Διδυμότειχο: Προς ακύρωση απ’ την Αποκεντρωμένη και η εκλογή Εμμανουηλίδη ως Προέδρου δημοτικού συμβουλίου

Διδυμότειχο: Προς ακύρωση απ’ την Αποκεντρωμένη και η εκλογή Εμμανουηλίδη ως Προέδρου δημοτικού συμβουλίου

Προς ακύρωση οδηγείται σύμφωνα με πληροφορίες του Evros-news.gr, η εκλογή του Δημήτρη Εμμανουηλίδη ως Προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Διδυμοτείχου, από την Αποκεντρωμένη Μακεδονίας-Θράκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Evros-news.gr, υπάρχει παράβαση της διαδικασίας που προβλέπεται για τις εκλογές προεδρείων των δημοτικών συμβουλίων, αφού από την στιγμή ο υποψήφιος δεν προέρχονταν από την παράταξη του δημάρχου Ρωμύλου Χατζηγιάννογλου, έπρεπε στην πρώτη ψηφοφορία για να εκλεγεί κάποιος να συγκεντρώσει τα 2/3. Εφ’ όσον δεν συνέβαινε αυτό, θα ακολουθούσε δεύτερη ψηφοφορία και θα εκλέγονταν όποιος έπαιρνε την σχετική πλειοψηφία. Όμως στον δήμο Διδυμοτείχου την περασμένη Κυριακή, ο μεν Παρασκευάς Τσολακίδης ήταν ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος, άσχετα αν προτάθηκε από την πλευρά της δημοτικής αρχής και πήρε ως γνωστόν 11 ψήφους, ενώ ο Δημήτρης Εμμανουηλίδης που συγκέντρωσε στην μία και μοναδική ψηφοφορία 14 ψήφους και θεωρήθηκε ότι εκλέγεται, έπρεπε αυτό να συμβεί σε δεύτερη ψηφοφορία, η οποία όνως δεν διεξήχθη.

Να θυμίσουμε ότι κατέθεσε προσφυγή στην Αποκεντρωμένη κατά της εκλογής Εμμανουηλίδη ο δημοτικός σύμβουλος Θόδωρος Σκίνδρης επικαλούμενος άλλα προβλήματα στην εκλογική διαδικασία, αλλά η απόφαση του Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Μακεδονίας-Θράκης Ιωάννη Σάββα, δεν θα ληφθεί με βάση την συγκεκριμένη προσφυγή. Αυτεπάγγελτα θα ακυρωθεί η εκλογή του Δημήτρη Εμμανουηλίδη που προέρχεται από την παράταξη του Παρασκευά Πατσουρίδη και τον ψήφισε και η παράταξη του Χρήστου Τοκαμάνη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Διδυμότειχο: Προσφυγή στην Αποκεντρωμένη κατά της εκλογής Εμμανουηλίδη ως Προέδρου δημοτικού συμβουλίου – Ποιος την κατέθεσε

Να θυμίσουμε επίσης, ότι αυτεπάγγελτα ακυρώθηκε ήδη και η εκλογή του Χρήστου Ορμανλίδη στον δήμο Ορεστιάδας ως Προέδρου του δημοτικού συμβουλίου, αλλά και των άλλων μελών του προεδρείου, του Αντιπροέδρου Γιώργου Καλφόπουλου και του Γραμματέα κ.Ροδινού αν και πήραν ομόφωνα 28 ψήφους επί 28 ψηφισάντων, επειδή εκεί δεν έγινε καν μυστική ψηφοφορία όπως προβλέπει ο νόμος. Δηλαδή σε δυο δήμους του Έβρου, που πληρώνουν μάλιστα και νομικούς συμβούλους, ο δήμος Ορεστιάδας μάλιστα 3 στον αριθμό, δεν γνώριζαν την διαδικασία εκλογής των προεδρείων στα δημοτικά συμβούλια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τελευταία εξέλιξη: Η Αποκεντρωμένη ακύρωσε την εκλογή του Χ.Ορμανλίδη ως Προέδρου δημοτικού συμβουλίου Ορεστιάδας

 

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*