Αλεξανδρούπολη: Βγήκαν στον “αέρα”, οι σφοδρές κόντρες των αντίπαλων “ομάδων” της δημοτικής αρχής Ζαμπούκη

Αλεξανδρούπολη: Βγήκαν στον “αέρα”, οι σφοδρές κόντρες των αντίπαλων “ομάδων” της δημοτικής αρχής Ζαμπούκη

Χριστούγεννα, μέρες αγάπης, αλλά στην Αλεξανδρούπολη έχει προκαλέσει αίσθηση η κατά μέτωπο επίθεση που έκανε το τελευταίο χρονικό διάστημα με αλλεπάλληλες δηλώσεις της η Πρόεδρος του Πολυκοινωνικού Αλεξάνδρα Ποϊραζίδου, κατά της Αντιδημάρχου Οικονομικών Ελένης Ιντζεπελίδου. 

Αφορμή στάθηκε η μη πληρωμή από την ταμειακή υπηρεσία του δήμου Αλεξανδρούπολης κάποιων έκτακτων υπαλλήλων που προσλήφθηκαν στο  Πολυκοινωνικό, μαγείρων και βρεφονηπιοκόμων, με κονδύλια από την έκτακτη χρηματοδότηση του υπουργείου Εσωτερικών για τις πλημμύρες του περασμένου Φεβρουαρίου. Όμως κάποιοι εξ αυτών θα πληρωθούν με πολύ μεγάλη καθυστέρηση, συγκεκριμένα σήμερα 24 Δεκεμβρίου, παραμονές Δεκεμβρίου, ενώ η πλειοψηφία των υπολοίπων έχουν πληρωθεί.

Κυρίως η κ.Ποϊραζίδου, με συνεντεύξεις της σε δυο ραδιοφωνικούς σταθμούς της Αλεξανδρούπολης, έκανε ευθεία και σφοδρή επίθεση στην Αντιδήμαρχο Οικονομικών, λέγοντας πότε ότι είναι 17 οι απλήρωτοι και πότε 11. Η ουσία όμως είναι πως δυο στελέχη της δημοτικής αρχής του Γιάννη Ζαμπούκη, η Πρόεδρος του Πολυκοινωνικού που δεν εκλέχθηκε απ’ τους πολίτες διορισμένη απ’ τον  δήμαρχο και η Αντιδήμαρχος Οικονομικών, έχουν δημόσια αντιπαράθεση για ένα θέμα που θα μπορούσε να διευθετηθεί χωρίς να γίνεται αυτός ο… κακός χαμός στον ραδιοφωνικό “αέρα”.

Όλα αυτά μπορεί να μοιάζουν ανεξήγητα για τους περισσότερους, αλλά όσοι γνωρίζουν τις… ομάδες που έχουν δημιουργηθεί μέσα στην παράταξη της δημοτικής αρχής Αλεξανδρούπολης, τις συνεχείς κόντρες που υποβόσκουν και κάποιες φορές εξελίσσονται σε ξεκάθαρο “πόλεμο” που πλέον βγήκε και στη δημοσιότητα τις τελευταίες ημέρες, αυτά ήταν αναμενόμενα να συμβούν κάποια στιγμή. Τα… σημάδια εξάλλου ήταν συχνά και έντονα και το προηγούμενο χρονικό διάστημα. Όποιος δει τις τοποθετήσεις, δηλώσεις και θέσεις κάποιων δημοτικών συμβούλων τόσο μέσα στο δημοτικό συμβούλιο όσο και σε ραδιοφωνικές ή άλλες δηλώσεις, θα το διαπιστώσει.

Η αυτόνομη ομάδα και οι “κόντρες” που υποβόσκουν

Υπάρχει λοιπόν μια ομάδα μέσα στην δημοτική παράταξη του Γιάννη Ζαμπούκη, της οποίας τα μέλη έχουν όλοι άριστες σχέσεις με τον Αντώνη Καμελίδη, ειδικό συνεργάτη του δημάρχου Αλεξανδρούπολης με αρμοδιότητες στον τομέα του τουρισμού, η οποία διαφοροποιείται ξεκάθαρα σε ορισμένα θέματα. Σε αυτή την ομάδα ανήκει και η Πρόεδρος του Πολυκοινωνικού Αλεξάνδρα Ποϊραζίδου, μαζί με τους δημοτικούς συμβούλους και πρώην Αντιδημάρχους Γιώργο Κυζιρίδη, Κυριάκο Αραμπατζή, τον Πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Δημήτρη Κολιό και τον πρώην δήμαρχο και νυν ανεξάρτητο δημοτικό σύμβουλο Τριαντάφυλλο Αρβανιτίδη, ο οποίος έχει άριστες σχέσεις με τον δημοσιογράφο κ.Κολιό, από την εποχή που ως δήμαρχος τον είχε Αντιδήμαρχο Οικονομικών. Μαζί τους… συσπειρώνονται ενίοτε και άλλοι δημοτικοί σύμβουλοι της πρώην παράταξης “ΑΝΑΣΑ” που πλέον συγχωνεύθηκε με αυτή της δημοτικής αρχής, όπως ο Πέτρος Κυριακίδης για παράδειγμα.

