Τελευταία εξέλιξη: Η Αποκεντρωμένη ακύρωσε την εκλογή του Χ.Ορμανλίδη ως Προέδρου δημοτικού συμβουλίου Ορεστιάδας

Τελευταία εξέλιξη: Η Αποκεντρωμένη ακύρωσε την εκλογή του Χ.Ορμανλίδη ως Προέδρου δημοτικού συμβουλίου Ορεστιάδας

Στην  ακύρωση της εκλογής του Χρήστου Ορμανλίδη ως Προέδρου του δημοτικού συμβουλίου, αλλά και του Αντιπροέδρου Γιώργου Καλφόπουλου και του Τάσου Ροδινού ως Γραμματέα, προχώρησε η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας-Θράκης.

Σύμφωνα με την απόφαση του Συντονιστή Ιωάννη Σάββα που δημοσιεύθηκε στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ σήμερα 14 Ιανουαρίου, αυτό έγινε γιατί δεν πραγματοποιήθηκε μυστική ψηφοφορία όπως προβλέπει ο νόμος. Οι τρεις που ήταν υποψήφιοι, δηλαδή Ορμανλίδης, Καλφόπουλος, Ροδινός, εκλέχθηκαν ομόφωνα με 28 ψήφους επί 28 ψηφισάντων, αλλά αυτό έγινε… δια βοής και όχι με μυστική ψηφοφορία όπως προβλέπεται!!!

Συγκεκριμένα στο σκεπτικό της απόφασης αναφέρεται ότι:

“Ακυρώνουμε την αριθμ. 1/2022 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του δήμου Ορεστιάδας. Επειδή, από το 1ο Πρακτικό της Ειδικής Συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Ορεστιάδας της 9ης Ιανουαρίου 2022 για την εκλογή μελών προεδρείου δημοτικού συμβουλίου, προκύπτει ότι δεν πραγματοποιήθηκε μυστική ψηφοφορία, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 64 παρ. 3 περ. δ του ν.3852/2010, υπέρ των προτεινόμενων υποψηφίων για καθένα από τα αξιώματα του προεδρείου του δημοτικού συμβουλίου, που αναδείχθηκαν από την πρώτη φάση, προκειμένου να εκλεγούν για το κάθε αξίωμα”.

ΑΚΥΡΩΣΗ ΕΚΛΟΓΗΣ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Συγνώμη, ο δήμος Ορεστιάδας έχει τρεις νομικούς συμβούλους και μάλιστα πριν από καιρό προσελήφθη ως μόνιμος ο τρίτος εξ αυτών Γιώργος Παραπαγγίδης, αλλά ούτε αυτός ούτε οι άλλες δύο γυναίκες συνάδερφοι του δεν αντιλήφθηκαν αυτό το σημαντικό λάθος που έγινε; Αλήθεια, ο δήμαρχος Βασίλης Μαυρίδης που είναι και Πρόεδρος της ΠΕΔ και συχνά επικαλείται την μεγάλη αυτοδιοικητική εμπειρία που απέκτησε, δεν γνώριζε πως πρέπει να γίνει μυστική ψηφοφορία; Μαθαίνουμε μάλιστα ότι πριν λίγα λεπτά από τον δήμο Ορεστιάδας τηλεφωνούσαν στους δημοτικούς συμβούλους, ότι θα γίνει την ερχόμενη Κυριακή νέα συνεδρίαση, προκειμένου να ψηφίσουν για το νέο Προεδρείο που ήδη εξέλεξαν την προηγούμενη Κυριακή.

Μήπως να ξαναψηφίσουν και για Οικονομική Επιτροπή

γιατί… στενοχωρήθηκε ο Βαρσαμακίδης που έμεινε εκτός;

Πάντως για τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής αλλά και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, έγινε κανονικά μυστική ψηφοφορία και γι’ αυτό άλλωστε η Αποκεντρωμένη δεν ακύρωσε την διαδικασία. Μήπως όμως την ερχόμενη Κυριακή, μα και θα ψηφίσουν πάλι για προεδρείο του δημοτικού συμβουλίου, να ξαναψηφίσουν και για Οικονομική Επιτροπή; Γιατί μαθαίνω ότι ο Πρόεδρος της ΔΗΚΕΠΑΟ Δημήτρης Βαρσαμακίδης πολύ στενοχωρήθηκε που δεν εκλέχθηκε σε αυτήν, αφού ισοψήφισε με τον κ.Κάκκο και σε κλήρωση τελικά έχασε. Η δημοτική παράταξη του δημάρχου Βασίλη Μαυρίδη, προφανώς είχε συνεννοηθεί ποιους θα εξέλεγε στην Οικονομική και την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, κάτι άλλωστε που συμβαίνει σε όλους τους δήμους, αλλά προφανώς κάποια ψήφος αντί να πάει στον κ.Βαρσαμακίδη, δόθηκε στον κ.Κάκκο και ισοψήφισαν, με αποτέλεσμα στην κλήρωση να χάσει την θέση ο Πρόεδρος της ΔΗΚΕΠΑΟ και “κολλητός” του Βασίλη Μαυρίδη.

 

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*