Στρατηγός Ζιαζιάς: Εθνικός κίνδυνος και “βόμβα” στα θεμέλια της Άμυνας η δημιουργία μεγαλύτερης δομής στον Έβρο

Στρατηγός Ζιαζιάς: Εθνικός κίνδυνος και “βόμβα” στα θεμέλια της Άμυνας η δημιουργία μεγαλύτερης δομής στον Έβρο

Νέα ηχηρή παρέμβαση του ο κ. Κωνσταντίνος Ζιαζιάς, επίτιμος αρχηγός ΓΕΣ, Αντιστράτηγος (εα) με αφορμή τα τελευταία γεγονότα στον Έβρο, όπου ξεκίνησαν στο Φυλάκιο επεισοδιακά οι εργασίες για την επέκταση δομής φιλοξενίας λαθρομεταναστών παρά τις αντιδράσεις των κατοίκων.

Ακολουθεί ολόκληρη η παρέμβασή του:

ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ Η ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ …

Ο Έβρος δεν είναι ένα γεωγραφικό σύνορο ή μια απλή γεωγραφική περιοχή , αποτελεί τον ακοίμητο φρουρό της Πατρίδος. ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΖΩΤΙΚΟ ΧΩΡΟ ΚΑΙ ΠΡΟΜΑΧΩΝΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ ΜΑΣ.

Στην Θράκη, η οποία βιώνει αμεσα το βάρος της Συνθήκης της Λωζάνης , που αντιμετωπίζει διαχρονικά σοβαρότατες εσωτερικές απειλές από τις ανεξέλεγκτες και προκλητικες ενέργειες του τουρκικού προξενείου της Κομοτηνής , στη Θράκη ,η οποία απροκάλυπτα είναι στο στόχαστρο της Τουρκίας, η Ελληνική Πολιτεία , εν μέσω της πανδημίας , εν μέσω της συνεχιζόμενης οικονομικής κρίσης και της τουρκικής απειλής, έλαβε την απροσδόκητη και πραγματικά ακατανόητη και επικίνδυνη απόφαση να επεκτείνει τη δομή μεταναστών στο Δ.Δ. Φυλακίου του Δήμου Ορεστιάδος στον Έβρο.

Έλαβε την απόφαση δημιουργίας νέου, μεγαλύτερου κέντρου υποδοχής και ταυτοποίησης αιτούντων άσυλο και μεταναστών (ΚΥΤ), που θα λειτουργεί ως δομή φιλοξενίας μικρής διάρκειας και ΠΡΟΚΕΚΑ (προαναχωρησιακό κέντρο κράτησης) στον Εβρο, κλειστής δομής φιλοξενίας παράνομων μεταναστών και προσφύγων ,λίγα χιλιόμετρα από τον ποταμό Έβρο , στο πιο νευραλγικό κομμάτι του βόρειου Έβρου και της Θράκης, όπου λειτουργεί ήδη Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης παράνομων μεταναστών και προσφύγων δυναμικότητας περίπου 500 ατόμων.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος Στ. Πέτσας κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στον Έβρο , είχε τονίσει ,«Ο Εβρος δεν περιλαμβάνεται στο σχέδιο για τη λειτουργία κλειστού κέντρου, δεν μιλάμε για μεταφορά μεταναστών στο 1% του πληθυσμού, όπως συμβαίνει σε άλλες περιφέρειες, δεν θα υπάρξουν μόνιμα εγκατεστημένοι μετανάστες στη Θράκη, αλλά θα υπάρξει ροή για την ταυτοποίησή τους………..γενικά βούληση της κυβέρνησης είναι να μη δημιουργηθούν κλειστά κέντρα στον Έβρο, τη Θράκη και στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου» . Αυτά είπαν οι ταγοί και προεκλογικά , αυτά είπαν στους ακρίτες μας και δυστυχώς ύστερα από λίγο χρόνο το «επιτελικό κράτος» άλλαξε απόφαση , χωρίς βέβαια να έχουν αλλάξει τα δεδομένα της προτέρας εκτίμησης τους ………

Μια απόφαση που είχαν αποφύγει να λάβουν όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις για λόγους εθνικής ασφαλείας και μόνο .

Η δημιουργία μεγαλύτερης δομής, σε αυτή την ευαίσθητη εθνικά περιοχή , όπως και στα Νησιά μας , όπου θα “φιλοξενούνται” παράνομοι μετανάστες, οι οποίοι, όπως πολύ καλά γνωρίζουν οι υπηρεσίες ασφαλείας της Χώρας , μεγάλος αριθμός εξ αυτών ελέγχονται και κατευθύνονται από το βαθύ πλέον ισλαμικό κράτος της Τουρκίας, αποτελεί εθνικό κίνδυνο όχι μόνον για τον Εβρο, αλλά για την εθνική ακεραιότητα της Πατρίδος , διοτι προφανώς στον Εβρο δεν θα κατευθύνονται δυστυχείς και κατατρεγμένοι πρόσφυγες, αλλά φανατικοί τζιχαντιστές, σαν αυτούς που εκπαιδεύει η Αγκυρα στα στρατόπεδα της Τουρκίας, της Σομαλίας και της Συρίας και άλλου.