Αν ανατρέψει κάποιος στις δηλώσεις, τοποθετήσεις μέσα στο δημοτικό συμβούλιο του Κυριάκου Αραμπατζή για παράδειγμα, ο οποίος υπερψήφισε να θυμίσουμε το Τεχνικό Πρόγραμμα της αντιπολίτευσης, στην σύνταξη του οποίου παραδέχθηκε ότι συνέβαλλε, θα το διαπιστώσει. Όπως και κατά την συζήτηση του Προϋπολογισμού, όπου… εμφατικά ζήτησε να διατεθούν περισσότερα χρήματα για το Πολυκοινωνικό που έχει επικεφαλής την κ.Ποϊραζίδου και για τον… τουρισμό, έναν τομέα για τον οποίο όπως επισημάναμε υπεύθυνος είναι ο κ.Καμελίδης, στενός συνεργάτης του δημάρχου Γιάννη Ζαμπούκη και εκ των πρωτεργατών της εκλογής του το 2019. Είναι επίσης χαρακτηριστικό, ότι πρόσφατα και ο δημοτικός σύμβουλος Πέτρος Κυριακίδης μιλώντας στο ραδιόφωνο και την εκπομπή του Προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Δημήτρη Κολιού, επεσήμανε έντονα ότι πρέπει να δίνει η Αντιδημαρχία Οικονομικών περισσότερα χρήματα στον τομέα του τουρισμού.

Η συγκεκριμένη ομάδα λοιπόν είναι ξεκάθαρο ότι έχει… αποστασιοποιηθεί και προσπαθεί, λόγω της έλλειψης πλειοψηφίας της παράταξης της δημοτικής αρχής, κάνοντας ευκαιριακές “συμμαχίες” με την αντιπολίτευση, να επιβάλλει τις απόψεις της. Επόμενο… πεδίο δράσης, αναμένεται να είναι ο Αναπτυξιακός Οργανισμός, του οποίου ήδη εγκρίθηκε το καταστατικό και εκεί θέλει να επιλεγεί Πρόεδρος της δικής της επιλογής, αλλά και να κάνει… κουμάντο στην λειτουργία του. Σε διορισμούς στελεχών και υπαλλήλων, επιλογές δράσεων και όλα τα υπόλοιπα.

Ένα άλλο θέμα όπου αναμένεται να κάνει μάλιστα… επίδειξη δύναμης, είναι στις αρχές Ιανουαρίου η εκλογή Προέδρου του δημοτικού συμβουλίου. Ο δήμαρχος Γιάννης Ζαμπούκης θέλει για την θέση αυτή τον Γιώργο Καίσα, ο οποίος προέρχεται από την δημοτική παράταξη Λαζόπουλου, η οποία μετά την “ΑΝΑΣΑ” επίσης συνέπραξε με αυτή την δημοτικής αρχής και συγχωνεύθηκε. Όμως ο σημερινός Πρόεδρος Δημήτρης Κολιός, από την στιγμή που δεν έγιναν αποδεκτές κάποιες εναλλακτικές προτάσεις που έκανε για άλλες θέσεις τις οποίες θα ήθελε, έχει… στηλώσει τα πόδια και ξεκαθάρισε πως θα είναι ξανά υποψήφιος. Κι είναι σίγουρο, με δεδομένες τις πολύ καλές προσωπικές σχέσεις που έχει και με κάποιους δημοτικούς συμβούλους της αντιπολίτευσης, όπως ο Βαγγέλης Μυτιληνός από την εποχή που αυτός ήταν Πρόεδρος της ΔΕΥΑΑ, αλλά και με τους Αραμπατζή, Κυζιρίδη, Κυριακίδη, ότι ενδεχόμενη ψηφοφορία μεταξύ Καίσα-Κολιού, θα αποτελέσει μια ακόμα ήττα για τον δήμαρχο Γιάννη Ζαμπούκη και την δημοτική του αρχή. Όπως έγινε με το Τεχνικό Πρόγραμμα.

Όλα αυτά είναι πράγματα που τα γνωρίζουν όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι, αλλά και πολλοί ακόμα, απλά το Evros-news.gr τα βγάζει στην επιφάνεια, αφού άλλωστε βγήκαν στον “αέρα” και στην δημοσιότητα, με την πρόσφατη σφοδρή αντιπαράθεση Ποϊραζίδου-Ιντζεπελίδου, κυρίως βέβαια απ’ την πλευρά της Προέδρου του Πολυκοινωνικού.

Ένα σχόλιο

  1. Προκρούστιος ο Τσεκουρεύς

    E! τότε γιατί δεν κάνουν από μόνοι τους μια παράταξη να πάρουν 0,2%-0,5% και να ανοίξουν το δρόμο της μεγάλης ανατροπής..:-):-)
    Τώρα βέβαια Κωνσταντίνε θα σημειώσω το εξής, άλλο οι άριστες σχέσεις μεταξύ δύο ανθρώπων και άλλο οι επιλογές ή οι στόχοι του καθενός.

    Τα σέβη μου κε Πιτιακούδη!!

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*