Μόσιαλος: Προκλητική, προσβλητική, αντιχριστιανική και ελεεινή ανάρτηση του για την Παναγία

Μόσιαλος: Προκλητική, προσβλητική, αντιχριστιανική και ελεεινή ανάρτηση του για την Παναγία

Σε μια προκλητική, άκρως προσβλητική, αντιχριστιανική και ελεεινή ανάρτηση του για την Παναγία, που δικαιολογημένα προκάλεσε οργή και αγανάκτηση, προέβη ο γνωστός… νεοταξίτης πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ (επί Κυβερνήσεων Παπανδρέου) Ηλίας Μόσιαλος στο facebook ημέρες.

Η πρώτη αντίδραση και απόλυτα δικαιολογημένη, ήρθε από την Εκκλησία της Ελλάδος, που με ανακοίνωση της τον εγκαλεί για προσβλητική επίθεση κατά του Χριστιανισμού και χλευασμό της θρησκευτικής πίστης εκατομμυρίων ορθοδόξων. Η Ιερά Σύνοδος ανέφερε πως «κανένας δεν μπορεί να επικαλείται το επιχείρημα της ιδιωτικότητας για την ρατσιστική συμπεριφορά του, όταν κατέχει θέσεις κρατικής ευθύνης και εκφράζεται δημοσίως».

Αναλυτικότερα η ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου ανέφερε:
«Η προσβλητική ανάρτηση, φερομένη υπό το όνομα του αντιπροσώπου της Ελληνικής Δημοκρατίας σε διεθνείς οργανισμούς για τον κορονοϊό κ. Ηλία Μόσιαλου, παραμονή των Χριστουγέννων, που χλευάζει την θρησκευτική πίστη εκατομμυρίων ορθοδόξων χριστιανών της χώρας που εκπροσωπεί, και οι συναφείς διαμαρτυρίες μελών της Εκκλησίας που περιήλθαν σε γνώση μας, δίνουν την αφορμή για την γενικότερη υπόμνηση ότι, αν και το πρόσωπο του Χριστού και της Κυρίας Θεοτόκου δεν έχουν ανάγκη οποιασδήποτε ανθρώπινης υπεράσπισης έναντι των ανθρώπινων ύβρεων, οι προσβολές και επιθέσεις κατά του Χριστιανισμού θα συνεχίσουν και θα αυξάνονται κατά τον 21ο αιώνα.
Ο φανατισμός και η έλλειψη σεβασμού στον άλλον δεν είναι αποκλειστικό χαρακτηριστικό των “θρησκειών” ή των “αλλόθρησκων”, αλλά οριζόντιο γνώρισμα πολλών ανθρώπων, συντηρητικών και προοδευτικών. Είναι επίσης σαφές ότι κανένας δεν μπορεί να επικαλείται το επιχείρημα της ιδιωτικότητας για την ρατσιστική συμπεριφορά του, όταν κατέχει θέσεις κρατικής ευθύνης και εκφράζεται δημοσίως.
Ευχόμαστε Καλά Χριστούγεννα με αγάπη, μακροθυμία και προσευχή “υπέρ των μισούντων και αγαπώντων ημάς”».

Δεν ζήτησε συγνώμη, αλλά απάντησε

άλλα ντ’ άλλων ο Μόσιαλος

Μιλώντας χθες στο δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, ο Ηλίας Μόσιαλος δεν ζήτησε συγνώμη και απάντησε άλλα ντ’ άλλων, για την ελεεινή, προσβλητική και αντιχριστιανική του ανάρτηση: «Τα δύο τελευταία χρόνια και πολύ πριν πολλές κυβερνήσεις συνειδητοποιήσουν τον τεράστιο κίνδυνο της πανδημίας στον πλανήτη μας ξεκίνησα μια συστηματική προσπάθεια ενημέρωσης των ελλήνων πολιτών. Ήδη από τον Ιανουάριο του 2020 κάνοντας συνεχείς εκκλήσεις για τη λήψη μέτρων, έτσι ώστε να ανακόψουμε το καταστροφικό κύμα της πανδημίας, το οποίο στοίχισε δεκάδες χιλιάδες ζωές σε άλλες χώρες του εξωτερικού τους πρώτους μήνες του 2020, και καταφέραμε να τα αποφύγουμε» είπε αρχικά μιλώντας στο ΣΚΑΙ.

«Συνέχισα να κάνω τις καθημερινές μου παρεμβάσεις με συστηματικό τρόπο, όχι μόνο με γρήγορες τηλεοπτικές εμφανίσεις, αλλά με αναλυτική και επίμονη δουλειά καταγραφής και ανάλυσης των επιδημιολογικών και φαρμακολογικών στατιστικών δεδομένων και παρουσίασής τους με κατανοητό τρόπο στον ελληνικό λαό» συμπλήρωσε.

«Αυτός και μόνο αυτός ήταν ο στόχος των παρεμβάσεών μου. Δηλαδή η ανάδειξη της αξίας της ανθρώπινης ζωής και της αναγκαιότητας της προστασίας της ανθρώπινης ζωής. Αποκλειστικός μου στόχος ήταν η συμβολή μου στην τεράστια προσπάθεια της χώρας για να αυξηθούν οι εμβολιασμοί, αλλά ταυτόχρονα και στη συστηματική ενημέρωση των πολιτών για να τηρούν τα μέτρα δημόσιας υγείας και προστασίας της ζωής τους» υπογράμμισε ο κ. Μόσιαλος.

