Φυλάκιο ΤΩΡΑ: Ξύλο και επιχείρηση εκφοβισμού απ’ την Αστυνομία, για να ξεκινήσει η νέα υπερδομή λαθρομεταναστών

Φυλάκιο ΤΩΡΑ: Ξύλο και επιχείρηση εκφοβισμού απ’ την Αστυνομία, για να ξεκινήσει η νέα υπερδομή λαθρομεταναστών

Ένταση, διαξιφισμοί, ξύλο και επιχείρηση εκφοβισμού από την Αστυνομία, επικρατούν αυτή την στιγμή στο Φυλάκιο Ορεστιάδας, όπου η Κυβέρνηση μέσα στα χιόνια και σε πολικές θερμοκρασίες, προσπαθεί να ξεκινήσει την κατασκευή της νέας υπερδομής λαθρομεταναστών, με την κατασκευή νέου ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ χωρητικότητας 240 ατόμων.

Πριν λίγο επικράτησε ένταση μεταξύ του υπεργολάβου που ανέλαβε για λογαριασμό της εταιρείας ΤΕΡΝΑ τις χωματουργικές εργασίες, όταν μπροστά στη νταλίκα που ετοιμαζόταν να ξεφορτώσει μια μπουλντόζα μπήκαν άτομα για να την σταματήσουν. Ανάμεσα τους και ο Πρόεδρος του Αφγροτικού κόμματος ΑΚΕΛΛ Βάκης Τσομπανίδης, ο οποίος δέχθηκε την επίθεση και χτυπήματα από τον οδηγό της νταλίκας και υπεργολάβο, ο οποίος αντέδρασε κατέβηκε από το όχημα και του επιτέθηκε λέγοντας ότι τον έβρισε. Τα πνεύματα ηρέμησαν με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων αλλά και των αστυνομικών που βρίσκονται εκεί.

Επιχείρηση εκφοβισμού η Αστυνομία

Μάλιστα η Αστυνομία, έχει ξεκινήσει επιχείρηση εκφοβισμού των κατοίκων που βρίσκονται στο σημείο και αντιδρούν, με τον Αστυνομικό Διευθυντή Ορεστιάδας Χαράλαμπο Ελευθεριάδη να την συντονίζει. Οι αστυνομικοί αφαιρούν τις πινακίδες από τα αγροτικά αυτοκίνητα που παρατάχθηκαν για να αποτρέψουν την έναρξη των εργασιών, ξεκινώντας πρώτα από αυτό του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Φυλακίου Χρήστου Τυρμπάκη. Μάλιστα κάθισε στον δρόμο πραγματοποιώντας για να αποτρέψει με το σώμα του να περάσουν οι μπουλντόζες στα χωράφια.

Αν κριθεί ότι απαιτείται, σε λίγο μπορεί να εμφανιστούν και οι δυνάμεις των ΜΑΤ που έφεραν για να… συνετίσουν τους αντιδρώντες κατοίκους κιαι να προχωρήσει η νέα υπερδομή λαθρομεταναστών που θα αυξήσει την χωρητικότητα ΚΥΤ και ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ από 700 σε 96ο άτομα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ-Φυλάκιο ΤΩΡΑ: Με μπουλντόζες και αστυνομία ξεκίνησαν νέα δομή λαθρομεταναστών – Αντίδραση των κατοίκων(ΒΙΝΤΕΟ)

Στο Φυλάκιο έφτασε από την Αλεξανδρούπολη και ο γνωστός νομικός Πάρης Παπαδάκης, Πρόεδρος του Συλλόγου “Αινήσιο Δέλτα” για συμπαράσταση, φυσική και νομική στους κατοίκους. Ο δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης πάντως δεν εμφανίστηκε στην περιοχή, αν και έλεγε ότι όταν ξεκινήσουν τα έργα έχει… σχέδιο να τα σταματήσει. Άλλωστε αυτός, όπως και ο βουλευτής Τάσος Δημοσχάκης και ο Πρόεδρος της Κοινότητας Καβύλης Σωτήρης Συμεωνίδης, θεωρούν ότι ο λαός του Έβρου νίκησε και δεν πειράζει αν δημιουργηθεί νέο ‘ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ απέναντι, όπως ξεκάθαρα δήλωσε η Κυβέρνηση.

Οι ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ είναι από την σελίδα ΟΧΙ ΗΟΤ SPOT ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ

Ένα σχόλιο

  1. Μας τελειώνουν! Εμείς φεύγουμε… Και αυτοί έρχονται..!

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*