Πρόβα υποψηφιότητας για δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, η απόφαση Κολιού να διεκδικήσει επανεκλογή για Πρόεδρος δημοτικού συμβουλίου;

Πρόβα υποψηφιότητας για δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, η απόφαση Κολιού να διεκδικήσει επανεκλογή για Πρόεδρος δημοτικού συμβουλίου;

Πρόβα για πιθανή υποψηφιότητά του ως δήμαρχος Αλεξανδρούπολης το 2023, μια σκέψη που περνάει όλο και περισσότερο από το μυαλό του, θεωρούν αρκετοί πως αποτελεί η απόφαση του νυν Προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Δημήτρη Κολιού, να διεκδικήσει την επανεκλογή του στην συγκεκριμένη θέση. 

Η εκλογή του νέου Προέδρου δημοτικού συμβουλίου Αλεξανδρούπολης θα πραγματοποιηθεί σε συνεδρίαση την ερχόμενη Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2022. Επιθυμία του δημάρχου Γιάνη Ζαμπούκη είναι να πάρει τη θέση αυτή ο Γιώργος Καΐσας, μετά την συμφωνία σύμπλευσης και συγχώνευσης του ίδιου και του επικεφαλής της παράταξης τους Δημήτρη Λαζόπουλου. Όμως ο κ.Κολιός, από τη στιγμή που δεν έγιναν δεκτές κάποιες απαιτήσεις του για άλλες θέσεις ευθύνης όταν έγιναν ανακατατάξεις και αλλαγές στη δημοτική αρχή πριν λίγο καιρό, αποφάσισε να αυτοπροταθεί για να παραμείνει Πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου. Ποντάρει μάλιστα στην επανεκλογή του, ότι θα τον στηρίξουν εκτός ττων πρώην Αντιδημάρχων Γιώργου Κυζιρίδη και Κυριάκου Αραμπατζή, με τους οποίους όπως έχομε επισημάνει ανήκουν στην ίδια δημοτική “ομάδα” μέσα στην παράταξη της δημοτικής αρχής και έχει… αυτονομηθεί και σε άλλους δημοτικούς συμβούλους.

Αυτοί είναι ο τέως δήμαρχος και νυν ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Τριαντάφυλλος Αρβανιτίδης και έχουν καλές σχέσεις, αφού είχαν συνεργαστεί παλαιότερα. Όταν δηλαδή ο κ.Αρβανιτίδης ήταν δήμαρχος και του είχε αναθέσει την Αντιδημαρχία Οικονομικών, αν και εκείνη θητεία για τον Δημήτρη Κολιό μόνο πετυχημένη δεν ήταν. Ποντάρει επίσης στην στήριξη της δημοτικής παράταξης του Βαγγέλη Μυτιληνού, με τον οποίο είχε και εξακολουθεί να έχει πάντα πολύ καλές προσωπικές σχέσεις και μιλάνε πολύ συχνά. Πιστεύει επίσης, ότι θα τον ψηφίσει και η δημοτική παράταξη του πρώην δημάρχου Βαγγέλη Λαμπάκη, αν έχουν συχνά κόντρες και αντιπαραθέσεις. Αν άλλωστε δεν υπερψηφιστεί η πρόταση τολυ δημάρχου κ.Ζαμπούκη για εκλογή Καίσα, θα εμφανίσει η δημοτική αρχή, μετά τα όσα έγιναν με το Τεχνικό Πρόγραμμα και την παραχώρηση του 4ου Παιδιού Φερών, την εικόνα ότι είναι… σκορποχώρι.

Τα πράγματα βέβαια δεν είναι εύκολα, αφού σύμφωνα με το νόμο που ισχύει, αν κάποιος αυτοπροταθεί, για να εκλεγεί πρέπει να συμπληρώσει τα 2/3 των ψήφων. Με βάση τους 41 δημοτικούς συμβούλους λοιπόν, θα πρέπει να πάρει πάνω από 25 ψήφους και αυτό δεν είναι εύκολο, με βάση τους συσχετισμούς αυτή την στιγμή. Εκτός αν έχουμε και άλλες… ανεξαρτητοποιήσεις από την δημοτική αρχή. Ο Δημήτρης Κολιός πιστεύει πως αν επανεκλεγεί την επόμενη Κυριακή και πάλι Πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, αυτό θα αποτελέσει μια απόδειξη πως απολαμβάνει… οικουμενικής αποδοχής και αυτό θα του ανοίξει περισσότερο την… όρεξη για πιθανή υποψηφιότητα ως δήμαρχος Αλεξανδρούπολης. Άλλωστε είναι δεδομένο ότι τόσο ίδιος όσο και οι υπόλοιποι που μετέχουν στη συγκεκριμένη δημοτική “ομάδα” (Καμελίδης, Κυζιρίδης, Αραμπατζής) ότι ήδη αναζητούν κάποιον που να τεθεί επικεφαλής για το 2023.