Φυλάκιο-Συγκέντρωση διαμαρτυρίας: Τι απαίτησαν από την Κυβέρνηση οι Εβρίτες (ΒΙΝΤΕΟ)

Φυλάκιο-Συγκέντρωση διαμαρτυρίας: Τι απαίτησαν από την Κυβέρνηση οι Εβρίτες (ΒΙΝΤΕΟ)

Να σταματήσουν άμεσα οι εργασίες κατασκευής της νέας δομής στο Φυλάκιο Ορεστιάδας, με την δημιουργία του νέου ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ, απαίτησαν πριν λίγη ώρα οι εκατοντάδες Εβρίτες και όχι μόνο, που πραγματοποίησαν νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Δια στόματος του αγωνιστή Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Φυλακίου Χρήστου Τυρμπάκη, ζητήθηκε να έρθει στην περιοχή κάποιος αρμόδιος υπουργός ή εκπρόσωπος της Κυβέρνησης, για να δεσμευτεί ότι δεν θα κατασκευαστεί νέα δομή και δεν θα αυξηθεί έτσι ο αριθμός των φιλοξενούμενων λαθρομεταναστών.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Στην συγκέντρωση ακούστηκαν συνθήματα όπως: “Κάτω τα χέρια από τον Έβρο”- “Έξω οι λάθρο από τον Έβρο”, ενώ υπήρξαν και συνθήματα αποδοκιμασίας κατά της Κυβέρνησης, του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του υπουργού Νότη Μηταράκη, κατά του δημάρχου Ορεστιάδας Βασίλη Μαυρίδη που δεν ήταν φυσικά στην συγκέντρωση, των βουλευτών Έβρου για την απουσία τους και γενικά των πολιτικών.

Στην συγκέντρωση βρέθηκε ο βουλευτής Σερρών της “Ελληνικής Λύσης” Κώστας Μπούμπας, ο πρώην Αντιπεριφερειάρχης Υγείας της Περιφέρειας ΑΜΘ Κώστας Βενετίδης, που από την περασμένη Πέμπτη όταν και ξεκίνησαν τα έργα στο Φυλάκιο είναι ο μοναδικός θεσμικός της περιοχής ο οποίος βρίσκεται καθημερινά στο Φυλάκιο δίπλα στον Πρόεδρο Χρήστο Τυρμπάκη, αλλά κα ο δημοτικός σύμβουλος και μέλος της ΕΑΚΥΤ Κώστας Ασμανίδης. Υπήρξαν αυτή την φορά και αρκετοί Πρόεδροι Τοπικών Κοινοτήτων της Ορεστιάδας. Άλλωστε η Επιτροπή τους που θα συνεδριάσει αύριο Τετάρτη στις 7 το βράδυ στο Πολύκεντρο Ορεστιάδας, αναλαμβάνει πλέον την οργάνωση του αγώνα και τον καθορισμό της μορφής των αντιδράσεων που θα ακολουθήσουν.

 

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*