Φυλάκιο-Ο Έβρος βροντοφώναξε με εντυπωσιακή διαμαρτυρία: “Όχι νέες δομές” – Έσπασαν το μπλόκο των ΜΑΤ (ΒΙΝΤΕΟ)

Φυλάκιο-Ο Έβρος βροντοφώναξε με εντυπωσιακή διαμαρτυρία: “Όχι νέες δομές” – Έσπασαν το μπλόκο των ΜΑΤ (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Έβρος με μια εντυπωσιακή συγκέντρωση στο Φυλάκιο Ορεστιάδας βροντοφώναξε: “Όχι νέες δομές στον Έβρο” και “Ελλάς-Ελλάς ή ταν ή επί τας”.

Αρκούσε ένα απλό κάλεσμα χθες, χωρίς καμιά οργάνωση και η ψυχή και το πάθος των πολιτών από ολόκληρο το νομό και άλλες περιοχές της Ελλάδας, για να συγκεντρωθούν σήμερα περίπου 1.000 στην πλατεία του Φυλακίου αρχικά και έξω από τα ΚΥΤ και ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ στη συνέχεια για να διατρανώσουν την αντίθεση τους στην κυβερνητική προσπάθεια για δημιουργία ουσιαστικά μας νέας δομής δίπλα στην ήδη υπάρχουσα και κατασκευή νέου ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ.

Αρχικά οι συγκεντρωθέντες στην πλατεία του Φυλακίου, φώναξαν συνθήματα, αποθέωσαν τον αγωνιστή Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Φυλακίου Χρήστο Τυρμπάκη που τους μίλησε και όσους απηύθυναν χαιρετισμό. Τον Πρόεδρο της Επιτροπής Ελληνισμού Ιωάννη Αμπατζόγλου, που είχε πρωτοστατήσει στις κινητοποιήσεις για το Μακεδονικό και τις αντιδράσεις κατά της επαίσχυντης Συμφωνίας των Πρεσπών, ο οποίος ήρθε από την Δράμα στο Φυλάκιο. Ακολούθησε ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Έβρου Στάθης Ασπιώτης που ήρθε από την Αλεξανδρούπολη, ο δικηγόρος και Πρόεδρος του “Αινήσιο Δέλτα” Πάρης Παπαδάκης, ο δικηγόρος Ηλίας Ηλιακόπουλος, ο Πρόεδοος του κόμματος ΑΚΚΕΛ Βάκης Τσομπανίδης, ο δημοτικός σύμβουλος Ορεστιάδας Κώστας Ασμανίδης και ο Βασίλης Πεντιφράγκας εκ μέρους της Επιτροπής Αγώνα ΕΑΚΥΤ.

Φωτογραφία: Σάκης Τσομπανίδης

Παρόντες στην συγκέντρωση οι Χειμερινοί Κολυμβητές Ορεστιάδας με επικεφαλής τον Δημήτρη Παναγιωτούδη, τα παιδιά που συγκίνησαν όλη την Ελλάδα πηγαίνοντας στο ακριτικό Καστελόριζο τα Θεοφάνεια, ο πρώην Αντιπεριφερειάρχης Υγείας ΑΜΘ Κώστας Βενετίδης, η Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Φιλιώ Μυλωνά, Πρόεδροι Τοπικών Κοινοτήτων και όπως είπαμε περίπου 1.00ο άτομα. Στη συνέχεια όλοι μαζί έκαναν πορεία στον χώρο του ΚΥΤ και ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ όπου δίπλα είχαν ξεκινήσει από την Πέμπτη οι εργασίες. Στην είσοδο του δρόμου που οδηγεί στον χώρο όπου δημιουργείται η νέα δομή, είχε τοποθετηθεί κλούβα των ΜΑΤ και υπήρχαν παρατεταγμένοι αστυνομικοί μιας διμοιρίας των ΜΑΤ για να εμποδίσουν τον κόσμο. Όμως άνθρωποι κάθε ηλικίας τους… πήραν παραμάζωμα, επικράτησε ένταση και αψιμαχίες, ο κόσμος με την αποφασιστικότητα και την ορμή του  έσπασε τον κλοιό και έφτασε στην είσοδο της δομής φιλοξενίας λαθρομεταναστών.

Φωτογραφία Teo Barboudis

Εκεί είπαν στους αστυνομικούς ότι θα πρέπει όλοι μαζί, κάτοικοι και αστυνομικοί να είναι ενωμένοι μια γροθιά, όπως τον Μάρτιο του 2020 που απέτρεψαν την είσοδο χιλιάδων λαθρομεταναστών, ενώ διαμαρτυρήθηκαν και τους είπαν ότι είναι ΝΤΡΟΠΗ που αρκετοί εξ αυτών συνέλαβαν δυο φορές τον Πρόεδρο Χρήστο Τυρμπάκη, όταν εντελώς μόνος του διαμαρτύρονταν μπροστά στα μηχανήματα.

ΔΕΙΤΕ ΕΝΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ από την σελίδα ΟΧΙ HOT SPOT ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ

Φωτογραφία Ματέλλας Χρήστος