Θεοδωρικάκος, Μηταράκης ανακοίνωσαν δημιουργία δεύτερου ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ στο Φυλάκιο, αλλά Μαυρίδης, Δημοσχάκης… κοροϊδεύουν τον κόσμο

-Μόνο το Evros-news.gr και πάλι, όπως και το 2020, ξεμπροστιάζει τις μεθοδεύσεις με την αύξηση του ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ.

-Ομερτά και “σιγή ιχθύος'” από όλα τα τοπικά ΜΜΕ που δέχονται τους παράλογους ισχυρισμούς δημάρχου και κυβερνητικού βουλευτή

Την δημιουργία ενός δεύτερου ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ, στον χώρο των 30 στρεμμάτων που έχουν νοικιαστεί για 5+5 χρόνια απέναντι από τις δυο υπάρχουσες δομές ΚΥΤ και ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ στο Φυλάκιο Ορεστιάδας, ανακοίνωσαν ουσιαστικά στην Βουλή οι Τάκης Θεοδωρικάκος και Νότης Μηταράκης.

Οι υπουργοί Προστασίας του Πολίτη και Μετανάστευσης και Ασύλου, μιλώντας κατά τη διάρκεια συνεδρίασης της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής την περασμένη Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου, ανακοίνωσαν, με διαφορετικού αριθμούς και οι δύο, ότι ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ Η ΧΩΡΗΤΙΚΟΤΗΤΑ του υπάρχοντος ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ στο Φυλάκιο Ορεστιάδας. Από τις 240 θέσεις που υπάρχουν τώρα, θα πάμε είτε στις 375 όπως ανακοίνωσε ο κ.Θεοδωρικάκος, δηλαδή 135 περισσότερες θέσεις φιλοξενίας ή σε επιπλέον 260 που δήλωσε λίγα λεπτά αργότερα ο συνάδερφος του κ.Μηταράκης. Δήλωσαν δηλαδή ξεκάθαρα, ότι στο Φυλάκιο θα υπάρξει αύξηση στον αριθμό φιλοξενίας για λόγους ασφαλείας και από τις 700 θέσεις που είναι συνολικά στις δυο δομές, θα πάμε στις 960.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗ

Από την στιγμή λοιπόν που η Ευρωπαϊκή Ένωση επέβαλλε και έγιναν το 2020 εργασίες στο ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ για βελτίωση συνθηκών κράτησης όσων φιλοξενούνται εκεί και δεν μπορεί να χωρέσει πάνω από 240 άτομα που είναι σήμερα, οι άλλες θέσεις που θα δημιουργηθούν; Μα το δήλωσε πριν από λίγο καιρό ο Νότης Μηταράκης στην Βουλή. Στον χώρο των 30 στρεμμάτων που βρίσκεται απέναντι από τις υπάρχουσες δομές, με 5 οικίσκους των 500 τετραγωνικών (μισό στρέμμα ο καθένας), θα δημιουργηθούν οι επιπλέον θέσεις με τις οποίες θα αυξηθεί το ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ.

