Διδυμότειχο: Έρχεται για τον πολιούχο του 18 Ιανουαρίου, η Υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη

Διδυμότειχο: Έρχεται για τον πολιούχο του 18 Ιανουαρίου, η Υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη

Το Διδυμότειχο θα επισκεφθεί το διήμερο 17 – 18 Ιανουαρίου η Υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη στα πλαίσια συμμετοχής της στις εορταστικές εκδηλώσεις  του Πολιούχου της πόλης Αγίου Αθανασίου.

Η κ.Ζαχαράκη ανταποκρινόμενη στην πρόσκληση του Δήμου Διδυμοτείχου εκτός των θρησκευτικών εκδηλώσεων  θα παρακαθήσει  σε γεύμα εργασίας στο οποίο θα συζητηθούν τρόποι αξιοποίησης του τουριστικού πλούτου της περιοχής.

Ο Δήμαρχος  Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ Ορεστιάδας και την δημοσιογράφο Μαρία Μανάκα. τόνισε με έμφαση ότι «το Διδυμότειχο μπορεί να γίνει η ναυαρχίδα τουρισμού στον Έβρο με όλα τα αξιοθέατα που διαθέτει».

Αναμεσά δε στις προτάσεις που πρόκειται  να καταθέσει προς διαβούλευση  με την κ. Υπουργό, συμπεριλαμβάνονται η ένταξη τοποθεσιών του Διδυμοτείχου στα προγράμματα του Υπουργείου Τουρισμού αλλά και αίτημα για την  συνδρομή της στην αξιοποίηση του κάστρου κάτι που θα σηματοδοτήσει την αρχή της τουριστικής κίνησης στην περιοχή.

Όπως σημείωσε ο κ.Χατζηγιάννογλου έμφαση θα δοθεί στην δημιουργία υποδομών ώστε το κάστρο να είναι προσβάσιμο και από άτομα που έχουν κινητικά προβλήματα, υλοποιώντας όπως είπε χαρακτηριστικά τη επιθυμία της Αρχαιολόγου κ.Σαμπανοπούλου, το Κάστρο του Καλέ  να αποτελέσει το πρώτο κάστρο στη χώρα για άτομα ΑΜΕΑ.

Στο πρόγραμμα σχεδιάζεται, εάν οι καιρικές συνθήκες το επιτρέψουν, η πραγματοποίηση σχετικής εκδήλωσης για την μετονομασία της οδού Νίκης σε XVI ΜΚ/ΜΠ, μετά από επιθυμία πολλών διοικητών που την υπηρέτησαν στο παρελθόν, με την παρουσία αν όλα πάνε καλά όπως τόνισε ο δήμαρχος Διδυμοτείχου και του αρχηγού ΓΕΣ Χαράλαμπου Λαλούση.

Με αφορμή το κλείσιμο του Βυζαντινού Μουσείου λόγω έλλειψης προσωπικού από την περασμένη Δευτέρα, ο κ. Χατζηγιάννογλου δήλωσε ότι έχει καταθέσει σχετικό έγγραφο στο Υπουργείο Πολιτισμού όπου περιγράφει την κατάσταση ζητώντας την άμεση επίλυσή του.

Πηγή: ΕΡΤ Ορεστιάδας