Μάλιστα, μιλώντας για την θρησκευτική πίστη είπε πως «θα ήθελα να πω ότι τις Άγιες μέρες των Χριστουγέννων και των γιορτών έχουμε την ευκαιρία να στοχαστούμε και να θυμηθούμε τις βασικές μας αξίες. Την αξία της ανθρώπινης ζωής, αλλά και την αξία της προστασίας της ανθρώπινης ζωής. Αυτές είναι οι θεμελιώδεις αξίες της ορθόδοξης χριστιανικής πίστης».

Άδωνις: Κρίμα που δεν βρήκε το θάρρος να ζητήσει συγγνώμη για την προσβολή

Ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης αντέδρασε επίσης, αφού δημοσιεύοντας την χθεσινή εμφάνιση του ανεκδιήγητου Μόσιαλου στο δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ όπου απέφυγε να απαντήσει για την ελεεινή, αντιχριστιανική ανάρτηση του, έγραψε στο twitter:

“Κρίμα για την προσπάθεια που έχει καταβάλλει για την αντιμετώπιση της Πανδημίας,ότι ο κ.Μόσιαλος δεν βρήκε το θάρρος να ζητήσει Συγγνώμη για την προσβολή. Η Παρθένος Θεοτόκος είναι Θεμέλιο για την Πίστη μας, μπορεί να μην πιστεύεις αλλά λάθος να χλευάζεις”.

Αντίδραση και από τον βουλευτή Κώστα Κυρανάκη

Από την πλευρά του ο βουλευτής της Ν.Δ Κώστας Κυρανάκης, που μετά την Ιερά Σύνοδο ήταν ο πρώτος που αντέδρασε και όπως ανέφερε θυμίζοντας την ιδιότητα του Ηλία Μόσιαλου ως υπουργού της Κυβέρνησης Παπανδρέου που μας οδήγησε το Μνημόνιο: «Το πρόβλημα με τον κο Μόσιαλο δεν είναι η απόφασή του να προσβάλει την πίστη μας στη γέννηση του Χριστού, παραμονή του εορτασμού της. Αυτό δείχνει απλά τον χαρακτήρα του. Το πρόβλημα είναι ότι παρότι επιστήμονας δεν μπορεί να αντιληφθεί ότι αυτοί που «δεν πιστεύουν ότι υπάρχει covid» λόγω θρησκείας είναι λιγότεροι και από αυτούς που ψήφισαν Παπανδρέου για πρόεδρο ΚΙΝΑΛ. Ως πρώην Υπουργός του, αλλά και ως εκπρόσωπος της Ελλάδας οφείλει να αντιληφθεί και τα δυο».

Μπογδάνος: Ρατσιστική ανάρτηση Μόσιαλου

αλλά η Κυβέρνηση ακόμα τον κρατάει στη θέση του

Ρατσιστική  χαρακτήρισε ο πρώην βουλευτής της Ν.Δ Κωνσταντίνος Μπογδάνος την ανάρτηση του Ηλία Μόσιαλου και έγραψε:

“Χλεύασε την Παναγία παραμονή Χριστουγέννων με μια ρατσιστική ανάρτηση που προσβάλλει όσους αποστολή του είναι να πείσει, αλλά η κυβέρνηση τον κρατά στη θέση του εκπροσώπου της χώρας σε διεθνείς οργανισμούς υγείας. Μη διαμαρτύρεστε, νεοδημοκράτες συνάδελφοι. Αυτή είναι πια η ΝΔ”.

Υποστηρικτής Μόσιαλου ο Φίλης 

Ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ και διορισμένος από την Κυβέρνηση Μητσοτάκη εκπρόσωπος της Ελλάδας στους διεθνείς οργανισμούς για θέματα κορονοϊού, βρήκε πάντως υπερασπιστές από τον ΣΥΡΙΖΑ. Τον πρώην υπουργό Παιδείας, γνωστό επίσης για το… μίσος του κατά της Εκκλησίας Νίκο Φίλη.

Ο κ.Φίλης συγκεκριμένα δήλωσε: «Αντί η Διαρκής Ιερά Σύνοδος να ασχολείται με χιουμοριστικά σκίτσα και να κυνηγάει «αιρετικούς», ας βρει την έμπνευση και τη δύναμη να ανταποκριθεί στην αποστολή της που είναι η προστασία της ζωής, να έρθει κοντά στην αγωνία εκατομμυρίων πιστών και να αναλάβει το ρόλο που της αναλογεί στην αντιμετώπιση της πανδημίας, αρχίζοντας από «τα του οίκου της».

 

Ένα σχόλιο

  1. Το ότι Μαζεύτηκαν όλες οι θεούσες να υποστηρίξουν τους Ταλιμπάν της ιερας συνόδου η οποία έχει κάνει το μεγαλύτερο κακό στην ελληνική κοινωνία στο θέμα του COVID-19 αλήθεια με ξεπερνά !Μαλλον έχουμε κάψει τον εγκέφαλο μας ! Έλεος πια …..

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*