ΒΙΝΤΕΟ: Τα “Λιανοχορταρούδια” απ’ το “Καβάλ” του Τριαντάφυλλου Κωνσταντινίδη… ξεσήκωσαν Φερεντίνο και “DEAL”

ΒΙΝΤΕΟ: Τα “Λιανοχορταρούδια” απ’ το “Καβάλ” του Τριαντάφυλλου Κωνσταντινίδη… ξεσήκωσαν Φερεντίνο και “DEAL”

Άλλο ένα κορυφαίο, εμφατικό και αντιπροσωπευτικό τραγούδι της Θράκης μας, το “Δω στα λιανοχορταρούδια”, ξεσήκωσε τους πάντες και ιδιαίτερα τον παρουσιαστή Χρήστο Φερεντίνο, του γνωστού τηλεπαιχνιδιού “Deal”, της τηλεόρασης του ALPHA.

Αυτή την φορά αρκούσε και πάλι  μόλις ένα λεπτό από τον Θρακιώτη στην καταγωγή Τριαντάφυλλο Κωνσταντινίδη, ο οποίος με το “Καβάλ” (όπως την προηγούμενη φορά με την γκάιντα), να… πλημμυρίσει με Θράκη τα στούντιο όπου γυρίζεται το “DEAL”. Ο Τριαντάφυλλος Κωνσταντινίδης, μουσικός του γνωστού συγκροτήματος παραδοσιακής θρακιώτικης μουσικής “Καφαντάρδες”,  γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και παίζει γκάιντα και “Καβάλ” από την ηλικία των 15 ετών. Κατάγεται από την βόρεια Θράκη, την περιοχή της Ανατολικής Ρωμυλίας και μαζί με τα υπόλοιπα μέλη του συγκροτήματος έχουν έδρα την Θεσσαλονίκη.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΟ ‘ΔΩ ΣΤΑ ΛΙΑΝΟΧΟΡΤΑΡΟΥΔΙΑ”

Η παρουσία του στο γνωστό τηλεπαιχνίδι με την μεγάλη τηλεθέαση, όπου εκπροσώπησε το νομό Κιλκίς στον οποίο ζουν πολλοί Θρακιώτες που εγκαταστάθηκαν εκεί ως πρόσφυγες πριν πολλά χρόνια από διάφορες περιοχές της Ανατολικής και βόρειας Θράκης και η επιλογή του να πιάσει την γκάιντα και το “Καβάλ” και να παίξει τον “Στέργιου” και τα “Λιανοχορταρούδια”. διαφήμισε σίγουρα την παραδοσιακή μουσική της Θράκης μας.

ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΟΝ “ΣΤΕΡΓΙΟ”

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ-BINTEO: Η Θράκη, η γκάιντα του Τριαντάφυλλου και ο ζωναράδικος… ξεσήκωσαν το “Deal” και τον Χρήστο Φερεντίνο