Αποκαλυπτικό ΒΙΝΤΕΟ: Ομιλίες Θεοδωρικάκου-Μηταράκη στη Βουλή: “Το Φυλάκιο από 700 αυξάνεται σε 960 άτομα”

Αποκαλυπτικό ΒΙΝΤΕΟ: Ομιλίες Θεοδωρικάκου-Μηταράκη στη Βουλή: “Το Φυλάκιο από 700 αυξάνεται σε 960 άτομα”

Ένα ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ, με τις ομιλίες των υπουργών Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκου και Μετανάστευσης και Ασύλου Νότη Μηταράκη για το φλέγον θέμα των ΚΥΤ και ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ Φυλακίου, παρουσιάζει το Evros-news.gr.

Πριν από λίγο “ανέβηκε” στην επίσημη ιστοσελίδα της Βουλής, το ΒΙΝΤΕΟ από την συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων την περασμένη Παρασκευή 17/12. Σε αυτό, ακούγεται ΞΕΚΑΘΑΡΑ η τοποθέτηση του κ.Θεοδωρικάκου, ότι το ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ Φυλακίου από χωρητικότητα 240 ατόμων που είναι τώρα θα αυξηθεί σε 375 άτομα, ενώ ακολουθεί ο συνάδερφος του κ.Μηταράκης που είναι επίσης ΞΕΚΑΘΑΡΟΣ ότι η χωρητικότητα των δομών στο Φυλάκιο από 700 άτομα σήμερα θα φτάσουν στα 960. Επιβεβαιώνουν δηλαδή πανηγυρικά το δημοσίευμα μας την περασμένη Παρασκευή, το οποίο βασίστηκε στα επίσημα πρακτικά της Βουλής και ανέφερε αυτό ακριβώς. Ότι δηλαδή, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη δηλώνει πως από 240 άτομα θα αυξηθεί στις 375 άτομα και ο υπουργός Μετανάστευσης του Ασύλου πως συνολικά ΚΥΤ και ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ από 700 άτομα θα πάει στα 960 άτομα. Άρα αυξάνεται κατά 260 άτομα.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΞΕΚΑΘΑΡΟ ΒΙΝΤΕΟ

Να θυμίσουμε ότι η τοπική κοινωνία, οι Επιτροπές Αγώνα και ο ίδιος ο δήμαρχος Βασίλης Μαυρίδης, επαναλάμβαναν συνέχεια, πως ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΥΞΗΘΕΙ ΟΥΤΕ ΚΑΤΑ ΕΝΑΝ η χωρητικότητα και του ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ και φυσικά του ΚΥΤ στο Φυλάκιο Ορεστιάδας. Εδώ όμως ακούμε ξεκάθαρα από δυο υπουργούς της Κυβέρνησης, τον ένα να λέει ότι θα έχουμε αύξηση 135 άτομα (από 240 τώρα στα 375) και τον άλλον να λέει ότι συνολικά σε ΚΥΤ και ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ στο Φυλάκιο, θα πάμε από τα 700 άτομα σήμερα στα 960. Άρα συν 260 άτομα.

ΒΙΝΤΕΟ: ΔΕΙΤΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΣΗΣΗ ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟΥ-ΜΗΤΑΡΑΚΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

Που είναι λοιπόν η δικαίωση της τοπικής κοινωνίας και η νίκη της, όπως την ίδια ώρα σήμερα… πανηγύριζαν με ραδιοφωνικές τους δηλώσεις τους ο δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης και ι βουλευτής Έβρου Τάσος Δημοσχάκης; Ο κ.Μαυρίδης μάλιστα και στο δελτίο Τύπου για την συνάντηση στην Αθήνα με τον κ.Θεοδωρικάκο, αλλά και μια… ανάρτηση στην προσωπική του σελίδα στο facebook παρουσίαζε τον εαυτό του ως δικαιωμένο, ενώ ο υπάλληλος του στην Δημοτική Τηλεόραση Ορεστιάδας Γιάννης Τομαδάκης στο σάιτ του thrakinea.gr έγραψε για δικαίωση της τοπικής κοινωνίας, με αφορμή σχετική ανακοίνωση του κ.Δγημοσχάκη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Θεοδωρικάκος-Μηταράκης σήμερα στη Βουλή: “Θα αυξηθεί η χωρητικότητα του ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ Φυλακίου” – Τζίφος η συνάντηση Μαυρίδη!!!

Ο κ.Μαυρίδης μιλώντας σήμερα το πρωί στον MAXIMUM FM είπε μεταξύ άλλων:

“Τα επιχειρήματα μας ήταν συγκεκριμένα, αυτά επανέλαβα στην προ ημερών συνάντηση μας με τον κύριο Θεοδωρικάκο και με μεγάλη ικανοποίηση υιοθέτησε ακριβώς την άποψη μας και προέβη σε αυτή την επίσημη δέσμευση της Κυβέρνησης, για καμία αύξηση της δυναμικότητας στο Προαναχωρησιακό Κέντρο Κράτησης Αλλοδαπών, το ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ. 

Σε συνδυασμό της Κυβέρνησης για καμία αύξηση στο ΚΥΤ είναι μια τεράστια επιτυχία της τοπικής κοινωνίας, αυτό λέγαμε από την πρώτη στιγμή. 

ΑΚΟΥΣΤΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΑΥΡΙΔΗ

Από την πλευρά του ο βουλευτής Έβρου της Ν.Δ Τάσος Δημοσχάκης, μιλώντας στο Ράδιο Έβρος, προσπάθησε, όπως και στην πρόσφατη ανακοίνωση του, να δικαιολογήσει την αύξηση χωρητικότητας του ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ από 240 άτομα που είναι σήμερα στα 375, λέγοντας ότι και παλαιότερα, πριν τον Σεπτέμβριο του 2020 που ξεκίνησε όλη η ιστορία “αναβάθμισης” των δομών στο Φυλάκιο Ορεστιάδας, τόση ήταν η χωρητικότητα. Όταν μάλιστα του επισημάνθηκε ότι ο Νότης Μηταράκης μίλησε για αύξηση των δύο δομών από τα 700 στα 960 άτομα, είπε ότι δεν λαμβάνει υπόψη του τις δηλώσεις του υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, που έγιναν στην ίδια συνεδρίαση της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής, την περασμένη Παρασκευή. Λες και δεν πρόκειται για υπουργό της Κυβέρνησης, τον οποίο μάλιστα στηρίζει απόλυτα ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΚΑΙ ΟΛΗ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΔΗΜΟΣΧΑΚΗ

Εν κατακλείδι, από ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ που παρουσιάζει σήμερα το Evros-news.gr< ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΤΑΙ αυτό που γράψαμε την Παρασκευή, με βάση τα Πρακτικά συνεδρίασης της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων την περασμένη Παρασκευή 17/12. Ότι δηλαδή ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΑΥΞΗΣΗ ΧΩΡΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ στις δομές (ΚΥΤ και ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ) του Φυλακίου Ορεστιάδας σε σχέση με το σήμερα, είτε 135 κατά τον κ.Θεοδωρικάκο, είτε 260 κατά τον κ.Μηταράκη. Άρα, ΚΑΜΙΑ ΔΙΚΑΙΩΣΗ της τοπικής κοινωνίας δεν υπήρξε. Ο εμπαιγμός και το… δούλεμα συνεχίζονται από την Κυβέρνηση και δυστυχώς τόσο ο δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης όσο και ο πρώτος σε ψήφους κυβερνητικός βουλευτής Τάσος Δημοσχάκης, συμμετέχουν σε όλο αυτό.