Διδυμότειχο: Οι ομογενείς βουλευτές της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού, επισκέφθηκαν τον Μητροπολίτη κ.Δαμασκηνό

Διδυμότειχο: Οι ομογενείς βουλευτές της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού, επισκέφθηκαν τον Μητροπολίτη κ.Δαμασκηνό

Τον Γερουσιαστή των Η.Π.Α. κ. Λεωνίδα Ραπτάκη, επικεφαλής αντιπροσωπείας της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού (ΠΑ.Δ.Ε.Ε.), υποδέχθηκε ο Σεβ. Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός στο Επισκοπείο Διδυμοτείχου, την Πέμπτη 13η του μηνός Ιανουαρίου ε.έ.

Ο Σεβασμιώτατος είχε την ευκαιρία, μετά από ένα σύντομο καλωσόρισμα, να αναπτύξει στους επισκέπτες του τα προβλήματα της περιοχής, που αφορούν πρωτίστως το δημογραφικό, το μεταναστευτικό και την συντήρηση και ανάδειξη των μνημείων της. Ο Σεβασμιώτατος προσέφερε στον Γερουσιαστή Λεωνίδα Ραπτάκη εικόνα της Γεννήσεως του Χριστού και στα λοιπά μέλη της αντιπροσωπείας αναμνηστικά δώρα.

Στην αντιπροσωπεία μετείχαν, εκτός του επικεφαλής, οι  Stephan Pappas, Maria Tzanakis-Collett, Audeh Butros Quawas και Vasiliki Tsouplaki, Γερουσιαστές και Βουλευτές σε νομοθετικά σώματα στις ΗΠΑ, την Ιορδανία και τη Σουηδία, και συνωδεύοντο από τον Βουλευτή Έβρου κ. Αναστάσιο Δημοσχάκη και τον Δήμαρχο Διδυμοτείχου κ. Ρωμύλο Χατζηγιάννογλου.

Στη συνέχεια οι φιλοξενούμενοι επισκέφθηκαν τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Αθανασίου, το Δημαρχείο Διδυμοτείχου και τον Ιερό Καθεδρικό Ναό Παναγίας Ελευθερωτρίας.