Τοψίδης: Πριν τους… αποθέωνε, τώρα αποκαλεί “ανίκανους” τους νέους Αντιπεριφερειάρχες πρώην περιφερειακούς συμβούλους του!!!

Τοψίδης: Πριν τους… αποθέωνε, τώρα αποκαλεί “ανίκανους” τους νέους Αντιπεριφερειάρχες πρώην περιφερειακούς συμβούλους του!!!

Με μια ανακοίνωση που αποτελεί πραγματικό… μνημείο ασυναρτησιών, αλληλοσυγκρουόμενων απόψεων ακόμα και στην ίδια παράγραφο, “κωλοτούμπας” και φανερής απώλειας ψυχραιμίας, η “Περιφερειακή Σύνθεση” προσπάθησε να σχολιάσει τις χθεσινές αποφάσεις του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστου Μέτιου.

Είναι ξεκάθαρο για όποιον διαβάσει την συγκεκριμένη ανακοίνωση που εξέδωσε η παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης, η οποία ξεκίνησε το 2019 με 16 περιφερειακούς συμβούλους και έχει μείνει πλέον μόνο με 11, ότι ο επικεφαλής της Τάκης Τοψίδης τα έχει… εντελώς χαμένα. Γιατί σχολιάζοντας τον ορισμό των νέων χωρικών και θεματικών Αντιπεριφερειαρχών, αλλά και των Εντεταλμένων Συμβούλων, οι απόψεις που εκφράζει… παίζουν μπουνιές μεταξύ τους, μια και άλλα λέει στην μια παράγραφο και εντελώς διαφορετικά στην άλλη.

Το αποκορύφωμα όμως είναι, η στάση του απέναντι στους πρώην περιφερειακούς του συμβούλους, οι οποίοι τον παράτησαν και ανεξαρτητοποιήθηκαν. Ο ίδιος στην προεκλογική περίοδο του 2019 αλλά και στη συνέχεια, όσο διάστημα ανήκαν στην “Περιφερειακή Σύνθεση”, συνέχεια τους… αποθέωνε για τις ικανότητες τους και το αντίκρισμα τους στις τοπικές κοινωνίες. Αυτοί άλλωστε του έφεραν τις χιλιάδες των ψήφων στους διάφορους νομούς της Περιφέρειας και διεκδίκησε την εκλογή του στον δεύτερο γύρο, γιατί τον ίδιο όπως αποδείχθηκε, δεν τον εκτιμούν ούτε οι συντοπίτες του Εβρίτες, οι οποίοι και τις δυο Κυριακές ανέδειξαν πρώτο τον συνδυασμό του νυν Περιφερειάρχη κ.Μέτιου και όχι τον δικό του.

Αυτούς λοιπόν που συχνά-πυκνά εκθείαζε, τώρα τους αποκαλεί ουσιαστικά “άχρηστους”, αφού όπως αναφέρει η ανακοίνωση για τους Αντιπεριφερειάρχες:  “Διαμόρφωσε έναν «θίασο» αμειβόμενων θεματικών Αντιπεριφερειαρχών και εντεταλμένων Συμβούλων για τους οποίους φοβόμαστε ότι ως το τέλος της θητείας τους δεν θα έχουν υπογράψει το παραμικρό (ουσιώδες) έγγραφο και δεν θα έχουν συνδέσει την παρουσία τους με την αντιμετώπιση κανενός σημαντικού θέματος της Περιφέρειας ΑΜΘ”. Δυστυχώς, από τώρα είναι προδιαγεγραμμένη η πορεία τους και δεδομένη μηδενική συνεισφορά τους στα θέματα της Περιφέρειας”.

Οι Χρήστος Γάκης και Μαρία Πολυμέρου που ορίστηκαν Αντιπεριφερειάρχες και εκλέχθηκαν με την παράταξη του, αναδεικνύοντας την πρώτη και με διαφορά σε Καβάλα και Θάσο χάρη στις προσωπικές τους ψήφους, ξαφνικά ο κ.Τοψίδης υποστηρίζει ότι δεν θα προσφέρουν το παραμικρό έργο. Παράλληλα, άλλη μια φορά επιχειρεί να τους διαπομπεύσει, επειδή κατάλαβαν την ανικανότητα του και τον παράτησαν, αναφέροντας ότι: “Αυτοί που ξεπούλησαν αρχές, ιδέες αλλά και την παράταξη στο ψηφοδέλτιο της οποίας τους τίμησαν με την ψήφο τους, οι πολίτες”.

