Κορυφαίος αθλητής της Θράκης και ο πιο εξελίξιμος σε ψηφοφορίες, ο Αλεξανδρουπολίτης κολυμβητής Τάσος Κούγκουλος

Κορυφαίος αθλητής της Θράκης και ο πιο εξελίξιμος σε ψηφοφορίες, ο Αλεξανδρουπολίτης κολυμβητής Τάσος Κούγκουλος

-Σε ψηφοφορίες τoυ Thrakisports.gr και του pisina.net, ο νεαρός κολυμβητής του ΝΟΑ αναδείχθηκε κορυφαίος

Σάρωσε στις ψηφοφορίες ο νεαρός κολυμβητής του Ναυταθλητικού Ομίλου Αλεξανδρούπολης (ΝΟΑ) και της εθνικής ομάδας Τάσος Κούγκουλος, που αναδείχθηκε ο κορυφαίος αθλητής της Θράκης, αλλά και ο πιο εξελίξιμος Έλληνας κολυμβητής.

Συγκεκριμένα, σε πανελλαδικό επίπεδο και σε ψηφοφορία της γνωστής ιστοσελίδας pisina.net που ασχολείται με την κολύμβηση, ο Τάσος Κούγκουλος που κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα εφήβων- νεανίδων της Ρώμης, αναδείχθηκε στην πρώτη θέση του πιο εξελίξιμου κολυμβητή. Επίσης, σε ψηφοφορία που διοργάνωσε το κορυφαίο αθλητικό σάιτ της Θράκης, το Thrakisports, ο Αλεξανδρουπολίτης κολυμβητής αναδείχθηκε ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ ΑΘΛΗΤΗΣ της Θράκης.

Αρχικά, όσον αφορά την ψηφοφορία του pisina.net, ο Κριστιάν Γκολομέεβ, η Άννα Ντουντουνάκη, ο Τάσος Κούγκουλος και η Αντωνία Ρακοπούλου ήταν οι νικητές της ψηφοφορίας της ιστοσελίδας, η οποία διήρκησε 5 ημέρες (24 έως 28/12), δίνοντας την ευκαιρία στους φίλους της κολύμβησης να αναδείξουν τους καλύτερους του 2021.

Τέθηκαν στο κοινό 4 κατηγορίες, με σκοπό να αναδειχθεί ο καλύτερος κολυμβητής, η καλύτερη κολυμβήτρια, ο πιο εξελίξιμος κολυμβητής και η πιο ελπιδοφόρα κολυμβήτρια της σεζόν που πέρασε. Η πρωτοβουλία του pisina.net είχε μεγάλη απήχηση, με χιλιάδες ψήφους να διαμορφώνουν το τελικό αποτέλεσμα.

Το χάλκινο μετάλλιο που κατέκτησε ο Τάσος Κούγκουλος, στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα εφήβων- νεανίδων της Ρώμης, τον «εκτόξευσε» στην πρώτη θέση του πιο εξελίξιμου κολυμβητή, ενώ στην κατηγορία της πιο ελπιδοφόρας κολυμβήτριας, η Αντωνία Ρακοπούλου βρέθηκε στην πρώτη θέση του κοινού, αφήνοντας δεύτερη την Γεωργία Δαμασιώτη.

Καλύτερος κολυμβητής Rookie

  1. Τάσος Κούγκουλος 50,8%
  2. Απόστολος Σίσκος 31,8%
  3. Αλέξανδρος Κάχρης 8,8%
  4. Κωνσταντίνος Ζαχαριάδης 8,6%

Κορυφαίος αθλητής της Θράκης στο Thrakisports.gr

Το ThrakiSportS όπως κάνει κάθε χρόνο στο τέλος κάθε έτους, αναδεικνύει με την βοήθεια και των αναγνωστών του τους κορυφαίους της χρονιάς που φεύγει. Το προηγούμενο 10ήμερο ζήτησε να ψηφίσετε τους κορυφαίους του 2021 και είναι αλήθεια ότι η ανταπόκρισή ξεπέρασε κάθε προηγούμενο αφού συνολικά ψήφισαν σχεδόν 2.500 αναγνώστες (2.493 ψήφοι για την ακρίβεια μετρήθηκαν σε μία από αυτές, αφού δεν ψήφισαν όλοι σε όλες τις κατηγορίες).

Με βάση αυτές τις ψήφους που μετράνε κατά 50% αλλά και τις ψήφους της άτυπης επιτροπής που συνιστούν όλοι οι συντάκτες και συνεργάτες του ThrakiSportS που μετράνε για το υπόλοιπο 50%, βγαίνει το τελικό αποτέλεσμα.

Κορυφαίος αθλητής της Θράκης για το 2021 στα ThrakiSportS Awards αναδεικνύεται ο Αλεξανδρουπολίτης κολυμβητής Τάσος Κούγκουλος.

Κορυφαία αθλήτρια της Θράκης για το 2021 στα ThrakiSportS Awards αναδείχθηκε η επίσης Εβρίτισσα αθλήτρια του στίβου Μαρία – Νικολέτα Αντωνιάδη από το Διδυμότειχο.

Κούγκουλος: «Προσοχή στην περιφέρεια»

«Προσοχή στην περιφέρεια», αυτό είναι το ξεκάθαρο μήνυμα που περνάει στους ιθύνοντες του αθλήματος της κλασικής κολύμβησης ο Τάσος Κούγκουλος, ο καλύτερος νέος Έλληνας κολυμβητής για το 2021, σύμφωνα με τον διαγωνισμό που έκανε πριν από λίγες μέρες το pisina.net.

