Αλεξανδρούπολη: Ο Γιώργος Καίσας νέος Πρόεδρος δημοτικού συμβουλίου – Δεν έγινε δεκτή  η υποψηφιότητα Κολιού, αυτοπροτάθηκε ο Κυζιρίδης!!!

Αλεξανδρούπολη: Ο Γιώργος Καίσας νέος Πρόεδρος δημοτικού συμβουλίου – Δεν έγινε δεκτή η υποψηφιότητα Κολιού, αυτοπροτάθηκε ο Κυζιρίδης!!!

Ο Γιώργος Καίσας θα είναι ο νέος Πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Αλεξανδρούπολης, αφού με ψήφους 15 έναντι 20 του Γιώργου Κυζιρίδη που αυτοπροτάθηκε, εκλέγεται στην συγκεκριμένη θέση, μια και ήταν πρόταση της δημοτικής αρχής του Γιάννη Ζαμπούκη.

Στο Δημοτικό Θέατρο Αλεξανδρούπολης όπου διεξήχθη δια ζώσης η συγκεκριμένη ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, διαδραματίστηκαν σκηνές… απείρου κάλλους. Αρχικά η υποψηφιότητα του μέχρι πρότινος Προέδρου Δημήτρη Κολιού δεν έγινε δεκτή, αφού μετά την χθεσινοβραδινή διαγραφή του από την παράταξη της δημοτικής αρχής “Δήμος για Όλους Πρώτα Εσύ, δεν μπορούσε να αυτοπροταθεί. Ο προεδρεύων της συνεδρίασης Δημήτρης Κολγιώνης αφού ανέγνωσε την απόφαση της παράταξης του για τους λόγους διαγραφής του κ.Κολιού και την απόφαση, επεσήμανε ότι σε επικοινωνία με το υπουργείο Εσωτερικών και το νομικό σύμβουλο της ΚΕΔΕ κ.Ζυγούρη, του ξεκαθάρισαν ότι δεν έχει το δικαίωμα ο Δημήτρης Κολιός να είναι υποψήφιος Πρόεδρος.

Διαβάστε ακόμα-ΕΚΤΑΚΤΟ: Διέγραψε τον Δημήτρη Κολιό, η παράταξη του δημάρχου Αλεξανδρούπολης Γιάννη Ζαμπούκη!!!

Υπήρξε ένταση, έντονες διαμαρτυρίες τόσο από τον ίδιο όσο και από τους επικεφαλής των δυο παρατάξεων της αντιπολίτευσης Βαγγέλη Λαμπάκη και Βαγγέλη Μυτιληνό που μίλησαν, ενώ τον λόγο πήρε και ο δήμαρχος Γιάννης Ζαμπούκης, ο οποίος μιλώντας ως νομικός, τόνισε ότι δεν γίνεται να γίνει δεκτή η υποψηφιότητα Κολιού. Μπορεί όμως αν δεν συμφωνεί, τόσο ο ίδιος όσο και οποιοσδήποτε άλλος, να προσφύγει στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας-Θράκης.

Με παρότρυνση του Λαμπάκη, αυτοπροτάθηκε ο Κυζιρίδης

που… αποθεώθηκε καταχειροκροτούμενος απ’ την αντιπολίτευση

Τότε έγινε η φοβερή σκηνή. Ο πρώην δήμαρχος Βαγγέλης Λαμπάκης, μετά από σύντονη συνομιλία με τον δημοτικό του σύμβουλο Κυριάκο Αετόπουλο, έφυγε από την θέση του και πήγε στο μέρος του Γιώργου Κυζιρίδη, που κάθονταν δίπλα στον Δημήτρη Κολιό και μπροστά από τον Βαγγέλη Μυτιληνό. Του είπε κάτι στο… αυτί, δείχνοντας να τον παροτρύνει σε κάποια κίνηση. Επίσης, ο κ.Μυτιληνός τον έσπρωχνε χαρακτηριστικά με το χέρι να το… τολμήσει και… ω του θαύματος, ο πρώην Αντιδήμαρχος Οικονομικών της παράταξης του δημάρχου Γιάννη Ζαμπούκη, ζήτησε τον λόγο και ανακοίνωσε ότι αυτοπροτείνεται για Πρόεδρος δημοτικού συμβουλίου. Τότε σηκώθηκαν σχεδόν όρθιοι οι δημοτικοί σύμβουλοι των παρατάξεων Λαμπάκη, Μυτιληνού και τον… αποθέωσαν καταχειροκροτώντας τον, με τον ανεξάρτητο μάλιστα Κυριάκο Αραμπατζή να κοντεύει να… σπάσει τα χέρια του από τον ενθουσιασμό.

Στην ψηφοφορία που ακολούθησε, ο κ.Κυζιρίδης συγκέντρωσε 20 ψήφους, ενώ απαιτιύνταν 27 για να εκλεγεί, ενώ ο Γιώργος Καίσας με τους 15 που πήρε, αρκούσαν για να είναι νέος Πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Αλεξανδρούπολης. Αντιπρόεδρος εκλέχθηκε ο Γιάννης Βαταμίδης με 18 ψήφους υπέρ και 17 λευκά, αλλά ο ίδιος απουσίαζε για προσωπικούς λόγους απ’ την συνεδρίαση και φυσικά δεν ψήφισε τον εαυτό του.

Και κάτι ακόμα. Σε όλο αυτό το θέατρο του παραλόγου π9υ εξελίχθηκε πριν λίγη ώρα, με… ορκισμένους “εχθρούς” που βρίζονταν στα δημοτικά συμβούλια να συμμαχούν υπέρ δύο προσώπων που είχαν λεκτικά… καταχεριάσει πολλές φορές στο παρελθόν. του Κολιού αρχικά και του Κυζιρίδη στη συνέχεια, η παράταξη “ΛαΪκή Συσπείρωση” του Σάββα Δευτεραίου κράτησε την πιο έντιμη και σοβαρή στάση. Απείχε και έτσι δεν είχε καμιά ανάμιξη στις αστειότητες που διαδραματίσθηκαν και είναι ξεκάθαρο ότι… κατευθύνονταν έξω απ’ την αίθουσα, στους ενορχηστρωτές των συγκεκριμένων εξελίξεων.