Καλακίκος: Το Σουφλί διεκδικεί δυναμικά την Κτηνιατρική Σχολή

Καλακίκος: Το Σουφλί διεκδικεί δυναμικά την Κτηνιατρική Σχολή

Για διεκδίκηση Πανεπιστημιακού τμήματος στο Σουφλί και συγκεκριμένα Κτηνιατρικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, αναφέρθηκε ο δήμαρχος του Παναγιώτης Καλακίκος.

Μιλώντας στην ΕΡΤ Ορεστιάδας και στην δημοσιογράφο Μαρία Μανάκα, ο κ.Καλακίκος αναλύοντας τους νέους στόχους του Δήμου Σουφλίου για τη νέα χρονιά, μετά την δρομολόγηση του ΔΙΕΚ Σηροτροφίας και την δημιουργία Μελισσοκομικού Πάρκου στην περιοχή της Δαδιάς που προχωρούν, τόνισε μετ’ επιτάσεως πως ο επόμενος στόχος είναι να γίνουν σχολές πρωτογενούς τομέα κάτι που ευνοείται από το γεγονός ότι ο τόπος είναι καθαρά αγροτικός και κτηνοτροφικός, οπότε εκεί θα εστιασθούν πλέον οι διεκδικήσεις.

Ο δήμαρχος Σουφλίου παραδέχθηκε ότι υπάρχει ένα αρνητικό κλίμα στη δημιουργία νέων σχολών,  αλλά η κύρια και άμεση επιδίωξη τους πλέον θα είναι η δημιουργία Κτηνιατρικής σχολής στο Σουφλί.

Όπως τόνισε, «Θα ξεκινήσουμε μια καμπάνια για την ίδρυση της Κτηνιατρικής Σχολής, θα είναι μακροχρόνια αλλά πιστεύω ότι επειδή το Σουφλί έχει φίλους και υποστηρικτές και επειδή μέχρι σήμερα έχει αδικηθεί, θα δικαιωθεί σε αυτό.»

Ο στόχος αυτός μπορεί να μην επιτευχθεί στη δική του θητεία όπως ανέφερε αλλά η διεκδίκηση ξεκινά, για να επισημάνει ότι εφόσον οι στόχοι λειτουργίας του ΔΠΘ είναι εθνικοί και δημογραφικοί, τότε επιβάλλεται να δημιουργηθεί η σχολή στο Σουφλί.

«Δεν είναι δυνατό το Σουφλί να εξαιρείται», τόνισε «θα μπορούσε να γίνει τμήμα Δασολογίας κάτι που πήρε η Ορεστιάδα και καλώς το πήρε» Τώρα ήρθε η σειρά του Σουφλίου συνέχισε που με «τέτοια Οικολογία και κτηνοτροφικό πλούτο δεν μπορεί να εξαιρεθεί».

Απόλυτος στις απόψεις του ο δήμαρχος Σουφλίου τόνισε ότι θα πρέπει να συζητήσουμε σοβαρά και υπεύθυνα για το μέλλον της περιοχής και ότι σύμφωνα με το σχεδιασμό που υπάρχει θ αρχίσει να προβάλλεται οργανωμένα η διεκδίκηση αυτή από τα μέσα του επόμενου έτους.

Πηγή: Ertnews.gr