Δήμαρχος Μαυρίδης και βουλευτής Δημοσχάκης

κοροϊδεύουν εν ψυχρώ τον κόσμο του Έβρου

Οι δυο υπουργοί λοιπόν είναι ξεκάθαροι στις δηλώσεις τους. Ο Τάκης Θεοδωρικάκος λέει ότι από τις 240 θέσεις που έχει σήμερα το ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ θα πάμε στις 375, ενώ ο Νότης Μηταράκης λέει ότι και οι δυο δομές συνολικά από τις 700 θέσεις θα φτάσουν στις 960. Αν αυτό δεν είναι αύξηση χωρητικότητας, τότε τι ακριβώς είναι; Κι όμως, ο δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης, σε αγαστή συνεργασία με τον πρώτο σε ψήφους βουλευτή Έβρου Τάσο Δημοσχάκη, κοροϊδεύουν εν ψυχρώ και ξεδιάντροπα τον κόσμο. Όχι μόνο τους πολίτες του δήμου Ορεστιάδας, αλλά και ολόκληρου του Έβρου, οι οποίοι στις αρχές του 2021 ξεσηκώθηκαν και απαίτησαν με συνεχείς συγκεντρώσεις και διαμαρτυρίες, ΚΑΜΙΑ ΑΥΞΗΣΗ ΧΩΡΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΣΕ ΚΥΤ ΚΑΙ ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ. Εδώ όμως, δήμαρχος και βουλευτής της Ν.Δ, προσπαθούν να τους πείσουν, με συνεχείς δηλώσεις και ανακοινώσεις, ότι ενώ από τους 240 που είναι σήμερα η χωρητικότητα του ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ θα πάμε συν 135 κατά τον κ.Θεοδωρικάκο ή συν 260 κατά τον κ.Μηταράκη, η τοπική κοινωνία νίκησε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Θεοδωρικάκος-Μηταράκης σήμερα στη Βουλή: “Θα αυξηθεί η χωρητικότητα του ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ Φυλακίου” – Τζίφος η συνάντηση Μαυρίδη!!!

Όλη αυτή η προσπάθεια, ξεκίνησε από την περασμένη Πέμπτη, όταν ο δήμαρχος κ.Μαυρίδης που τον φώναξαν στην Αθήνα, συναντήθηκε μόνος του και γνωστοποίησε την συνάντηση αυτή στη συνέχεια, με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκο. Στο δελτίο Τύπου μάλιστα, άφηνε να εννοηθεί ότι κάτι θετικό και καλό θα ανακοινώσει ο συγκεκριμένος υπουργός την άλλη μέρα στην Βουλή. Τι ακριβώς ανακοίνωσε, το Evros-news.gr το δημοσίευσε από την Παρασκευή, με βάση τα Πρακτικά της συνεδρίασης που είχαμε στα χέρια μας. Ο δήμαρχος Ορεστιάδας όμως περιορίστηκε σε μια ανάρτηση από αυτές που συνηθίζει στην προσωπική του σελίδα, γράφοντας ότι έστω και αργά δικαιώθηκε.

Την άλλη ημέρα, ο κυβερνητικός βουλευτής Τάσος Δημοσχάκης, που είναι μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής, με ανακοίνωση του παρουσίασε τις δηλώσεις των Θεοδωρικάκου, Μηταράκη οι οποίοι ξεκάθαρα μίλησαν για αύξηση χωρητικότητας του ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ, ως… δικαίωση της τοπικής κοινωνίας. Ότι δεν πρόκειται να υπάρξει καμιά αύξηση, αλλά θα επανέλθουμε από 240 άτομα που είναι σήμερα η δυνατότητα φιλοξενίας, στα 375. Ο βουλευτής που “λιποτάκτησε” με την αστεία δικαιολογία ότι έχει ανειλημμένες υποχρεώσεις στην Αθήνα και δεν βρέθηκε στην Ορεστιάδα όταν ήρθε εδώ ο Νότης Μηταράκης, παραποιώντας τις δηλώσεις των δύο υπουργών και την πραγματικότητα, προσπάθησε να… θολώσει τα νερά. 

Την… σκυτάλη ανέλαβε χθες ο δήμαρχος Βασίλης Μαυρίδης, ο οποίος πήρε… σβάρνα όλα τα τοπικά ραδιόφωνα και προσπαθούσε να πείσει ότι τελικά ο αγώνας δικαιώθηκε και δεν πρόκειται για αύξηση του ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ, αλλά επιστροφή στην χωρητικότητα των 375 ατόμων, που προέβλεπε το 2008 η δημιουργία του. Ότι από το 2020, μετά από απαίτηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης η χωρητικότητα είναι 240 και με βάση αυτήν ΚΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΣΕ ΠΟΛΛΕΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΤΟΥ δήλωνε ότι ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΔΕΧΘΕΙ ΚΑΜΙΑ ΑΥΞΗΣΗ ΟΥΤΕ ΣΤΟ ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ και αυτός είναι λόγος… σύγκρουσης με την Κυβέρνηση, το ξέχασε. Το ότι οι κάτοικοι που ξεσηκώθηκαν, οι θεσμικοί φορείς, ακόμα και οι Ενώσεις Αστυνομικών ΑΠΑΙΤΗΣΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΞΕΙ ΟΥΤΕ ΚΑΤΑ ΕΝΑΝ ΑΥΞΗΣΗ στο ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ, επίσης το ξέχασε ο κ.Μαυρίδης.

