Μαυρίδης: “Να πάμε δηλαδή να σταματήσουμε τις μπουλντόζες και να μας συλλάβουν; Δεν πρέπει” (ΒΙΝΤΕΟ)

Οι Εβρίτες σήμερα το μεσημέρι με δυναμικό τρόπο διατράνωσαν την αντίδραση και αντίθεση τους στην δημιουργία νέας δομής το Φυλάκιο Ορεστιάδας, για την φιλοξενία λαθρομεταναστών.

Μάλιστα οι περίπου 1.000 που συγκεντρώθηκαν από ολόκληρο το νομό και όχι μόνο, δεν σταμάτησαν ούτε όταν διμοιρία των ΜΑΤ παρατάχθηκε για να τους εμποδίσει να φτάσουν στον χώρο όπου συνεχίζονται κανονικά  τα έργα, αλλά και στην είσοδο των ΚΥΤ και ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ και τους πήραν… παραμάζωμα ρίχνοντας κάποιους μέσα στα χωράφια.

Φυλάκιο-ΒΙΝΤΕΟ: Η στιγμή που οι Εβρίτες παίρνουν… παραμάζωμα τα ΜΑΤ, σπάζοντας τον αστυνομικό κλοιό

Αν πάντως είχαν ακούσει το δήμαρχο Ορεστιάδας Βασίλη Μαυρίδη και τις απόψεις του για τον τρόπο αντίδρασης, κάτι τέτοιο δεν θα είχε συμβεί. Γιατί το επισημαίνουμε αυτό; Επειδή ο κ.Μαυρίδης, χθες που βρέθηκε στο Φυλάκιο και συζήτησε με τους κατοίκους οι οποίοι είχαν συγκεντρωθεί εκεί για να διαμαρτυρηθούν, όταν τον προέτρεψαν να πάνε όλοι μαζί μπροστά στις μπουλντόζες και να σταματήσουν τις εργασίες, όπως έκανε ο αγωνιστής Πρόεδρος Φυλακίου Χρήστος Τυρμπάκης, διαφώνησε. Τους είπε αν γίνει αυτό θα τους συλλάβει η Αστυνομία και ποιος θα μείνει για να αντιδράσει. Αν δηλαδή και ο Πρόεδρος του Φυλακίου κ.Τυρμπάκης άκουγε τις απόψεις του Βασίλη Μαυρίδη, μάλλον δεν θα έμπαινε Πέμπτη και Παρασκευή μπροστά στις μπουλντόζες, για να σταματήσει τα έργα. Μάλλον θα έπρεπε με ευγένεια να λέει “σας παρακαλώ κύριε υπεργολάβε, αν θέλετε και αν γίνετε, μην ξεκινάτε τη νέα δομή”.

Όταν λοιπόν κάτοικος της περιοχής ζήτησε από τον δήμαρχο Ορεστιάδας να αντιδράσουν όπως ο Πρόεδρος του Φυλακίου, ακολούθησε ο μεταξύ τους διάλογος:

Κάτοικος: “Θα ερχόμαστε εδώ να κοιτάμε να σκάβουν χωρίς να κάνουμε κάτι; Έχετε κάτι στο μυαλό σας;”

Μαυρίδης: “Είναι πολύ ωραία να σας πω, παιδιά πάμε να κάνουμε μια ανθρώπινη αλυσίδα, να σπάσουμε αυτό τον κλοιό(εννοεί της αστυνομίας), πάμε να περάσουμε εκεί πέρα μέσα και να μας πάνε όλους σηκωτούς. Το κάνουμε”;

Κάτοικος:  “Λέτε δηλαδή να μην κάνουμε τίποτα;”

Μαυρίδης (παρουσία των Αντιδημάρχων του Γιώργου Καραγιάννη, Δημήτρη Σταματίου και Πέτρου Αργυριάδη): “Όχι δεν λέω αυτό. Πρότεινε μου εσύ. Πάμε να το κάνουμε; Τώρα να το κάνουμε”.

Κάτοικος: “Εγώ είμαι πολίτης, εσείς είστε ο δήμαρχος.  Εσείς θα πρέπει να μπείτε μπροστά όπως μπήκε ο κύριος Τυρμπάκης που μπήκε κάτω από την ερπύστρια. Κάτω από την φαγάνα”.

Μαυρίδης: Μπορούμε να μπούμε όλοι

Κάτοικος: Πάμε να μπούμε τώρα;

Μαυρίδης: Πάμε να μπούμε τώρα, να μας πάρουν μέσα και να πάνε στα δικαστήρια. Να κάνουμε την δική τους την δουλειά να μην είσαι ούτε εσύ, ούτε εγώ εδώ.

Κάτοικος: Πάμε; Εγώ αν ήμουν δήμαρχος αυτή την στιγμή, θα έκανα ότι έκανε ο κ.Τυρμπάκης

Μαυρίδης: Ωραία. Σεβαστή η άποψη σου.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΔΙΑΛΟΓΟ ΜΑΥΡΙΔΗ-ΚΑΤΟΙΚΩΝ

Αυτές λοιπόν είναι οι απόψεις του… αγωνιστή δημάρχου Ορεστιάδας Βασίλη Μαυρίδη, που τους προηγούμενες μήνες δήλωνε συχνά αποφασισμένος να… συγκρουστεί με την Κυβέρνηση, αν επιχειρήσει να αυξήσει έστω και κατά έναν την χωρητικότητα των δομών στο Φυλάκιο και πάει κόντρα στην τοπική κοινωνία. Μάλιστα υπερτόνιζε ότι αυτός θα είναι μπροστάρης σε μια τέτοια προσπάθεια. Τώρα όμως που ήρθε η ώρα του αγώνα και της δυναμικής αντίδρασης, σκέφτεται όπως είπε την Αστυνομία και την σύλληψη. Ευτυχώς που σήμερα οι εκατοντάδες Εβρίτες που συγκεντρώθηκαν στο Φυλάκιο, δεν ενστερνίζονται τις απόψεις του κ.Μαυρίδη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Φυλάκιο-Ο Έβρος βροντοφώναξε με εντυπωσιακή διαμαρτυρία: “Όχι νέες δομές” – Έσπασαν το μπλόκο των ΜΑΤ (ΒΙΝΤΕΟ)