Είναι σαν να δημιουργούμε ένα προγεφύρωμα του εχθρού στα μετοπισθεν των φιλιών τμημάτων . Είναι σαν να ανοίγουμε την κερκόπορτα για να διαβούν εισβολείς, οι οποίοι θα επιδοτούνται γενναιόδωρα από την ‘Αγκυρα, για να παραμείνουν εκεί …

Η ύπαρξη μιας τέτοιας δομής σε απόσταση ολίγων χιλιομέτρων από τα σύνορα εγκυμονεί τεράστιους επιχειρησιακούς κινδύνους, αποτελεί κυριολεκτική βόμβα στα θεμέλια της Άμυνας του Έβρου ,σε συνδυασμό με την δημογραφική κατάσταση στην Θράκη και δεν μπορώ να διανοηθώ ότι το ΓΕΕΘΑ κυρίως αλλά και κατ’ επέκταση το ΥΠΕΘΑ θα συμφωνούσαν στο ενδεχόμενο δημιουργίας δομής τέτοιου μεγέθους στη συγκεκριμένη θέση.

Αντι να ληφθούν μέτρα για την άμεση και την μακροχρόνια αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος της χώρας και ειδικότερα της Θράκης, αντί να δοθούν ρεαλιστικά και εφαρμόσιμα κίνητρα για να παραμείνουν οι νέοι μας, αλλά και ο γηγενής πληθυσμός , στην Θράκη ,και ενώ η κυβέρνηση κατασκευάζει φράχτη για την αναχαίτιση των παράνομων μεταναστευτικών ροών στον ακριτικό Έβρο, την ίδια στιγμή κατασκευάζει νέα δομή , χωρίς να ενημερώσει την τοπική κοινωνία, η οποία θα αποτελέσει κράχτη συγκέντρωσης παράνομων μεταναστών ,στο πιο νευραλγικό κομμάτι του βόρειου Έβρου και της Θράκης .

Είναι καθήκον της κυβέρνησης , έστω και τωρα , να πάρει πίσω αυτές τις παραλογες και εθνικά επικίνδυνες ενέργειες του Υπουργείου Μετανάστευσης . Όλες οι δικαιολογητικές σκέψεις , των αφελών πολιτικών παραγόντων, για την δημιουργία δομής στην καρδιά του Έβρου , δεν μπορούν να σταθούν μπροστά στην Εθνική Ασφάλεια της Χώρας .

Σε μια περίοδο που η επιθετική πολιτική της Άγκυρας εκδηλώνεται απροκάλυπτα , στρατιωτικά και λεκτικά , το μεταναστευτικό και ο ισλαμικός παράγοντας εργαλειοποιουνται από τον Ερντογαν σαν μοχλός πίεσης της Ελλάδος και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ειναι αδιανόητο κάποιοι «πρόθυμοι» εδώ στην ΠΑΤΡΙΔΑ μας να συνεχίζουν να εκτιμούν πολύ «ελαφρά» το μεταναστευτικό και να το βλέπουν μόνο από την ανθρωπιστική του πλευρά και να θέλουν να αγνοούν το γεγονός ότι τελικά εχει εξελιχθεί σε στρατηγικό «όπλο» εναντίον της Χώρας μας . Η αδράνεια και ο εφησυχασμός σε θεματα ασφαλείας μπορεί να αποτελέσει εξίσου κρίσιμη και υπαρκτή απειλή για την εθνική επιβίωση με αυτή των ξένων επιβουλών και απειλών .

Σε αυτή την δύσκολη συγκυρία, όπου απαιτείται εθνική εγρήγορση, ομοψυχια και ενεργοποίηση των εθνικων μας αντανακλαστικών ,είναι αδιανόητο να προβαίνουμε στον εθνικό αυτοχειριασμό μας με αποφάσεις όπως αυτή του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν στα σύνορα του Βορείου μέρους του Δήμου Ορεστιάδας και συγκεκριμένα στις Καστανιές, τον Μάρτιο του 2020 δεν πρέπει να αγνοούνται και να μην λαμβάνονται πολύ σοβαρά υπόψη στις εκτιμήσεις μας για λήψη αποφάσεων που άπτονται της Εθνικής Ασφαλείας της Χώρας και σήμερα”.