροι και καταστηματάρχες, λόγω της ανυπαρξίας, της απουσίας και της απαξίωσης τα προηγούμενα χρόνια του Εμπορικού Συλλόγου, με τεράστιες προσωπικές ευθύνες του Προέδρου κ.Παπακωνσταντίνου, δυστυχώς… γύρισαν την πλάτη. Ούτε η επίκληση του κινδύνου διάλυσης (ο διαλυμένος καιρό τώρα;) του ΣΕΕΒΔΠ, έπεισαν κανέναν. Οπότε, χθες Πέμπτη ορίστηκε η 4η στην σειρά Γενική Συνέλευση για την εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου για την Κυριακή 19 Δεκεμβρίου στις 18.00 στην αίθουσα του Δημοτικού Αμφιθεάτρου.
Α ελπίσουμε ότι έστω και την ύστατη στιγμή, κάποιοι και κυρίως οι νέοι επιχειρηματίες, επαγγελματίες και έμποροι του Διδυμοτείχου, θα εκδηλώσουν ενδιαφέρουν και θα πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους, ώστε να μην διαλυθεί ο Εμπορικός Σύλλογος έτσι όπως τον κατάντησε ο Πρόεδρος του Δημήτρης Παπακωνσταντίνου.

4 Σχόλια

  1. Ο σύλλογος ανοίκει σε έναν κι αυτός ξανα έβαλε υποψήφιος όπως άκουσα. Κι όχι μόνο αυτός αλλά σχεδόν οι ίδιοι. Το ενδιαφέρον είναι στα ονόματα της ελεγκτικής επιτροπής, η παλιά και η νέα ελεγκτική, αφού δεν έγινε απολογισμός οικονομικός, διοικητικός και πεπραγμένα στις προηγούμενες συναντήσεις, ποιος τους ελέγχει; Δεν υπήρξε συμμετοχή ως τώρα. Δεν έγιναν τα προβλεπόμενα και κάνουν εκλογές. Πώς να πιστέψει ο άλλος και να πάει. Μένει να μάθουμε αν ψήφισαν τα μέλη κάποιας δημοτικής παράταξης, δηλαδή ο μηχανισμός. Διότι ακούστηκε πως κάποιοι δημοτικοί σύμβουλοι προστάτεψαν τον σύλλογο πάλι με τις ανάλογες οικογένειες από τζάκι καθώς και οι ανάλογοι εργολάβοι του δήμου. Περιμένουμε ρεπορτάζ Κώστα.

  2. Γιατί δεν βάλανε νέα πρόσωπα και γιατί δεν πήγαν στις 3 συνελεύσεις? αυτό κάτι λέει… Αν εσείς οι επαγγελματίες δεν ενδιαφέρεστε τι να πούμε οι πελάτες? Αφού δεν δείξατε τίποτα τόσα χρόνια…

  3. Ποιες εκλογές και ποιο σύλλογο ρε παιδιά το είδατε το ψηφοδέλτιο; Όλοι αυτοί που πήγαν στην 4η φορά να ψηφίσουν και να δηλώσουν υποψήφιοι γιατί δεν ήρθαν στις πρώτες συναντήσεις; Μας είπαν και προβοκάτορες που υπογράψαμε συνέλευση κάποτε τουλάχιστον 100 άτομα και δεν έγινε… Σαν τα πρόβατα ψήφισαν ούτε απολογισμό ούτε τίποτα… Ότι θέλουν κάνουν… Μπιζ Μπιζέ

  4. Εγώ εσύ κι αυτός

    Νομίζω ότι δεν πήγαν σε 3 συναντήσεις οι περισσότεροι διότι είχαν πει δεν θα βάλουν οι ίδιοι. Άρα απογοητεύτηκε ο κόσμος όλος. Μετά αφού είπε ο πρόεδρος και το επιτελείο του… ξαναβάζουμε με τις ευλογίες της ελεγκτικής …εεε τότε ενθουσιάστηκαν και πήγαν όλοι να ψηφίσουν μέχρι και τηλέφωνα έπεσαν για να μην ξεχαστεί κανένας …ποιος κοροϊδεύει ποιόν;

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*