“Δεν θα δεχθούμε καμιά αύξηση στο ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ”, δήλωσε σε πάνω από 5 ραδιοφωνικές συνεντεύξεις ο Βασίλης Μαυρίδης τους προηγούμενους μήνες. Τώρα ψάχνει δικαιολογίες και τις αραδιάζει, ενώ και ο ίδιος ξέρει ότι ΚΟΡΟΪΔΕΥΕΙ τον κόσμο. 

Βγήκε λοιπόν στα ραδιόφωνα Maximum FM, Status FM, στο Ράδιο Έβρος, στην ΕΡΑ Ορεστιάδας χθες το πρωί και ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΣΕ ΝΑ ΠΕΙΣΕΙ ότι ΔΕΝ ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ Η ΧΩΡΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ. Όταν οι τοποθετήσεις των δύο υπουργών ήταν ξεκάθαρες. Κι όταν του το επεσήμαναν κάποιοι συνομιλητές του, απάντησε κάτι… ΦΟΒΕΡΆ που ούτε ο ίδιος φυσικά τα πιστεύει, αλλά δείχνουν σε ΠΟΣΟ ΔΥΣΚΟΛΗ ΘΕΣΗ ΕΙΝΑΙ. Πως δηλαδή:

  • Μπορεί η δυνητική χωρητικότητα των δομών να φτάνει τις 960 θέσεις, όμως οι δεσμεύσεις περί της δυναμικότητάς τους αφορούν 705 θέσεις. «Οι δομές θα έχουν χώρους για 960, αλλά οι χώροι αυτοί δεν θα χρησιμοποιηθούν, γιατί θα υπερβαίνουν το όριο των 375 θέσεων (ΠΡΟ.ΚΕ.Κ.Α.), για τις οποίες υπάρχει η δέσμευση Θεοδωρικάκου και των 330 (για το ΚΥΤ), για τις οποίες έχουμε την πρωθυπουργική δέσμευση”.

Αποκαλυπτικό ΒΙΝΤΕΟ: Ομιλίες Θεοδωρικάκου-Μηταράκη στη Βουλή: “Το Φυλάκιο από 700 αυξάνεται σε 960 άτομα”

Παραδέχθηκε δηλαδή, ότι θα αυξηθεί η χωρητικότητα του ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ, αλλά δεν θα χρησιμοποιηθούν οι νέοι χώροι που θα δημιουργηθούν, γιατί υπάρχει δέσμευση του Τάκη Θεοδωρικάκου. Προφανώς οι επιπλέον θέσεις δεν μπορούν να δημιουργηθούν στο υπάρχον ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ που… έπιασε ταβάνι στις 240 θέσεις, με βάση τις προϋποθέσεις που ζητάει η Ε.Ε. Άρα, οι επιπλέον θέσεις θα δημιουργηθούν στα 30 στρέμματα που νοικιάστηκαν απέναντι. Θα γίνει δηλαδή ένα δεύτερο ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ, αλλά από τις 705 έως τις 960 οι θέσεις δεν θα χρησιμοποιηθούν κατά τον δήμαρχο Ορεστιάδας.  Χρησιμοποιεί δηλαδή ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΜΗΤΑΡΑΚΗ που έλεγε αρχές του 2021 ότι θα γίνουν 1.500 θέσεις στο Φυλάκιο, αλλά δεν θα χρησιμοποιηθούν και θα υπάρχουν για μια… κατάσταση έκτακτης ανάγκης.  Άρα, γιατί επιτίθονταν τότε ο κ.Μαυρίδης κατά του υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου;

