Νέο μυθιστόρημα από την Εβρίτισσα συγγραφέα Αγγελική Δαφτσίδου

Νέο μυθιστόρημα από την Εβρίτισσα συγγραφέα Αγγελική Δαφτσίδου

“Το γραμμένο της Ισμήνης”, το νέο μυθιστόρημα της Εβρίτισσας Αγγελικής Δαφτσίδου, κυκλοφορεί σε όλα τα βιβλιοπωλεία από τις εκδόσεις Υδροπλάνο.

Η συμπατριώτισσα μας συγγραφέας που κατάγεται από το χωριό Φυλάκιο της Ορεστιάδας, μετά το βιογραφικό μυθιστόρημα που αφορούσε τον καρκίνο του μαστού, επανέρχεται ωριμότερη με ένα μυθιστόρημα εποχής, εξιστορώντας έναν έρωτα στα χρόνια του Μεσοπολέμου.

ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ

Σε μια περίοδο ανάμεσα σε δύο πολέμους, μια επαρχιακή πόλη μεταμορφώνεται και από λασποχώρι αναπλάθει τον αστικό της ιστό. Η παλιννόστηση και η προσφυγιά οδηγούν τα βήματα των ηρώων της ιστορίας στο πεπρωμένο τους. Σ’ αυτή την εποχή που όλα αλλάζουν, ένας νεαρός ίλαρχος, μια καλοκαιρινή ημέρα, συναντά αναπάντεχα τη γυναίκα της ζωής του. Από την πρώτη στιγμή νιώθει την ανάγκη να την προστατεύσει, να τη σώσει από τη φυλακή του κορμιού της, δίχως να υπολογίζει τι πραγματικά θέλει εκείνη. Οι Μοίρες όμως έχουν τα δικά τους σχέδια, που είναι υφασμένα με πόνο, προδοσία και έναν χαμένο Παράδεισο. Ποιο είναι το γραμμένο της Ισμήνης; Θα καταφέρει να ξεφύγει από τη μοίρα της ή ό,τι γράφτηκε δεν μπορεί να ξεγραφτεί;

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Η Αγγελική Δαφτσίδου κατάγεται από το Φυλάκιο της Ορεστιάδας. Τα τελευταία χρόνια ζει και δραστηριοποιείται στη Λάρισα. Σύζυγος, μητέρα, εθελόντρια, με μεγάλη αγάπη στη λογοτεχνία. Με πολυετή δράση στο πρότυπο κέντρο τεχνών Εργαστήρι Ζωής Λάρισας και στην Ένωση Λογοτεχνών Λάρισας, γράφει, παίζει θέατρο και συμμετέχει σε πολιτιστικές δράσεις στην πόλη της.

Το πρώτο της βιβλίο

Το «Παράθυρο στη ζωή» είναι το πρώτο της βιβλίο, από τις εκδόσεις Πνοή και αποτελεί  μία συγκλονιστική μαρτυρία για την “μάχη” που έδωσε με τον καρκίνο του μαστού και βγήκε νικήτρια.