Θεοδωρικάκος-Μηταράκης σήμερα στη Βουλή: “Θα αυξηθεί η χωρητικότητα του ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ Φυλακίου” – Τζίφος η συνάντηση Μαυρίδη!!!

Θεοδωρικάκος-Μηταράκης σήμερα στη Βουλή: “Θα αυξηθεί η χωρητικότητα του ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ Φυλακίου” – Τζίφος η συνάντηση Μαυρίδη!!!

-Θεοδωρικάκος: Θα φτάσουμε στους 375 φιλοξενούμενους στο ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ

-Μηταράκης: Θα υπάρξει αύξηση χωρητικότητας στο Φυλάκιο από τους 700 που είναι τώρα, στους 960

Η Κυβέρνηση προχωράει κανονικά στην αύξηση της χωρητικότητας του ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ στο Φυλάκιο της Ορεστιάδας, όπως είχε ανακοινώσει από τον περασμένο Μάρτιο, ανακοίνωσαν σήμερα στην Βουλή οι αρμόδιοι υπουργοί Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδψρικάκος και Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης. 

Αν και ο δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης, με δελτίο Τύπου για την χθεσινή ξαφνική συνάντηση του στην Αθήνα με τον κ.Θεοδωρικάκο, όπου πήγε για άλλη μια φορά κρυφά και εντελώς μόνος του  χωρίς να ενημερώσει καν τυπικά τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, άφηνε ανοιχτό το ενδεχόμενο να ανακοινωθούν σήμερα θετικές εξελίξεις από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κάτι τέτοιο δεν συνέβη. Στην συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, οι Θεοδωρικάκος, Μηταράκης ξεκαθάρισαν ότι προχωράει κανονικά ο σχεδιασμός για αύξηση της χωρητικότητας του ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ και αυτό που ζητάει η τοπική κοινωνία, να μην γίνει αύξηση ούτε κατά έναν τόσο στο ΚΥΤ όσο και στο ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ, δεν έγινε δεκτό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μαυρίδης: Ξαφνικά, εν κρυπτώ και μόνος του, συνάντησε στην Αθήνα τον υπουργό Τάκη Θεοδωρικάκο

Τζίφος λοιπόν η συνάντηση που είχε στο γραφείο του Τάκη Θεοδωρικάκου ο δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης, χθες Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου. Διαψεύσθηκαν παταγωδώς-δυστυχώς για την περιοχή-τόσο οι ελπίδες που άφηνε με το χθεσινό δελτίο Τύπου, όσο και με τις δηλώσεις που έκανε σήμερα το πρωί σε ραδιόφωνο της Αλεξανδρούπολης. Ότι δηλαδή αυτό που του είπε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, πως δηλαδή η Κυβέρνηση «ακούει» την τοπική κοινωνία και τα επιχειρήματά της για την διατήρηση της δυναμικότητας του ΠΡΟΚΕΚΑ, χωρίς καμία επέκταση. Μάλιστα υποστήριξε πως του το επανέλαβε δυο φορές αυτό και το χαρακτήρισε ΠΟΛΥ ΘΕΤΙΚΟ. Μόνο που όσα ειπώθηκαν σήμερα το απόγευμα στην συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων ΔΙΕΨΕΥΣΑΝ ΠΑΤΑΓΩΔΩΣ άλλη μια φορά τον κ.Μαυρίδη, ο οποίος έλεγε σήμερα σε ραδιόφωνο της Αλεξανδρούπολης ότι: ‘Τα επιχειρήματα που όλον αυτό τον καιρό έχουμε αναπτύξει, έχουνε βρει πρόσφορο έδαφος πλέον, ακόμα καλύτερο, για να υιοθετηθούν”. 

Θεοδωρικάκος: Θα φτάσουμε στους

375 φιλοξενούμενους στο ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ

ΤΙΠΟΤΑ όμως από αυτά δεν συνέβη. Γιατί με βάση τα Πρακτικά της σημερινής συνεδρίασης, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος είπε για το ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ Φυλακίου:

“Το τρίτο μέτρο που αφορά την ανακαίνιση και ανακατασκευή του Προαναχωρησιακού Κέντρου Κράτησης Αλλοδαπών της Ορεστιάδας, ο συνάδελφος Υπουργός Μετανάστευσης, ενδεχομένως, στη συνέχεια να δώσει περισσότερα στοιχεία. Αυτό που θέλω να ξεκαθαρίσω από τη δική μας πλευρά, γιατί το ΠΡΟΚΕΚΑ υπάγεται στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, θέλω να βεβαιώσω τους πολίτες της περιοχής και τους Κοινοβουλευτικούς Εκπροσώπους και ασφαλώς, την αυτοδιοίκηση, η οποία, έχει άμεση σχέση με την τοπική κοινωνία, ότι είναι σαφής η δέσμευσή μας να παραμείνουμε στο αριθμητικό όριο 375 πολιτών.

Ανεξάρτητα από το εύρος και τον αριθμό τέτοιου είδους Κέντρων, σημασία έχει ότι ο αριθμός που θα μένει σε ένα τέτοιο κλειστό Κέντρο δεν θα υπερβαίνει το αρχικό που είχε συνομολογηθεί.

