Ακύρωσαν τις επισκέψεις στον Έβρο Μηταράκης, Ζαχαράκη, λόγω των όσων γίνονται στο Φυλάκιο

Ακύρωσαν τις επισκέψεις τους στον Έβρο, όπου αναμένονταν αρχές της ερχόμενης εβδομάδας σε Διδυμότειχο και Ορεστιάδα, οη υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη και ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης αντίστοιχα.

Η επίσκεψη της κ.Ζαχαράκη είχε ανακοινωθεί μάλιστα επίσημα από τον δήμο Διδυμοτείχου και αναμένονταν με… υψηλές προσδοκίες, ώστε να της τεθούν από τον δήμαρχο Ρωμύλο Χατζηγιάννογλου θέματα της αρμοδιότητας της και ανάπτυξης του τουριστικού κομματιού της περιοχής. Όμως η ανακοίνωση που εξέδωσε το μεσημέρι ο δήμος Διδυμοτείχου, επιβεβαίωσε τις πληροφορίες που υπήρχαν από χθες το βράδυ, πως η υφυπουργός Τουρισμού δεν θα έρθει τελικά την Τρίτη 18 Ιανουαρίου στο Διδυμότειχο. Συγκεκριμένα αναφέρεται ότι:
Σας ενημερώνουμε ότι λόγω της έκτακτης συμμετοχής της Υφυπουργού Κας Σοφίας Ζαχαράκη στην Διαρκή επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου, την Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2021, στην Βουλή των Ελλήνων, αναβάλλεται η προγραμματισμένη επίσκεψη της στο Διδυμότειχο 
στο πλαίσιο του Εορτασμού του Πολιούχου Διδυμοτείχου, Αγίου Αθανασίου.
Σε επικοινωνία που είχε η Υφυπουργός με τον Δήμαρχο Διδυμοτείχου, εκφράστηκε η κοινή επιθυμία για την διενέργεια της εν λόγω επίσκεψης  στο εγγύς μέλλον”.
Όσον αφορά το Νότη Μηταράκη, όπως έγραψε το Evros-news.gr, είχε αποφασιστεί αρχικά από τον ίδιο να έρθει στην Ορεστιάδα και να πάει στο Φυλάκιο, συνδυάζοντας την παρουσία του με την έναρξη των εργασιών κατασκευής της νέας δομής φιλοξενίας λαθρομεταναστών. Συγκεκριμένα ενός καινούργιου ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ χωρητικότητας 240 επιπλέον ατόμων, που ο ίδιος ανακοίνωσε πρόσφατα στην Βουλή ότι θα δημιουργηθεί. Άλλωστε το ίδιο έχει κάνει, να παραστεί δηλαδή στην έναρξη των εργασιών και μετά στα εγκαίνια και στις δομές που δημιουργούνται στα νησιά. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε, ότι ο δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης, δήλωσε την Πέμπτη στο ΚΥΤ Φυλακίου, πως πρέπει να σταματήσουν οι εργασίες που ξεκίνησαν εκεί, μέχρι να έρθουν οι υπουργοί στο δημοτικό συμβούλιο για να εξηγήσουν τι ακριβώς θα γίνει.
Όσα προέκυψαν όμως από την Πέμπτη και μετά που ξεκίνησαν τα έργα κατασκευής της νέας δομής σε άλλον χώρο, απέναντι από τα υπάρχοντα ΚΥΤ και ΠΡΟ.ΚΕΚ.Α, με τις αντιδράσεις του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Χρήστου Τυρμπάκη και μιας… χούφτας κατοίκων που δεν υποστέλλουν-ΚΑΙ ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥΣ-την σημαία του αγώνα, άλλαξαν τα δεδομένα. Οι δυο υπουργοί Σοφία Ζαχαράκη και Νότης Μηταράκης, πληροφορήθηκαν την ένταση που υπάρχει και το αρνητικό κλίμα, μετά τον απαράδεκτο τρόπο σύλληψης του κ.Τυρμπάκη, που την Πέμπτη μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Ορεστιάδας με πρόβλημα υγείας και χθες συνελήφθη και οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα. Θέλουν να αποφύγουν λοιπόν πιθανές αντιδράσεις και αποδοκιμασίες του κόσμου προς την Κυβέρνηση και να γίνουν αποδέκτες τους. Έτσι ακύρωσαν τις επισκέψεις τους.
Ο Θεοδωρικάκος έρχεται Κομοτηνή
όχι όμως και στην Ορεστιάδα
Δεν είναι επίσης τυχαίο, ότι ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος θα βρεθεί στην Κομοτηνή την Δευτέρα 17 Ιανουαρίου για να παρευρεθεί στην έναρξη της εκπαίδευσης των ομάδων προστασίας των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων στην Σχολή Αστυφυλάκων Κομοτηνής, αλλά δεν θα έρθει στην Ορεστιάδα. Η απόσταση άλλωστε είναι μιάμιση ώρα και ο ίδιος, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης όταν συναντήθηκαν πριν λίγο καιρό στην Αθήνα, δεσμεύθηκε να έρθει για να εξηγήσει στο δημοτικό συμβούλιο και την τοπική κοινωνία τι πρόκειται να γίνει στο Φυλάκιο.
Και κάτι ακόμα. Χθες είχε προγραμματιστεί να βρεθεί στην Ορεστιάδα ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΔΑ Μάριος Τσάκας, προκειμένου να παραστεί σε επικοινωνιακή φιέστα-παρωδία του δημάρχου κ.Μαυρίδη, για το άνοιγμα της πρώτης… τρύπας των έργων του φυσικού αερίου, τα οποία όμως θα ξεκινήσουν αρχές Φεβρουαρίου!!! Ακύρωσε την παρουσία του και τελικά η εκδήλωση που είχε αναγγελθεί πομπωδώς δυο ημέρες πριν από τον δήμαρχο Ορεστιάδας με συνέντευξη στην ΕΡΤ Ορεστιάδας, αναβλήθηκε. Με το πρόσχημα της πανδημίας του κορονοϊού, λες και αυτή προέκυψε τις δυο τελευταίες ημέρες.
Από όλα αυτά είναι προφανές, ότι η Κυβέρνηση φοβάται τις αντιδράσεις των Εβριτών,  ακόμα και αυτές τις μεμονωμένες και… χαλαρές, για την έναρξη των έργων της νέας δομής φιλοξενίας λαθρομεταναστών. Όσο και αν προσπαθούν κάποιοι να πείσουν τον κόσμο ότι… δικαιώθηκε από τις εξελίξεις, με πρώτους τον δήμαρχο Βασίλη Μαυρίδη και τον βουλευτή Τάσο Δηγμοσχάκη και πως όσα θα κατασκευαστούν στο Φυλάκιο δεν είναι αντίθετα με όσα οι πολίτες της περιοχής απαιτούσαν να μην συμβούν.