Τα λέει αυτά ποιος; Ο Τάκης Τοψίδης που παραδέχθηκε δημόσια στις προεκλογικές ομιλίες του πως όταν ακόμα ο Μαρκόπουλος ως Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, ο Πατακάκης ως Αντιπεριφερειάρχης Δράμςς και ο Μιχάλης Αμοιρίδης ως περιφερειακός σύμβουλος ανήκαν στην προηγούμενη περιφερειακή αρχή Μέτιου, οργάνωνε και μεθόδευε την δική του παράταξη. Τότε ο κ.Μαρκόπουλος που παραμένει ακόμα “κολλητός” του, δεν εισέπραττε τον μισθό του Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας (τα 2.100 ευρώ όπως αναφέρει η ανακοίνωση, δηλαδή 21 ΚΑΤΟΥΣΤΑΡΚΑ όπως τα αποκαλεί ο Τάκης Τοψίδης) όπου τον τοποθέτησε ο κ.Μέτιος και παράλληλα τον υπονόμευε; Έχει το θράσος να μιλάει κιόλας, ο αποτυχημένος υποψήφιος Περιφερειάρχης και Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου;

Το… πρότυπο του Τζιτζικώστας που συχνά επικαλείται, 

Αττική, Κρήτη επίσης δεν έχουν Αντιπεριφέρεια Τουρισμού

Τέλος, αφού όπως γράφει στην ανακοίνωση του θεωρεί πως οι θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες δεν θα προσφέρουν κανένα έργο και θα έχουν μηδενική συνεισφορά αλλά απλά θα εισπράττουν τον μισθό τους, γιατί στην ίδια ανακοίνωση… κόπτεται  για την κατάργηση των θέσεων Αντιπεριφερειαρχών Τουρισμού και Αλιείας; Μάλιστα έκανε και ξεχωριστή ανάρτηση στην προσωπική του σελίδα για την Αντιπεριφέρεια Τουρισμού και εξέφρασε την… αγανάκτηση του που καταργήθηκε. Αρχικά, όλες οι αρμοδιότητες για τον τουρισμό παραμένουν και μεταβιβάζονται στον Εντεταλμένο Σύμβουλο Τουρισμού που παραμένει ο Εβρίτης Θανάσης Τσώνης, άρα υπάρχει συνέχεια. Επίσης, οι Περιφέρειες Κεντρικής Μακεδονίας ( του Απόστολου Τζιτζικώστα τον οποίο έχει… πρότυπο ο κ.Τοψίδης και συχνά επικαλείται), Αττικής και Κρήτης (μεταξύ άλλων) επίσης δεν έχουν Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού. Έπαθαν κάτι; Δεν έχουν τουριστική ανάπτυξη;

Ο ίδιος και η παράταξη του, δεν κατηγορούσαν συνέχεια, μαζί με το “εξαπτέρυγο” τους την υποστηριζόμενη από τον ΣΥΡΙΖΑ παράταξη Καστιμίγα, για ανυπαρξία τόσο τον Θανάση Τσώνη, που θα ασκεί πλέον τις αρμοδιότητες ως Εντεταλμένος Σύμβουλος Τουρισμού όσο και τον πρώην Αντιπεριφερειάρχη Αλιείας Ανδρέα Καραγιώργη, που διατηρεί τις αρμοδιότητες ως Εντεταλμένος Σύμβουλος επίσης; Μπας και ήθελε να διατηρηθεί και να την αναλάβει ο πρώην περιφερειακός του σύμβουλος Μιχάλης Αμοιρίδης, που επίσης τον εκθείαζε δυο χρόνια για τις γνώσεις και ικανότητες του στον συγκεκριμένο τομέα, αλλά όταν ανεξαρτητοποιήθηκε τον… πέρασε γενεές δεκατέσσερις;

Πόσα θέλει να μας… τρελάνει ο Τάκης Τοψίδης; Έχει… λαλήσει επειδή τον παράτησε ήδη το 1/3 τον περιφερειακών του συμβούλων και ετοιμάζονται να κάνουν το ίδιο και άλλοι στη συνέχεια; Κάτι ακόμα. Αναφέρεται σε δυο-τρεις μεριές στην ανακοίνωση του για τις  αποζημίωση που εισπράττουν οι Αντιπεριφερειάρχες και μάλιστα συγκεκριμένο ποσό (21… ΚΑΤΟΥΣΤΑΡΚΑ όπως αποκαλεί ο ίδιος τα ευρώ) και τις άλλες παροχές που προβλέπονται. Τα λέει αυτά ο Τοψίδης, που ως Πρόεδρος του Επιμελητηρίου εισπράττει ακόμα και… μερικά ευρώ αποζημίωση για τα διόδια ή την βενζίνη, όταν πηγαίνει από την Αλεξανδρούπολη στην Κομοτηνή, όπως έχει παρουσιάσει παλαιότερα το Evros-news.gr;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Τοψίδης: Εισπράττει… 14 ευρώ έξοδα μετακίνησης απ’ το Επιμελητήριο και κατηγορεί άλλους ότι συνεργάζονται για μισθούς, αξιώματα!!!

