Παραιτήθηκε από Αντιπρόεδρος Κυπρίνου και μέλος Ν.Δ. Ορεστιάδας ο Ρ.Παλιουργιώτης – Διαφωνεί για το ΚΥΤ Φυλακίου

Παραιτήθηκε από Αντιπρόεδρος Κυπρίνου και μέλος Ν.Δ. Ορεστιάδας ο Ρ.Παλιουργιώτης – Διαφωνεί για το ΚΥΤ Φυλακίου

Την παραίτηση του από Αντιπρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Κυπρίνου αλλά και από μέλος της Νέας Δημοκρατίας στην Ορεστιάδα, υπέβαλε ο Ραφαήλ Παλιουργιώτης.

Ο ηλικίας 29 ετών αυτοδιοικητικός και μέλος του κυβερνώντος κόμματος, προέβη στις δυο συγκεκριμένες ουσιαστικές κινήσεις διαμαρτυρίας, επειδή διαφωνεί με τους χειρισμούς της Κυβέρνησης αλλά και της δημοτικής αρχής του Βασίλη Μαυρίδη με την οποία είχε εκλεγεί τοπικός σύμβουλος Κυπρίνου, τις τελευταίες ημέρες στο Φυλάκιο Ορεστιάδας. Με την κυβερνητική επιμονή να υλοποιήσει την αύξηση της χωρητικότητας, ξεκινώντας από την Πέμπτη 13 Ιανουαρίου τις εργασίες δημιουργίας νέας δομής φιλοξενίας λαθρομεταναστών, απέναντι από τα υπάρχοντα ΚΥΤ και ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ, αλλά και την στάση του δημάρχου Ορεστιάδας και της δημοτικής του αρχής συνολικά, που θεωρεί ότι δεν έκαναν τίποτε ουσιαστικό για να αποτρέψουν αυτή την δυσμενή εξέλιξη.

Ο κ.Παλιουργιώτης έστειλε ήδη γραπτώς την παραίτηση του από Αντιπρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Κυπρίνου, στον Αντιδήμαρχο Κυπρίνου Δημήτρη Σταματίου και ενημέρωσε την Πρόεδρο της Δημοτικής Τοπικής Επιτροπής Ορεστιάδας της Ν.Δ Σταυρούλα Γκρορίδου, ότι αποχωρεί από το κόμμα, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για όσα γίνονται στο Φυλάκιο. Μάλθστα σήμερα ήταν και αυτός μεταξύ των 1.000 και πλέον ατόμων που διαμαρτυρήθηκαν αρχικά στην πλατεία του χωριού και στη συνέχεια έξω από τα ΚΥΤ και ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ, διατρανώνοντας την αντίθεση του στην έναρξη των εργασιών.