Όταν μάλιστα ρωτήθηκε χθες από δημοσιογράφους, πως θα μπορεί να ελέγξει αν αυξηθεί ο αριθμός στο ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ και τι θα γίνει αν συμβεί, είπε ότι μπορεί ο δήμος Ορεστιάδας μπορεί να μην παίρνει στοιχεία για αυτή την δομή, αλλά αστυνομικοί που υπηρετούν μέσα σε αυτό θα τον… ενημερώνουν και ΘΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ την Κυβέρνηση αν το κάνει. Να αποτρέψει την αύξηση των φιλοξενούμενων, φυσικά και δεν θα μπορεί. Μάλιστα είπε ότι έχει άριστη συνεργασία και εμπιστοσύνη στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ.Θεοδωρικάκο και τον εμπιστεύεται. Μα τα ίδια δεν μας έλεγε και πριν από μήνες για τον “προκάτοχο” Μιχάλη Χρυσοχοίδη, τον οποίο περίμενε επί μήνες να έρθει στην Ορεστιάδα και να εξηγήσει γιατί πρέπει να αυξηθεί η χωρητικότητα του ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ. Ένα σωρό συνεντεύξεις σε τοπικά ραδιόφωνα και κανάλια υπάρχουν του κ.Μαυρίδη, που ήταν κατηγορηματικός΅

Το Evros-news.gr το ΜΟΝΑΔΙΚΟ τοπικό ΜΜΕ

που και τώρα… ξεσκεπάζει όλη την μεθόδευση

Τόσο ο Βασίλης Μαυρίδης όσο και ο Τάσος Δημοσχάκης, ΠΑΡΑΠΟΙΟΥΝ ΕΝ ΨΥΧΡΩ και χωρίς ίχνος ντροπής τις ξεκάθαρες δηλώσεις των δύο υπουργών Θεοδωρικάκου, Μηταράκη, για αύξηση της χωρητικότητας του ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ, σε σχέση με όσα ισχύουν μέχρι τώρα. Όμως όλα τα τοπικά ΜΜΕ και πάλι… ΣΙΩΠΟΥΝ. Δέχονται… αμάσητα όσα λένε δήμαρχος και κυβερνητικός βουλευτής και ΜΟΝΟ ΤΟ Evros-news.gr αναδεικνύει από την περασμένη Παρασκευή την ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ με τις δομές στο Φυλάκιο Ορεστιάδας. Όπως κάναμε άλλωστε και το 2020, από τις αρχές Σεπτεμβρίου και μέχρι τα τέλη του χρόνου, όταν με συνεχή δημοσιεύματα αναδεικνύαμε τις ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ Μηταράκη και Κυβέρνησης για αύξηση χωρητικότητας στο ΚΥΤ Φυλακίου τότε. Όταν ο δήμαρχος Ορεστιάδας, όπως παραδέχθηκε, συζητούσε μόνος του και κρυφά με στελέχη του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου αλλά και το Νότη Μυταράκη.

