Φυλάκιο Ορεστιάδας: Γιατί ξεσηκώθηκε ο κόσμος; Δεν άκουσαν υπουργούς, Μαυρίδη, Δημοσχάκη, ότι… δικαιώθηκε η τοπική κοινωνία;

Φυλάκιο Ορεστιάδας: Γιατί ξεσηκώθηκε ο κόσμος; Δεν άκουσαν υπουργούς, Μαυρίδη, Δημοσχάκη, ότι… δικαιώθηκε η τοπική κοινωνία;

Ξεσηκώθηκε χθες για άλλη μια φορά ο λαός της Ορεστιάδας και όλου του Έβρου και πάνω από 1.000 άτομα διαμαρτυρήθηκαν έντονα στο Φυλάκιο για την έναρξη δημιουργίας νέας δομής φιλοξενίας λαθρομεταναστών.

Η κινητοποίηση μάλιστα ήταν αυθόρμητη, αποφασίστηκε μόλις το Σάββατο, επικοινωνήθηκε κυρίως από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και φυσικά την ανέδειξε το Evros-news.gr, ενώ την επίσπευσαν όχι μόνο το ξεκίνημα των έργων της ΤΕΡΝΑ ύψους 22 εκατ. ευρώ από τοπικό υπεργολάβο, αλλά και η απαράδεκτη στάση της Αστυνομίας με την σύλληψη για εκφοβισμό την Πέμπτη και Παρασκευή, του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Φυλακίου Χρήστου Τυρμπάκη. Και μπορεί τις δυο αυτές ημέρες να ήταν δίπλα του λιγοστοί κάτοικοι του χωριού και της περιοχής, αλλά χθες έγινε κυριολεκτικά χαμός από κόσμο, τόσο στην πλατεία Φυλακίου όσο και έξω απ’ τα ΚΥΤ και ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ. Μάλιστα το… τσουνάμι του δικαιολογημένα αγανακτισμένου κόσμου είχε τόσο πάθος και ορμή, που πήραν… παραμάζωμα την διμοιρία των ΜΑΤ η οποία παρατάχθηκε για να τους σταματήσει.

Κι εδώ μπαίνει αναπόφευκτα το ερώτημα. Αλήθεια, γιατί ξεσηκώθηκαν όλοι αυτοί; Άνθρωποι κάθε ηλικίας, από μικρά παιδιά μέχρι ηλικιωμένους και κυρίως νέοι άνθρωποι από όλο τον Έβρο και άλλες περιοχές; Δεν άκουσαν τους δυο υπουργούς Τάκη Θεοδωρικάκο, Νότη Μηταράκη στην Βουλή, οι οποίοι ανακοινώνοντας την αύξηση χωρητικότητας από 700 σε 960 ευρώ, να λένε ότι… αφουγκράστηκαν την τοπική κοινωνία; Κυρίως δεν άκουσαν τον δήμαρχο Ορεστιάδας Βασίλη Μαυρίδη και τον πρώτο σε ψήφους βουλευτή Έβρου Τάσο Δημοσχάκη, που μετά από τις δηλώσεις των υπουργών, βγήκαν στα τοπικά ΜΜΕ και… πανηγύριζαν για δικαίωση της τοπικής κοινωνίας και του αγώνα των Εβριτών;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Φυλάκιο-Ο Έβρος βροντοφώναξε με εντυπωσιακή διαμαρτυρία: “Όχι νέες δομές” – Έσπασαν το μπλόκο των ΜΑΤ (ΒΙΝΤΕΟ)

