Από μεγαλοϋπουργός, επίδοξος “Γκρούεζας”

Από μεγαλοϋπουργός, επίδοξος “Γκρούεζας”

Συνεπής στις γνωστές παλαιοπολιτικές πρακτικές του, ο Ευριπίδης Στυλιανίδης άδραξε την ευκαιρία της ένταξης δύο σημαντικών έργων των Δήμων Κομοτηνής και Ιάσμου στο πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης”, και έσπευσε να…συγχαρεί τον εαυτό του.

“Η συστηματική παρακολούθηση των τοπικών θεμάτων, η συνεργασία του Βουλευτή Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδη Στ. Στυλιανίδη με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τους αρμόδιους Υπουργούς και η επιμονή του στη διεκδίκηση των θεμάτων που υπέβαλαν οι Δήμαρχοι Κομοτηνής και Ιάσμου είχε ως αποτέλεσμα να εγκριθούν ήδη δύο μεγάλα έργα προς χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα της Κυβέρνησης Μητσοτάκη Αντωνης Τρίτσης”, αναφέρει το δελτίο Τύπου που εξέδωσε.

Και παρακάτω: “Ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδης Στ. Στυλιανίδης ευχαρίστησε τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, τον αρμόδιο Υπουργό Εσωτερικών Μ. Βορίδη και ιδιαίτερα τον αρμόδιο Αναπληρωτή Υπουργό Β. Πέτσα ο οποίος παρακολούθησε και προώθησε τα σχετικά αιτήματα της Ροδόπης και δήλωσε πως μόνο η συστηματική συνεργασία και η μαχητική επιμονή μας θα διασφαλίσει την ισχυρή και αποτελεσματική εκπροσώπηση της Ροδόπης για την οποία δεσμευτήκαμε προεκλογικά”.

Είναι φανερό ότι η πολυετής απουσία του από υπουργικό θώκο και η γενικότερη περιθωριοποίησή του από την ηγεσία του κόμματος, έχει κάνει τον Ροδοπίτη πολιτικό να αναζητά απεγνωσμένα διέξοδο από την πολιτική αφάνεια και κυρίως να αναζητά ρόλο σε όσα γίνονται στην εκλογική του περιφέρεια. Διότι, ως έμπειρος κατά τα άλλα πολιτικός που είναι, γνωρίζει καλά ότι ο τελευταίος χρόνος κάθε κυβερνητικής τετραετίας είναι ουσιαστικά ένας χρόνος προεκλογικός. Αυτό σημαίνει ότι σε λίγους μήνες θα πρέπει να αρχίσει να οργώνει τη Ροδόπη για να πείσει τους ψηφοφόρους του να τον ξαναψηφίσουν στις επόμενες εκλογές. Αλλά γιατί να τον ψηφίσουν; Για να κρατάει το φανάρι σε μια κυβερνητική πλειοψηφία όπου και πάλι δεν θα έχει ούτε ρόλο ούτε λόγο;

Μέσα σε αυτή την αγωνία του, λοιπόν, προσπάθησε να οικειοποιηθεί τα δύο έργα που εντάχθηκαν στο πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης”: την ανάπλαση της ευρύτερης περιοχής πέριξ του Παλαιού Γυμνασίου Αρρένων Κομοτηνής από τον Δήμο Κομοτηνής, και τις δράσεις ηλεκτροκίνησης στον Ίασμο από τον Δήμο Ιάσμου.

Εκείνο που μάλλον αδυνατεί να κατανοήσει ο Ευριπίδης Στυλιανίδης, είναι ότι δεν ζούμε στην εποχή του Μαυρογιαλούρου – ούτε οι πολίτες ούτε το κράτος. Με το διαδίκτυο πια οι πολίτες έχουν άμεση πρόσβαση στην πληροφόρηση και είναι σε θέση να παρακολουθήσουν, ποιος, πότε και με ποιες διαδικασίες συμβάλλει στην υλοποίηση ενός έργου που γίνεται στον τόπο τους.

Από την άλλη, το κράτος έχει καταφέρει να απεξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από τους επίδοξους “Γκρούεζες” που στο παρελθόν πουλούσαν εκδουλεύσεις στον ανυποψίαστο κοσμάκη. Κι αυτό συμβαίνει γιατί έχουν οριστεί συγκεκριμένες διαδικασίες, όροι και προϋποθέσεις για τη χρηματοδότηση και την υλοποίηση κάθε έργου. Πάνω σε αυτές τις διαδικασίες πάτησαν οι αιρετοί της αυτοδιοίκησης και οι υπηρεσιακοί παράγοντες των δύο Δήμων, και επί πολλούς μήνες εργάστηκαν σκληρά για να προετοιμάσουν τις μελέτες των έργων, όπως ακριβώς τις απαιτούσαν οι σχετικές προσκλήσεις του Υπουργείου Εσωτερικών. Αν δεν ήταν ώριμες οι μελέτες, θα κόβονταν. Αν ήταν, θα εγκρίνονταν. Τόσο απλά…

Παραβλέποντας όμως, όλα αυτά, ο Ευριπίδης Στυλιανίδης, όχι μόνο υποτιμά τους πολίτες του τόπου του και προσπαθεί να τους κοροϊδέψει με άγαρμπο τρόπο, αλλά ταυτόχρονα επιχειρεί να καπηλευτεί με απαράδεκτο τρόπο τη δουλειά των δημοτικών παραγόντων και στελεχών. Χώρια του ότι με τις ευχαριστίες του προς τον πρωθυπουργό και τους συναρμόδιους υπουργούς, ουσιαστικά τους προσβάλλει και τους δυσφημεί, αφού τους παρουσιάζει ως κοινωνούς αυτής της λογικής του μαυρογιαλουρισμού που προφανώς διαπνέει τον ίδιο.

Όσο πιο σύντομα κατανοήσει ο πρώην υπουργός ότι ζούμε στο 2022 και τα “κατόπιν ενεργειών μου” μόνο θυμηδία προκαλούν στους πολίτες, τόσο πιο εύκολα θα καταφέρει να βρει έναν ρόλο που θα του αρμόζει περισσότερο. Αν όχι τον ρόλο που ο ίδιος θέλει, τουλάχιστον έναν ρόλο που δε θα τον ευτελίζει, για να θυμηθούμε και τον Καβάφη…

ΥΓ: Έχει αξία να παρατηρήσουμε οτι στα όσα αναφέρει στο δελτίο Τύπου του ο Ευριπίδης Στυλιανίδης, φαίνεται πως δεν γνωρίζει καν το μικρό όνομα του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών, Στέλιου Πέτσα…

Πηγή: inkomotini.news