Άτακτη υποχώρηση Ζαμπούκη: Παραμένει δημοτικός θερινός κινηματογράφος ο “Φλοίσβος”, υπό την διαχείριση της ΚΛΑ

Άτακτη υποχώρηση Ζαμπούκη: Παραμένει δημοτικός θερινός κινηματογράφος ο “Φλοίσβος”, υπό την διαχείριση της ΚΛΑ

Δημοτικός κινηματογράφος θα παραμείνει ο “Φλοίσβος” και υπό την διαχείριση της Κινηματογραφικής Λέσχης Αλεξανδρούπολης, όπως δηλαδή ισχύει μέχρι τώρα.

Μπροστά στις έντονες αντιδράσεις που υπήρξαν, μετά την απόφαση του Δ.Σ της ΤΙΕΔΑ να  παραχωρήσει τον Δημοτικό Θερινό Κινηματογράφο “Φλοίσβο” σε ιδιώτη για να τον διαχειρίζεται αυτός, ο δήμαρχος Γιάννης Ζαμπούκης έκανε… άτακτη υποχώρηση. Προχώρησε χθες σε ένα μεγαλοπρεπές “άδειασμα” της δημοτικής επιχείρησης ΤΙΕΔΑ, του Προέδρου της Βασίλη Δέλκου και των υπόλοιπων μελών της διοίκησης και έτσι η απόφαση τους που δημοσιεύθηκε στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ 28 Δεκεμβρίου, κράτησε μόλις μια εβδομάδα. Την κατήργησε ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, κατά την χθεσινή του συνάντηση στο γραφείο του, με αντιπροσωπεία της Κ.Λ.Α, αποτελούμενη από τη νυν πρόεδρο Σοφία Τερζούδη και τους διατελέσαντες στο παρελθόν προέδρους Κώστα Πανταζίδη, Μάκη Βλυσίδη, Κούλα Καφετζή και Βαγγέλη Μανωλόπουλο.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν και ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Θεόδωρος Βουρδόλης και η γραμματέας του δημάρχου Μαρία Γιαννακίδου. Όπως αναφέρει σε ανάρτηση της η Κινηματογραφική Λέσχη Αλεξανδρούπολης (να επισημάνουμε ότι στο Evros-news.gr δεν στάλθηκε ποτέ-άγνωστο γιατί-η ανακοίνωση διαμαρτυρίας που εξέδωσε για την παραχώρηση του “Φλοίσβου” σε ιδιώτες γι’ αυτό και δεν δημοσιεύθηκε):

“Η συνάντηση – που ήταν προγραμματισμένη από καιρό μετά από πρόσκληση του Δημάρχου – έγινε σε φιλικό και γόνιμο κλίμα. Εκ μέρους της ΚΛΑ εκφράστηκε ο προβληματισμός και η αντίθεση της στον ανακοινωθέντα σχεδιασμό της ΤΙΕΔΑ, ο οποίος θα μπορούσε να στερήσει από τους δημότες και τους επισκέπτες της πόλης από έναν χώρο πολιτιστικής έκφρασης και δράσης. Ο Δήμαρχος εξέφρασε την αγάπη και το σεβασμό του για το έργο της Λέσχης και διαβεβαίωσε για ακόμα μία φορά ότι ο Φλοίσβος θα παραμείνει δημοτικός κινηματογράφος υπό τη διαχείριση της ΚΛΑ.

Με ιδιαίτερη ικανοποίηση τα μέλη της ΚΛΑ δέχθηκαν την εν λόγω δέσμευση του δημάρχου η υλοποίηση της οποίας μετά και από την ολοκλήρωση των προβλεπόμενων τυπικών διαδικασιών, θα διασφαλίσει τη συνέχιση της εύρυθμης και ποιοτικής λειτουργίας του δημοτικού θερινού κινηματογράφου.

Για το τέλος της συνάντησης ο Δήμαρχος φύλαγε μια ευχάριστη έκπληξη και σε μια ευγενική χειρονομία έκοψε μια βασιλόπιττα με το λογότυπο της ΚΛΑ. Σε επόμενη συνάντηση θα συζητηθούν και άλλες κοινές δραστηριότητες”.

Έτσι είχαμε αυτή τη νέα εξέλιξη για τον δημοτικό θερινό κινηματογράφο «Φλοίσβο», που ιδρύθηκε τον Σεπτέμβριο του 1995 επί δημαρχίας του οραματιστή δημάρχου Ηλία Ευαγγελίδη και ο νυν δήμαρχος Γιάννης Ζαμπούκης είχε αποφασίσει να παραχωρήσει στους ιδιώτες.