Ο Τάσος, ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του χώρου, εντυπωσίασε το καλοκαίρι και τον Ιούλιο κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα εφήβων που πραγματοποιήθηκε στην Ρώμη. Ο Τάσος έδωσε μία συνέντευξη, αρχές του 2022 στην σελίδα μας, την οποία φιλοξενούμε κάτωθι:

1. Το 2021 ήταν μια από τις καλύτερες χρονιές στην καριέρα σου;

«Σίγουρα η τρίτη θέση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Εφήβων στην Ρώμη τον Ιούλιο, καθιστά αυτομάτως το 2021 την καλύτερη χρονιά στην καριέρα μου».

2. Ποια ήταν η μεγαλύτερη στιγμή για σένα το 2021; Επίσης υπήρξε μια στιγμή απογοήτευσης μέσα στην χρονιά;

«Το χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό. Πολλές φορές μέσα στην χρονιά έφθασα στα όρια μου, από πλευράς κούρασης και ψυχολογικής πίεσης, καθώς προσπαθούσα να ισορροπήσω ανάμεσα στην προετοιμασία για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις και τις σκληρές προπονήσεις που επιβάλει ο πρωταθλητισμός».

3. Σε ποιους θα ήθελες να απευθύνεις ένα «ευχαριστώ» για την φετινή σου παρουσία;

«Στον προπονητή μου Χατζηπέτρου Κωνσταντίνο, τον διατροφολόγο κ.Πανταζή Τάκα, τους φυσικοθεραπευτές Γιαννακάκη Χρήστο και Κούτρα Χρήστο, στους συναθλητές-τριες μου στον Ναυταθλητικό Όμιλο Αλεξ/πολης, στο Δ.Σ. του Ναυταθλητικού Ομίλου Αλεξ/πολης.
Σίγουρα η φετινή μου παρουσία οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην οικογένεια μου, που είναι πάντα δίπλα μου στις ευχάριστες αλλά κυρίως στις δύσκολες στιγμές μου».

4. Τι θα ζητούσες από τους ιθύνοντες για την στήριξη του χώρου της κλασικής κολύμβησης;

«Για την φετινή χρονιά επέλεξα να συνεχίσω τις προπονήσεις στην πόλη μου την Αλεξανδρούπολη και να κολυμπάω με το σκουφάκι του Ναυταθλητικού Ομίλου Αλεξ/πολης, καθώς θεωρώ ότι οι συνθήκες για έναν κολυμβητή είναι ιδανικές (σύγχρονο Κολυμβητήριο, μικρές αποστάσεις, καλύτερη ποιότητα ζωής) και επιπλέον η «χημεία» που έχω αποκτήσει με τον προπονητή μου και τα αποτελέσματα που ήρθαν την προηγούμενη χρονιά, δεν μου άφησαν τα περιθώρια να περάσει από το μυαλό μου η ιδέα να μετακομίσω στην Αθήνα ή στην Θεσσαλονίκη για να συνεχίσω την καριέρα μου. Επομένως, από τους ιθύνοντες της ΚΟΕ περιμένω και ευελπιστώ να στηρίξουν την Περιφέρεια, σε αντίθεση με ότι συνέβαινε τα προηγούμενα χρόνια.
Φέτος, πρέπει να παραδεχθούμε ότι οι ιθύνοντες της ΚΟΕ (ομοσπονδιακός, διοίκηση) έχουν συχνή επαφή με τον προπονητή μου και δείχνουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την προπονητική μου πορεία και από κοινού προγραμματίζουν τα προπονητικά camp και τους αγώνες που θα συμμετέχω. Τους ευχαριστώ για το ενδιαφέρον τους».

5. Ποιοι είναι οι στόχοι σου για το 2022;

«Πρώτα από όλα η προσαρμογή μου στα νέα δεδομένα της κατηγορία ΑΝΔΡΩΝ που συμμετέχω την φετινή χρονιά και η επίτευξη ορίου και η συμμετοχή μου με την Εθνική Ομάδα σε μεγάλη διοργάνωση (Ευρωπαϊκό – Παγκόσμιο)».

6. Θα μπορούσες να μας δώσεις την άποψη σου για τους 5 καλύτερους νέους Έλληνες κολυμβητές του 2021 (χωρίς εσένα μέσα στην επιλογή) κατά σειρά αξιολόγησης;

«Οι μικρότεροι σε ηλικία από εμένα: Σίσκος, Ζαχαριάδης, Σοφικίτης, Τσαλιαγκός, Ζιάμπρας».

7. Θα μπορούσες να μας δώσεις την άποψη σου για τις 5 καλύτερες νέες Ελληνίδες κολυμβήτριες του 21 κατά σειρά αξιολόγησης;

«Δαμασιώτη, Ρακοπούλου, Μαγκώτσιου, Αγγελάκη, Βλάχου».

8. Δώσε μας ένα όνομα στην κορυφαία ελληνίδα κολυμβήτρια του 21; Στον καλύτερο Έλληνα κολυμβητή;

«Ντουντουνάκη, Κυνηγάκης».

9. Μπορείς να μας αναφέρεις τους πέντε καλύτερους κολυμβητές στον κόσμο το 21;

«Ντρέσελ, Μιλακ, Πιτι, Μακκιον, Τιτμους».

10. Τι θα ήθελες να φέρει το 2022; Ποιο ήταν το πιο ιδιαίτερο δώρο που έχεις πάρει μέχρι σήμερα από τον Άγιο Βασίλη;

«Πάνω από όλα θα ήθελα το 22 να φέρει υγεία για όλους και η νέα χρονιά να σημάνει την αρχή του τέλους της πανδημίας. Το πιο ιδιαίτερο δώρο που έχω πάρει μέχρι σήμερα είναι η υγεία».

Πηγή: Pisina.net

 

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*