Αλεξανδρούπολη: Χριστουγεννιάτικη συναυλία με παραδοσιακά κάλαντα, του Αρχείου Μουσικολαογραφικής Παράδοσης «Χρόνης Αηδονίδης» (πολλά ΒΙΝΤΕΟ)

Αλεξανδρούπολη: Χριστουγεννιάτικη συναυλία με παραδοσιακά κάλαντα, του Αρχείου Μουσικολαογραφικής Παράδοσης «Χρόνης Αηδονίδης» (πολλά ΒΙΝΤΕΟ)

Χριστουγεννιάτικη συναυλία με παραδοσιακά κάλαντα της Θράκης, άλλων περιοχών της Ελλάδας αλλά και από τις Αλησμόνητες πατρίδες απ’ το Αρχείο Μουσικολαογραφικής Παράδοσης «Χρόνης Αηδονίδης», είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν οι Αλεξανδρουπολίτες. 

Η συναυλία που ήταν σε συνδιοργάνωση με το Δήμο Αλεξανδρούπολης δόθηκε στο Δημοτικό θέατρο και την παρακολούθησε πολύς κόσμος, τηρουμένων φυσικά των υγειονομικών μέτρων αποφυγής διάδοσης του κορονοϊού.

Τα παιδιά και οι δάσκαλοι τους έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους, σκόρπισαν συγκίνηση και χαρά δημιουργώντας γιορτινή ατμόσφαιρα εν όψει των Χριστουγέννων και φυσικά καταχειροκροτήθηκαν. Άλλωστε λόγω κορονοϊού και της απαγόρευσης εκδηλώσεων, είχαν αναγκαστικά μείνει σε… αφωνία και χωρίς παρουσίαση του έργου τους.

Η εκδήλωση αυτή επιβεβαίωσε την σπουδαία δουλειά που γίνεται απ’ όλους στο Αρχείο Μουσικολαογραφικής Παράδοσης “Χρόνης Αηδονίδης” και ιδιαίτερα των δασκάλων. Της Χριστίνας Μπαρμπαγιάννη στην παιδική χορωδία και στα φωνητικά σύνολα, του Νίκου Ευφραιμίδη στη διδασκαλία και ενορχήστρωση των οργανικών συνόλων και στα φωνητικά σύνολα και του Νικόλα Κεσκίνη στη Βυζαντινή Μουσική.