Συμβαίνει ΤΩΡΑ: Κάτοικοι συγκεντρώθηκαν στο Φυλάκιο, απαιτώντας να σταματήσουν τα έργα νέας δομής (ΒΙΝΤΕΟ)

Συμβαίνει ΤΩΡΑ: Κάτοικοι συγκεντρώθηκαν στο Φυλάκιο, απαιτώντας να σταματήσουν τα έργα νέας δομής (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Πρόεδρος της Κοινότητας Φυλακίου Χρήστος Τυρμπάκης μπορεί να συνελήφθη για δεύτερη φορά σήμερα από τους Ασφαλίτες της Ορεστιάδας επειδή απλά έκανε ζωντανή μετάδοση των έργων που συνεχίζονται για δημιουργίας νέας δομής λαθρομεταναστών, αλλά η έκκληση του για συμπαράσταση άρχισε να… πιάνει τόπο.

Έξω από τα ΚΥΤ και ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ Φυλακίου συγκεντρώθηκαν ήδη δεκάδες κάτοικοι του Φυλακίιυ και της περιοχής, ζητώντας και αυτοί να σταματήσουν οι εργασίες από τον τοπικό υπεργολάβο που ανέλαβε για λογαριασμό της ΤΕΡΝΑ τις χωματουργικές εργασίες. Η Αστυνομία, υπό την καθοδήγηση του Αστυνομικού Διευθυντή Χαράλαμπου Ελευθεριάδη, που είναι αλήθεια ότι ασχολείται προσωπικά και δείχνει… υπερβάλλοντα ζήλο για να “σβήσει” τις αντιδράσεις, έφερε και δυνάμεις των ΜΑΤ στο Φυλάκιο.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ του ΚΩΣΤΑ ΘΕΟΧΑΡΙΔΗ

Βενετίδης: Είναι απαράδεκτη η σύλληψη του

Προέδρου του Φυλακίου και η έναρξη των έργων 

Στο Φυλάκιο βρίσκεται για δεύτερη ημέρα και πάλι ο περιφερειακός σύμβουλος και πρώην Αντιπεριφερειάρχης Υγείας ΑΜΘ Κώστας Βενετίδης, ο οποίος αντιδρά  και ζητάει να σταματήσουν τα έργα και να έρθουν οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι στην περιοχή, να εξηγήσουν τι ακριβώς πρόκειται να γίνει και να δώσουν εγγυήσεις. Επίσης εξέφρασε την λύπη και τον εκνευρισμό του για την σύλληψη και προσαγωγή του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Φυλακίου Χρήστου Τυρμπάκη. Στο σημείο βρέθηκαν και ο Αντιδήμαρχος Τριγώνου Πέτρος Αργυριάδης, αλλά και ο δημοτικός σύμβουλος Χρήστος Καζαλτζής, που με ανακοίνωση της παράταξης του κάλεσε τον κόσμο να βρεθεί στο Φυλάκιο και να αποτρέψει όσα ξεκίνησαν.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΒΕΝΕΤΙΔΗ ΣΕ ΚΩΣΤΑ ΘΕΟΧΑΡΙΔΗ

Κώστας Σωτηρόπουλος: Έδωσα το χωράφι μου για εκκλησία και

δυστυχώς οι κυβερνώντες θέλουν να μας διώξουν απ’ τον τόπο μας

Στο σημείο βρίσκεται και ο κάτοικος του Φυλακίου Κώστας Σωτηρόπουλος, ο οποίος δώρισε το χωράφι του 6 στρέμματα στην εκκλησία, προκειμένου δίπλα στον χώρο που ξεκίνησε η κατασκευή νέας δομής, να χτιστεί η εκκλησία της Αγιάς Σοφιάς από τους κατοίκους. Μάλιστα έκανε δηλώσεις στον Κώστα Θεοχαρίδη για όσα συμβαίνουν.