Η επίσκεψη του υφυπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Χαρδαλιά, σε Διδυμότειχο και Ορεστιάδα

Η επίσκεψη του υφυπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Χαρδαλιά, σε Διδυμότειχο και Ορεστιάδα

Την περιοχή ευθύνης της XVI Μεραρχίας Πεζικού στο Διδυμότειχο και την Ορεστιάδα, επισκέφθηκε χθες Σάββατο ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Χαρδαλιάς, που το περασμένο τριήμερο πραγματοποίησε επίσκεψη σε μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων στη Θράκη.

Ο κ.Χαρδαλιάς συναντήθηκε στο Διδυμότειχο με τον ο Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνό χθες το μεσημέρι.
Παρόντες στη συνάντηση ήταν ο Διοικητής του Δ΄ Σώματος Στρατού Αντιστράτηγος Άγγελος Χουδελούδης, ο Διοικητής της XVI Μ/Κ Μεραρχίας Υποστράτηγος Αναστάσιος Αλεξιάδης, ο Δήμαρχος Διδυμοτείχου Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου και ο Δήμαρχος Ορεστιάδος Βασίλειος Μαυρίδης.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης αφού αναφέρθηκε στην προσφορά των Ενόπλων Δυνάμεων για την ασφάλεια του τόπου και στην κοινωνική καταξίωση τους στις καρδιές του ακριτικού λαού μας, προσέφερε στον κ. Υφυπουργό εικόνα του εκ Διδυμοτείχου Αγίου Ιωάννου του Βατάτζη, του ελεήμονος βασιλέως (1193-1254), και σχετικό πόνημα του συντοπίτη μας Ιωάννου Σαρσάκη. Ευχήθηκε όπως ο άγιος, ως πολιτικός και στρατιωτικός ηγέτης υπηρέτησε πιστά τον λαό της Αυτοκρατορίας της Νικαίας, έτσι και ο κ. Υφυπουργός να υπηρετεί τα συμφέροντα του ελληνικού λαού για την πρόοδο, την ευημερία και την ακεραιότητα της Πατρίδας μας.

Ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας βρέθηκε και στην περιοχή του χωριού Μαράσια στο Τρίγωνο, δίπλα στα ελληνοτουρκικά σύνορα, όπου τους τελευταίους μήνες πραγματοποιούνται εργασίες και παρεμβάσεις από τις ένοπλες δυνάμεις, για βελτίωση της φύλαξης και της αποτροπής εισόδου λαθρομεταναστών.

Μάλιστα συνάντησε και μίλησε για λίγο με έναν ηλικιωμένο κάτοικο των Μαρασίων, ο οποίος τον ευχαρίστησε που βρέθηκε στην περιοχή και του έδωσε την ευχή του.

 

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*