Φυλάκιο-ΒΙΝΤΕΟ: Δακρυγόνα απ’ την Αστυνομία και κατά ηλικιωμένων, γυναικών, έξω απ’ την δομή λαθρομεταναστών

Φυλάκιο-ΒΙΝΤΕΟ: Δακρυγόνα απ’ την Αστυνομία και κατά ηλικιωμένων, γυναικών, έξω απ’ την δομή λαθρομεταναστών

Ηλικιωμένοι και γυναίκες κάθε ηλικίας, ήταν μεταξύ των εκατοντάδων που συγκεντρώθηκαν να διαμαρτυρηθούν σήμερα και δέχθηκαν τα δακρυγόνα και τις χειροβομβίδες κρότου λάμψης που έριξε η Αστυνομία, για να προστατεύσει την δομή λαθρομεταναστών στο Φυλάκιο της Ορεστιάδας.

Οι φωτογραφίες και το ΒΙΝΤΕΟ που δημοσιεύουμε είναι χαρακτηριστικά και δείχνουν ότι ακόμα και αν υπήρξαν κάποιοι θερμόαιμοι που προκάλεσαν, οι αστυνομικές δυνάμεις υπό την καθοδήγηση και τις εντολές του Αστυνομικού Διευθυντή Ορεστιάδας Χαράλαμπου Ελευθεριάδη, δεν είναι δυνατόν να πετούν χημικά αδιακρίτως. Κυρίως στους ντόπιους Εβρίτες, οι οποίοι τον Μάρτιο του 2020 ήταν δίπλα τους και στήριζαν τις προσπάθειες τους να αποτρέψουν την εισβολή χιλιάδων λαθρομεταναστών από την Τουρκία.

Φυλάκιο: Νέα, δυναμική συγκέντρωση διαμαρτυρίας των Εβριτών – Να σταματήσει άμεσα η κατασκευή νέας δομής

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΒΙΝΤΕΟ

Δυστυχώς ο χειρισμός από την Ελληνική Αστυνομία των τελευταίων γεγονότων που συμβαίνουν στο Φυλάκιο Ορεστιάδας, έξω απ’ τα ΚΥΤ και ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ φιλοξενίας λαθρομεταναστών, με αφορμή την έναρξη των έργων κατασκευής νέας δομής απέναντι απ’ τις υπάρχουσες, είναι απαράδεκτος. Από την διπλή σύλληψη του αγωνιστή Προέδρου του Φυλακίου Χρήστου Τυρμπάκη την περασμένη Πέμπτη και Παρασκευή, την δεύτερη φορά μάλιστα με αρκετούς Ασφαλίτες να πέφτουν πάνω του και να τον συλλαμβάνουν επειδή απλά μετέδιδε τις εργασίες της μπουλντόζας και να τον οδηγούν στην Ορεστιάδα και μετά στον Εισαγγελέα. Αυτό προκάλεσε και την πρώτη, αυθόρμητη, τεράστια συγκέντρωση της περασμένης Κυριακής.

Φυλάκιο ΤΩΡΑ: Χημικά και χειροβομβίδες κρότου απ’ την Αστυνομία κατά των συγκεντρωθέντων (ΒΙΝΤΕΟ)

Τόσο ο Αστυνοιμικός Διευθυντής κ.Ελευθεριάδης, όσο και ο επόμενος προϊστάμενος του, ο Αστυνομικός Διευθυντής ΑΜΘ Πασχάλης Συριτούδης που κατάγεται μάλιστα από τον Έβρο και συγκεκριμένα από γειτονικό χωριό στο Φυλάκιο Ορεστιάδας, κατόρθωσαν, γιατί περί κατορθώματος πρόκειται, να κάνουν ότι μπορούσαν ώστε να προκαλέσουν αγανάκτηση και οργή στους κατοίκους της περιοχής.  Εκτελώντας διαταγές της Κυβέρνησης Μητσοτάκη και  των ανωτέρων τους και αυτή είναι η δουλειά τους (αλλά και ελπίζουν να πάρουν προαγωγές στις επερχόμενες κρίσεις της ΕΛ.ΑΣ), όπως και των αστυνομικών των ΜΑΤ που πριν λίγο ανόητα άρχισαν να πετούν χημικά κατά πάντων, δεν την κάνουν σίγουρα καθόλου καλά. Γιατί φουντώνουν ακόμα περισσότερο τις αντιδράσεις των Εβριτών, με την φανερή απόφαση της Κυβέρνησης να καταστείλει και βίαια αν χρειαστεί τις δικαιολογημένες αντιδράσεις τους.

 

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*