Ας πάρει λοιπόν και πάλι… σβάρνα τα πολύ πρόθυμα να φιλοξενούν τις ασυναρτησίες του τοπικά ραδιόφωνα ο κ.Τοψίδης και να λέει τον… πόνο του. Το πολύ-πολύ ΝΑ ΥΠΟΒΑΛΛΕΙ ΚΑΙ ΜΙΑ 4η ΜΗΝΥΣΗ στο Evros-news.gr, αφού όπως λένε δεξιά και αριστερά τα… κολλητάρια του, θέλει να μας… γονατίσει οικονομικά τρέχοντας μας συνέχεια στα δικαστήρια.

Η ανακοίνωση της “Περιφερειακής Σύνθεσης”, μνημείο πραγματικά ασυναρτησίας, αυτοακύρωσης και “κωλοτούμπας” αναφέρει:

“Ανακοινώθηκε η αναδιάρθρωση του διοικητικού σχήματος της Περιφέρειας ΑΜΘ. Ο Περιφερειάρχης προχώρησε σε μία αξιολογική κρίση με την διάκριση των συνεργατών του σε επιτυχημένους και μη. Έτσι προχώρησε στην επιβράβευση μόνο δύο χωρικών Αντιπεριφερειαρχών με την διατήρηση τους και στην αντικατάσταση, προφανώς ως μη επιτυχόντων, των υπολοίπων τριών. Επιπλέον διαμόρφωσε έναν «θίασο» αμειβόμενων θεματικών Αντιπεριφερειαρχών και εντεταλμένων Συμβούλων για τους οποίους φοβόμαστε ότι ως το τέλος της θητείας τους δεν θα έχουν υπογράψει το παραμικρό (ουσιώδες) έγγραφο και δεν θα έχουν συνδέσει την παρουσία τους με την αντιμετώπιση κανενός σημαντικού θέματος της Περιφέρειας ΑΜΘ, στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων που τυπικά τους εκχωρήθηκαν.

Μέσα στον «θίασο» αυτό συμμετέχουν και αυτοί που ξεπούλησαν αρχές, ιδέες αλλά και την παράταξη στο ψηφοδέλτιο της οποίας τους τίμησαν με την ψήφο τους, οι πολίτες. Έτσι καθίσταται προφανής σε όλους ο λόγος της αποχώρησής τους που δεν είναι άλλος από την εξασφάλιση του μισθού και των υπόλοιπων παροχών που αφορούν έναν θεματικό Αντιπεριφερειάρχη. Δυστυχώς, από τώρα είναι προδιαγεγραμμένη η πορεία τους και δεδομένη μηδενική συνεισφορά τους στα θέματα της Περιφέρειας. Άλλωστε παραφράζοντας το παλιό ρητό εδώ αναδεικνύεται «ότι ο μισθός αγιάζει τα μέσα»! Καμία έννοια αξιοπρέπειας, αξιοκρατίας και (πολιτικής) ηθικής δεν σχετίζεται μαζί τους.

Επιπλέον, πρέπει  να επισημάνουμε ότι η θητεία των Αντιπεριφερειαρχών και των εντεταλμένων Συμβούλων έχει διάρκεια 12 μηνών και δεν θα φτάσει ως το τέλος της περιφερειακής περιόδου. Στην καλύτερη περίπτωση, αυτό σημαίνει ότι δεν θα έχουν χρόνο να παράξουν έργο, ούτε καν θα δρομολογήσουν δράσεις, αλλά απλώς θα λάβουν 12 μισθούς. Για την ιστορία, να πούμε ότι ο μισθός του θεματικού Αντιπεριφερειάρχη ανέρχεται στις 2.100 € (καθαρό ποσό – φόροι, ασφαλιστικές εισφορές και κρατήσεις βαρύνουν την Περιφέρεια και τον Έλληνα φορολογούμενο).

Τέλος στην διοίκηση δεν υπάρχει πλέον Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού ούτε Αντιπεριφερειάρχης Αλιείας ενώ υπάρχει μία σειρά ομολογουμένως σπανίων αλλά και μη χρηστικών τίτλων σε μία διοίκηση που στο ήμισυ της θητείας της δεν έχει να επιδείξει ούτε έργο, ούτε απολογισμό ουσίας, ούτε κάποιον σοβαρό αναπτυξιακό σχεδιασμό”.

 

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*