ΕΚΤΑΚΤΟ: Αφέθηκε ελεύθερος απ’ τον Εισαγγελέα ο Πρόεδρος Φυλακίου Χ.Τυρμπάκης – Αστείες οι κατηγορίες της Αστυνομίας (ΒΙΝΤΕΟ)

ΕΚΤΑΚΤΟ: Αφέθηκε ελεύθερος απ’ τον Εισαγγελέα ο Πρόεδρος Φυλακίου Χ.Τυρμπάκης – Αστείες οι κατηγορίες της Αστυνομίας (ΒΙΝΤΕΟ)

Ελεύθερος αφέθηκε πριν λίγη ώρα ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Φυλακίου Χρήστος Τυρμπάκης, τον οποίο νωρίτερα είχαν συλλάβει  Ασφαλίτες από την Ορεστιάδα, επειδή εντελώς μόνος του έκανε ζωντανή μετάδοση των έργων για την κατασκευή νέας δομής λαθρομεταναστών στο χωριό του.

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας, που αρκετοί μαζί πήγαν και τον συνέλαβαν ενώ ήταν μόνος του μέσα στο χωράφι και ζητούσε από συγχωριανούς και κόσμο να βρεθεί στην περιοχή για να διαμαρτυρηθούν μαζί του, τον οδήγησαν στην Αστυνομική Διεύθυνση Ορεστιάδας και του απηύθυναν εντελώς… αστείες δικαιολογίες. Συγκεκριμένα, οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα για “απείθεια και παράνομη βία”, όταν και από το ΒΙΝΤΕΟ που δημοσίευσε σήμερα το Evros-news.gr, φαίνεται ξεκάθαρα ότι αρκετοί αστυνομικοί πέφτουν πάνω του ενώ απλά με το κινητό του έκανε live μετάδοση στο facebook, το μηχάνημα του υπεργολάβου να συνεχίζει κανονικά τα έργα.

Διαβάστε ακόμα-ΞΕΦΤΙΛΑ: Συνεχίζονται τα έργα στο Φυλάκιο – Ασφαλίτες συνέλαβαν τον Πρόεδρο Χ.Τυρμπάκη – Μεταφέρεται στην Ορεστιάδα (ΒΙΝΤΕΟ)

Στο πλευρό του κ.Τυρμπάκη βρέθηκε ο δικηγόρος και Πρόεδρος του Συλλόγου “Αινήσιο Δέλτα” Πάρης Παπαδάκης, ο οποίος έφυγε αμέσως από την Αλεξανδρούπολη και βρέθηκε στην Ορεστιάδα για να τον εκπροσωπήσει νομικά. Εξήγησε στον Εισαγγελέα ότι οι κατηγορίες είναι απαράδεκτες, ο Πρόεδρος του Φυλακίου διαμαρτύρεται ειρηνικά και ήταν σήμερα εντελώς μόνος του και ότι η Αστυνομία είναι αυτή που οξύνει τα πνεύματα. Χθες τον πήραν… σηκωτό για να τον συλλάβουν και κατέρρευσε με αποτέλεσμα να μεταφερθεί με 2,15 πίεση στο Κέντρο Υγείας Ορεστιάδας.

