Αλεξανδρούπολη: Όταν είσαι δημοτικός σύμβουλος και διαθέτεις παράλληλα σάιτ, έχεις και… αποκλειστικές ειδήσεις

Αλεξανδρούπολη: Όταν είσαι δημοτικός σύμβουλος και διαθέτεις παράλληλα σάιτ, έχεις και… αποκλειστικές ειδήσεις

Η σημερινή “επεισοδιακή” ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αλεξανδρούπολης για την εκλογή Προέδρου, Αντιπροέδρου και Γραμματέα, καθώς και μελών της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, δυστυχώς δεν μεταδόθηκε απ’ ευθείας από την επίσημη σελίδα του δήμου Αλεξανδρούπολης, όπως συνέβαινε άλλες φορές. 

Ευτυχώς που βρισκόταν στην αίθουσα του Δημοτικού Θεάτρου όπου πραγματοποιήθηκε η δια ζώσης πολύ ενδιαφέρουσα-όπως εξελίχθηκε-συνεδρίαση και κάλυψαν με ζωντανή μετάδοση τις στιγμές έντασης και τις τοποθετήσεις όλων. Έτσι μπορέσαμε και όσοι δεν είχαμε την δυνατότητα να παραστούμε δια ζώσης στην συνεδρίαση αυτή, να έχουμε ενημέρωση για τα διαδραματιζόμενα. Η μια από τις μεταδόσεις αυτές ήταν από την ιστοσελίδα του ραδιοφωνικού σταθμού ιδιοκτησίας του πρώην πλέον Προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Δημήτρη Κολιού. Από κάποιο σημείο όμως και μετά, σταμάτησε τόσο αυτή όσο και μια ακόμα ειδησεογραφική σελίδα να καλύπτει δημοσιογραφικά την συνεδρίαση, μια και όπως ενημερώθηκαν οι δημοσιογράφοι που βρίσκονταν στην αίθουσα και συμμορφώθηκαν αμέσως, ξεκινούσε η διαδικασία της μυστικής ψηφοφορίας και απαγορεύονταν κάτι τέτοιο.

Υπήρξε όμως μια τρίτη ιστοσελίδα, που είχε φωτογραφικά στιγμιότυπα και στη συνέχεια, αλλά και πληροφόρηση από την “καρδιά” των γεγονότων όπως εξελίσσονταν. Βλέπετε ανήκει στον δημοτικό σύμβουλο της παράταξης του πρώην δημάρχου Βαγγέλη Λαμπάκη, τον Κυριάκο Αετόπουλο, ο οποίος κατέγραφε τόσο σε ΒΙΝΤΕΟ όσο και με φωτογραφίες, όσα συνέχισαν να εξελίσσονται. Κάτι που φαίνεται και στις φωτογραφίες που δημοσιεύουμε, ενώ αποδεικνύεται από το γεγονός ότι δημοσίευσε φωτογραφία του νέου Προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Γιώργου Καίσα, την ώρα που ψηφίζει. Παράλληλα, ο κ.Αετόπουλος με την ιδιότητα του δημοτικού συμβούλου η οποία του επέτρεπε να παρακολουθεί όσα λέγονταν και γίνονταν σε όλους τους χώρους της συνεδρίασης και να έχει… αποκλειστικές ειδήσεις.

Η συγκεκριμένη αναφορά δεν αποτελεί σε καμιά περίπτωση… παράπονο, αφού το Evros-news.gr είναι της άποψης ότι ο δημοσιογράφος πρέπει να χρησιμοποιεί όποιος τρόπο μπορεί να βρει, προκειμένου να καταγράφει και να δημοσιεύσει τις εξελίξεις. Απλά το καταγράφουμε ως γεγονός.