Ορεστιάδα: Ξεκινά από την ΔΕΔΑ η κατασκευή δικτύου Φυσικού Αερίου 

Ορεστιάδα: Ξεκινά από την ΔΕΔΑ η κατασκευή δικτύου Φυσικού Αερίου 

Αύριο Παρασκευή 14 Ιανουαρίου στη 1 το μεσημέρι, με εθιμοτυπική τελετή Αγιασμού, στην οποία αναμένεται να παραστεί και ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΔΑ, Μάριος Τσάκας, ξεκινάει το έργο  κατασκευής δικτύου φυσικού αερίου στην πόλη της Ορεστιάδας.

Το έργο χρηματοδοτείται από την ΔΕΔΑ και την Περιφέρεια Ανατολικής Μαεδονίας και Θράκης μέσω του ΕΣΠΑ και οι εργασίες θα ξεκινήσουν από την περιοχή της Οινόης, ενώ από τις 7 Φεβρουαρίου θα επεκταθούν και σε άλλα σημεία της πόλης. “Με μία μικρή καθυστέρηση, καθώς περιμέναμε αυτό να γίνει μέσα στον Δεκέμβριο, το έργο ξεκινά με την πρώτη εγκατάσταση του αναδόχου”, ανέφερε σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ Ορεστιάδας και στην εκπομπή “Άκου να δεις”, ο δήμαρχος Ορεστιάδας, Βασίλης Μαυρίδης.
Υπενθυμίζεται ότι ο σχεδιασμός του έργου προβλέπει την κατασκευή δικτύου 60 χιλιομέτρων περίπου, το οποίο, εκτός από τις κεντρικές αρτηρίες της Κωνσταντινουπόλεως και της Βασιλέως Κωνσταντίνου, θα περιλαμβάνει και τις περισσότερες κεντρικές οδούς της πόλης. Ο σταθμός αποσυμπίεσης θα κατασκευαστεί στη νότια είσοδο της πόλης, και με την ολοκλήρωσή του, θα μπορούν να συνδέονται άμεσα οι περιοχές από τις οποίες θα έχει περάσει το δίκτυο.
Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να λειτουργήσει πλήρως και η πλατφόρμα δήλωσης ενδιαφέροντος σύνδεσης. Το έργο, συμβατικά, προβλέπεται να ολοκληρωθεί τον Αύγουστο του 2023, ωστόσο, όπως εκτίμησε ο κ. Μαυρίδης είναι πολύ πιθανό να τελειώσει και νωρίτερα.
Πηγή: ΕΡΤ Ορεστιάδας

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*