Τότε ήρθε στις 29 Δεκεμβρίου, παραμονές Πρωτοχρονιάς, εκείνη η ανάρτηση στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ, από την οποία ξεκίνησαν οι μετέπειτα αντιδράσεις μηνών.  Με τον κ.Μαυρίδη να δηλώνει… αιφνιδιασμένος και πως ο αρμόδιος υπουργός τον κορόιδευε και τον δούλευε επί μήνες. Τότε που ο δήμαρχος Ορεστιάδας προσπαθούσε να ρίξει, με τον γνωστό κουτοπόνηρο τρόπο που λειτουργεί, τις ΤΕΡΑΣΙΤΙΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ του σε άλλους. Που έβαλε το σάιτ thrakinea.gr του υπαλλήλου του στην Δημοτική Τηλεόραση Γιάννη Τομαδάκη, να δημοσιεύσει μονταρισμένο ΒΙΝΤΕΟ, όπου στη τηλεσυζήτηση των φορέων, ο Περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος είπε πως αν είναι να υπάρξει μια πολύ μικρή αύξηση, θα μπορούσε να εξεταστεί, αλλά να είναι ξεκάθαρη η θέση, ότι ΚΑΜΙΑ ΝΕΑ ΔΟΜΗ δεν πρέπει να γίνει στον Έβρο και την Θράκη.

Όλα αυτά γίνονται, επειδή θα ξεκινήσουν

τα έργα στα 30 στρέμματα για νέο ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ

Τώρα ο Βασίλης Μαυρίδης ΑΠΟΔΕΧΕΤΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΥΞΗΣΗ ΣΤΟ ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ από 240 στους 375 κατά τον κ.Θεοδωρικάκο ή στο Φυλάκιο γενικά από 700 στους 960 και ουσιαστικά να δημιουργηθεί ΝΕΟ ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ σε άλλον χώρο από τις υπάρχουσες δομές, στα 30 στρέμματα που νοικιάστηκαν απέναντι τους. Όμως έβγαινε τότε σε όλα τα ΜΜΕ της Περιφέρειας ΑΜΘ και κατηγορούσε τον Περιφερειάρχη που εν πήρε θέση, απλά σε μια συζήτηση ωρών διατύπωσε στιγμιαία μια άποψη. Σε αυτή την απαράδεκτη και προκλητική προσπάθεια του δημάρχου Ορεστιάδας, ΟΛΑ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΜΜΕ τηρούν “σιγή ιχθύος” και αποδέχονται όσα ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΛΟΓΙΚΗ λέει ο δήμαρχος Ορεστιάδας και ο κυβερνητικός βουλευτής Τάσος Δημοσχάκης. 

Βγαίνει λοιπόν να προσπαθεί να… παραποιήσει εν ψυχρώ την πραγματικότητα και τις ξεκάθαρες τοποθετήσεις των Θεοδωρικάκου, Μηταράκη ξέρετε γιατί; Προφανώς μέσα στις γιορτές ετοιμάζεται η εταιρεία ΤΕΡΝΑ που ανέλαβε αντί 22  εκατ. τα έργα στα 30 στρέμματα του Φυλακίου, να ξεκινήσει την δημιουργία κα του δεύτερου ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ. Η προσπάθεια λοιπόν είναι να εμφανιστεί στον κόσμο ότι δικαιώθηκε στις διαμαρτυρίες του, ενώ κάτι τέτοιο δεν ισχύει, ώστε να μην υπάρξουν αντιδράσεις στην περιοχή του Φυλακίου, όταν θα αρχίσουν οι μπουλντόζες.  Άλλωστε το είπε σε κάποιες συνεντεύξεις του ο Βασίλη Μαυρίδης, προσπαθώντας εναγωνίως να πείσει ότι… δεν πειράζει που θα αυξηθεί η χωρητικότητα από τις 700 θέσεις στις 960. Κάποιοι θα προσπαθήσουν να δημιουργήσουν προβλήματα στις εργασίες που θα γίνουν εκεί για αναβάθμιση των υποδομών. Μόνο που μαζί με αυτές, θα αυξηθεί και η χωρητικότητα του ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ, την οποία παλαιότερα ο ίδιος, τουλάχιστον στα λόγια και δημόσια… πολεμούσε και επαναλάμβανε ότι δεν θα την δεχθεί.

Τώρα με μια ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑ, ΤΑ ΔΕΧΘΗΚΕ ΟΛΑ. Να τον χαίρονται για το… πούλημα του αγώνα μηνών που έκαναν όλοι εκείνοι που τον ψήφισαν