Κινήσεις για το… θεαθήναι από Μαυρίδη

Στο αστυνομικό μέγαρο και στον Εισαγγελέα, αφού ο κ.Παπαδάκης κατάφερε και έμεινε ελεύθερος ο Χρήστος Τυρμπάκης, εμφανίστηκαν και δυο δικηγόροι του δήμου Ορεστιάδας, με εντολή όπως είπαν του δημάρχου Βασίλη Μαυρίδη, για να βοηθήσουν τον Πρόεδρο του Φυλακίου. Κίνηση απλά για το… θεαθήναι και για τα… μάτια του κόσμου από τον κ.Μαυρίδη, ο οποίος θα έπρεπε να είναι μπροστάρης των αντιδράσεων, όπως δήλωνε συνέχεια παλαιότερα και να οργανώνει αυτός τις αντιδράσεις του κόσμου. Αλλά πως να το κάνει και να ξεσηκώσει τον κόσμο,  αφού με πρόσφατες τοποθετήσεις του δήλωσε ότι δικαιώθηκαν οι παλαιότερες αντιδράσεις των κατοίκων και ότι συμφωνεί με όσα γίνονται τώρα στο Φυλάκιο και ότι μπορεί να αυξηθεί η χωρητικότητα του ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ αλλά δεν θα χρησιμοποιηθούν οι επιπλέον θέσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ-Συμβαίνει ΤΩΡΑ: Κάτοικοι συγκεντρώθηκαν στο Φυλάκιο, απαιτώντας να σταματήσουν τα έργα νέας δομής (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο δήμαρχος Ορεστιάδας, αντί να κάνει αστείες φιέστες αγιασμού και εγκαινίων μιας… τρύπας που ανοίγει για το φυσικό αέριο, όπως είχε προγραμματίσει να κάνει σήμερα το μεσημέρι στην Οινόη, έπρεπε επικεφαλής όλων των δημοτικών συμβούλων να βρίσκονται δίπλα στον Χρήστο Τυρμπάκη στο Φυλάκιο και χθες και σήμερα. Όπως και οι Πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων, που πριν από μήνες έκαναν συσκέψεις και εξέφραζαν… ιερή αγανάκτηση για όσα μεθοδεύονται, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν θα δεχθούν καμιά αύξηση και στο ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ Φυλακίου. Τώρα που αυτό αυξάνεται κατά 240 άτομα, είναι και αυτοί ΕΞΑΦΑΝΙΣΜΕΝΟΙ και αφήνουν τον Χρήστο Τυρμπάκη να παλεύει και να αντιδρά εντελώς μόνος του. Με κίνδυνο της υγείας του, όπως χθες που μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Κ.Υ.Ορεστιάδας, αλλά και σήμερα που συνελήφθη.

“Εξαφανισμένοι” οι άλλοι Πρόεδροι Κοινοτήτων

Κρίμα για τους Προέδρους όλων των χωριών της Ορεστιάδας που δεν βρίσκονται δίπλα στον Τυρμπάκη και να αντιδράσουν μαζί του για την έναρξη των έργων. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι δεν είναι όλοι σαν τον συνάδερφο τους Πρόεδρο Καβύλης Σωτήρη Συμεωνίδη, ο οποίος δήλωνε τον Μάρτιο ότι θα παραδώσει το όπλο του Εθνοφύλακα και τώρα χωρίς ντροπή βγήκε και είπε ότι συμφωνεί με όσα γίνονται με την αύξηση του ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ Φυλακίου.  Πόσο να αντέξει ο Χρήστος Τυρμπάκης να παλεύει μόνος του, όταν έχει απέναντι του ολόκληρο το Κράτοςς

Και κάτι τελευταίο. Οι απλοί αστυνομικοί της Ασφάλειας λένε κατ’ ιδίαν ότι εκτελούν εντολές και δεν φταίνε αυτοί. Είναι λοιπόν ξεκάθαρο, ότι οι προϊστάμενοι τους, ο Αστυνομικός Διευθυντής Ορεστιάδας Χαράλαμπος Ελευθεριάδης που δείχνει… υπερβάλλοντα ζήλο να… πατάξει κάθε αντίδραση, αλλά και ο Εβρίτης Αστυνομικός Διευθυντής Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Πασχάλης Συριτούδης που κατάγεται από την περιοχή, προσπαθούν να δείξουν στην Κυβέρνηση ότι εφαρμόζουν τις εντολές της και θα προχωρήσει ο σχεδιασμός της για την κατασκευή νέας δομής. Κρίσεις έρχονται άλλωστε στην Ελληνική Αστυνομία και θέλουν οι άνθρωποι να πάρουν προαγωγή. Σιγά μην τους νοιάζει όσα γίνονται στο Φυλάκιο.