Γενικότερα, θέλω να πω ότι η επιτυχία του Μαρτίου του 2020 σχετίστηκε σε πολύ μεγάλο βαθμό με την ενότητα και τη συνεργασία που υπήρξε ανάμεσα στις δυνάμεις ασφαλείας και στους συμπατριώτες μας στην περιοχή που εκφράζονται με την αυτοδιοίκηση και με μία σειρά κοινωνικούς φορείς.

Διατηρούμε ως κόρη οφθαλμού αυτή την ενότητα και διαχειριζόμαστε ένα σύνθετο πρόβλημα πάντοτε σε συνεργασία με την αυτοδιοίκηση, γιατί δε νοείται να υπάρξει διαφορετικός τρόπος χειρισμού και αυτού του θέματος”.

Μηταράκης: Θα υπάρξει αύξηση χωρητικότητας στο

Φυλάκιο από τους 700 που είναι τώρα, στους 960

Πιο ξεκάθαρος ήταν μάλιστα ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης, ο οποίος ορθά κοφτά ομολόγησε ότι θα υπάρξει αύξηση χωρητικότητας στις δυο δομές του Φυλακίου Ορεστιάδας και από τους 700 φιλοξενούμενους που είναι τώρα, θα φτάσουμε στους 960. Δηλαδή αύξηση κατά 260 άτομα. Αυτή θα είναι στο ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ και όπως είχαμε δημοσιεύσει πριν λίγο καιρό σε αντίστοιχη τοποθέτηση του κ.Μηταράκη στην Βουλή, αφορά την δημιουργία ουσιαστικά ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ στο χώρο των 30 στρεμμάτων που νοικιάστηκαν απέναντι και έξω από τον χώρο των δύο σημερινών δομών φιλοξενίας. Είπε συγκεκριμένα για το Φυλάκιο ο κ.Μηταράκης:

“Αναφέρθηκε, ο κ. Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, στο θέμα του Φυλακίου του Έβρου. Μετά από εκτενή διαβούλευση και με τις τοπικές αρχές και με τους συναδέλφους, δεν θα υπάρξει επέκταση του χώρου φιλοξενίας που αφορά τους αιτούντες άσυλο, θα υπάρξει μόνο αύξηση της χωρητικότητας για λόγους ασφαλείας του ΠΡΟΚΕΚΑ  της Ελληνικής Αστυνομίας. Αλλά, όπως είπε και ο κ. Θεοδωρικάκος, ο στόχος δεν είναι να χρησιμοποιηθεί η επιπλέον χωρητικότητα, είναι να υπάρχει ως δικλείδα ασφαλείας και συνολικά το Φυλάκιο από 700 θέσεις που είναι σήμερα, θα πάμε στις 960″.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: “Βόμβα” Μηταράκη στη Βουλή: Νέο ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ 240 θέσεων στα 30 στρ. επέκτασης του ΚΥΤ Φυλακίου!!!

Τζάμπα λοιπόν η… μυστικοπάθεια του δημάρχου Βασίλη Μαυρίδη, ο οποίος αν και ειδοποιήθηκε την Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου να κατέβει στην Αθήνα και την επομένη μέρα, Πέμπτη 16 του μήνα να συναντηθεί με τον Τάκη Θεοδωρικάκο, δεν έκρινε σκόπιμο να ενημερώσει έστω τηλεφωνικά τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων. Λειτουργώντας άλλη μια φορά εδώ και πάνω από έναν χρόνο, απ’ τον Σεπτέμβριο του 2020, εντελώς μόνος του, στα κρυφά και χωρίς κανένας άλλος να γνωρίζει τι συζητάει, ποιες απαιτήσεις θέτει, ποιες δεσμεύσεις αναλαμβάνει. Κι αυτά τα επισημαίνει συνέχεια το Evros-news.gr, όσο και αν δεν του αρέσει και τα χαρακτηρίζει… γραφικότητες, όπως έκανε σήμερα στη συνέντευξη του σε ραδιόφωνο της Αλεξανδρούπολης.

Το να μην ενημερώνει κανέναν, να ενεργεί και να συναντιέται στα… μουλωχτά με τους αρμόδιους υπουργούς και μετά να κατηγορεί όλους τους άλλους ότι δεν τον στηρίζουν όταν έρχονται τα δύσκολα και οι αρνητικές εξελίξεις, είναι η μόνιμη τακτική του. Ευτυχώς όμως ο κόσμος του δήμου Ορεστιάδας και όλου του Έβρου, έχει καταλάβει τον ρόλο που έπαιξε στο ζήτημα των ΚΥΤ και ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ Φυλακίου ο δήμαρχος Ορεστιάδας. Όσο και αν συνεχίζουν διάφορα τοπικά ΜΜΕ, κάποια μάλιστα των οποίων οι ιδιοκτήτες είναι έμμισθοι υπάλληλοι του, να του κάνουν… αγιογραφίες και να προσπαθούν να αποσείσουν τις ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ του.