Αλήθεια, ο δήμαρχος κ.Μαυρίδης γιατί πήγε στο Φυλάκιο προχθές και προσπαθούσε επί μια και πλέον ώρα να πείσει τους συγκεντρωμένους έξω απ’ τις υπάρχουσες δομές κατοίκους που διαμαρτύρονταν; Γιατί δήλωσε ότι σήμερα και ενώ τα έργα κατασκευής νέας δομής, με την δημιουργία δεύτερου ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ χωρητικότητας 240 ατόμων, έχουν ξεκινήσει από την Πέμπτη, θα καταθέσει ο δήμος Ορεστιάδας Αίτηση Ασφαλιστικών Μέτρων για να σταματήσουν οι εργασίες μέχρι να έρθουν οι υπουργοί στο δημοτικό συμβούλιο και να δώσουν εξηγήσεις; Ο ίδιος δεν δήλωνε στο “Ράδιο Έβρος”, ιδιοκτησίας του υπαλλήλου του στην Δημοτική Τηλεόραση Γιάννη Βαβαλικούδη στις 20 Δεκεμβρίου ότι:

-Β. Μαυρίδης: “Πλήρης δικαίωση της τοπικής κοινωνίας – Καμία αύξηση δυναμικότητας σε ΚΥΤ και ΠΡΟΚΕΚΑ”

Ο δήμαρχος Ορεστιάδας δεν ήταν που στον Maximum Fm και τον Δημήτρη Κολιό επίσης δήλωνε:

Τα επιχειρήματα μας ήταν συγκεκριμένα, αυτά επανέλαβα στην προ ημερών συνάντηση μας με τον κύριο Θεοδωρικάκο και με μεγάλη ικανοποίηση υιοθέτησε ακριβώς την άποψη μας και προέβη σε αυτή την επίσημη δέσμευση της Κυβέρνησης, για καμία αύξηση της δυναμικότητας στο Προαναχωρησιακό Κέντρο Κράτησης Αλλοδαπών, το ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ. 

Σε συνδυασμό της Κυβέρνησης για καμία αύξηση στο ΚΥΤ είναι μια τεράστια επιτυχία της τοπικής κοινωνίας, αυτό λέγαμε από την πρώτη στιγμή”.

Επίσης, ο δήμαρχος Ορεστιάδας δεν ήταν που στις 20 Δεκεμβρίου μίλησε και στην ΕΡΤ Ορεστιάδας και επανέλαβε τα ίδια ακριβώς στην εκπομπή Άκου να δεις”;

Μαυρίδης: Πανηγύριζε ότι δεσμεύτηκε ο Θεοδωρικάκος,

τώρα λέει ότι δεν το έχει ξεκαθαρίσει ο υπουργός!!!

Κι ενώ ο δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης… πανηγύριζε ότι ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος δεσμεύτηκε πως δεν θα χρησιμοποιηθούν οι 240 θέσεις του νέου ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ  που ξεκίνησε ήδη να κατασκευάζεται και αυτό αποτελεί δικαίωση της τοπικής κοινωνίας, την Παρασκευή που πήγε στο Φυλάκιο και μίλησε με τους κατοίκους οι οποίοι διαμαρτύρονταν για την έναρξη των έργων, τα… γύρισε. Συγκεκριμένα, τους είπε όπως φαίνεται ξεκάθαρα και από το ΒΙΝΤΕΟ, ότι δεν έχει διευκρινιστεί τι θα κάνει ο κ.Θεοδωρικάκος τα κτίρια του νέου ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ χωρητικότητας 240 ατόμων.  Το επίσης φοβερό που λέει ο κ.Μαυρίδης, είναι ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση για να πληρώσει τα 22 εκατ. ευρώ που δίνει, θα πρέπει να κατασκευαστεί το νέο ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ!!!

Αλλά και ο πρώτος σε ψήφους βουλευτής Έβρου της Ν.Δ Τάσος Δημοσχάκης, μιλώντας 20 Δεκεμβρίου στο “Ράδιο Έβρος”, επίσης πανηγύριζε μαζί με τον δήμαρχο Βασίλη Μαυρίδη για… δικαίωση του λαού του Έβρου.

-Φυλάκιο-ΒΙΝΤΕΟ: Η στιγμή που οι Εβρίτες παίρνουν… παραμάζωμα τα ΜΑΤ, σπάζοντας τον αστυνομικό κλοιό