Αλεξανδρούπολη: Λόγω κακοκαιρίας δεν ήρθε η πρωινή πτήση από Αθήνα, η χθεσινοβραδινή πήγε στην… Θεσσαλονίκη

Αλεξανδρούπολη: Λόγω κακοκαιρίας δεν ήρθε η πρωινή πτήση από Αθήνα, η χθεσινοβραδινή πήγε στην… Θεσσαλονίκη

Πρόβλημα στις πτήσεις προς το αεροδρόμιο “Δημόκριτος” της Αλεξανδρούπολης, δημιούργησε χθες το βράδυ και σήμερα το πρωί η κακοκαιρία “Διομήδης” που πλήττει και την περιοχή μας.

Χθες το βράδυ η πτήση της Sky Express από το αεροδρόμιο “Ελ.Βενιζέλος” της Αθήνας δεν μπορούσε να προσγειωθεί στην Αλεξανδρούπολη, λόγω των πολύ δυνατών πλευρικών ανέμων που έφταναν τους 50 κόμβους(πάνω από 8 μποφόρ) και έτσι πήγε στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης. Από εκεί οι επιβάτες μεταφέρθηκαν με λεωφορείο στην Αλεξανδρούπολη.

Σήμερα το πρωί και πάλι η πτήση της Sky Express δεν “πέταξε” από Αθήνα για την Αλεξανδρούπολη, λόγω… παγοποίησης που αφορά το αεροσκάφος της, αν και ο διάδρομος στο αεροδρόμιο στο “Δημόκριτος” είναι καθαρός από χιόνια ή πάγο. Άλλωστε πριν λίγη ώρα η πτήση της Olympic Air προσγειώθηκε κανονικά στην Αλεξανδρούπολη.

Όλα δείχνουν πάντως, αν και οι άνεμοι παραμένουν, επειδή αναμένεται μείωση της έντασης τους και υποχώρηση της κακοκαιρίας, πως οι άλλες σημερινές πτήσεις θα πραγματοποιηθούν κανονικά, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του πολύ έμπειρου σε αυτά τα θέματα Αερολιμενάρχη Στέλιου Ζαντανίδη.