Ορεστιάδα: Αφέθηκαν ελεύθεροι και θα δικαστούν αύριο, οι 7 συλληφθέντες για τα επεισόδια στο Φυλάκιο (ΒΙΝΤΕΟ)

Ορεστιάδα: Αφέθηκαν ελεύθεροι και θα δικαστούν αύριο, οι 7 συλληφθέντες για τα επεισόδια στο Φυλάκιο (ΒΙΝΤΕΟ)

Ελεύθεροι αφέθηκαν πριν από λίγο οι 7 συλληφθέντες για τα επεισόδια που έγιναν χθες έξω από τα ΚΥΤ και ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ Φυλακίου, στο τέλος της δυναμικής συγκέντρωσης διαμαρτυρίας εκατοντάδων κατοίκων, εναντίον της δημιουργίας νέας δομής λαθρομεταναστών.

Ως γνωστόν, αρχικά υπήρξε ένταση με τους άνδρες των ΜΑΤ, έγιναν κάποιες φθορές στην κλούβα της Αστυνομίας που υπήρχε στο σημείο από μια μικρή μερίδα ατόμων, άρχισε να χρήση δακρυγόνων, χημικών, κροτίδων κρότου λάμψης, εναντίον των πάντων, ακόμα και όσων ειρηνικών διαδηλωτών που δεν πρόλαβαν να αποχωρήσουν και επικράτησε στη συνέχεια ατμόσφαιρα σύγκρουσης. Γιατί εκτοξεύθηκαν εναντίον των αστυνομικών πέτρες και ότι άλλο έβρισκαν οι νεαροί κυρίως διαδηλωτές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Σταμάτησαν προσωρινά οι εργασίες στο Φυλάκιο – Ανακλήθηκε η άδεια δόμησης, αποχώρησε απ’ το έργο ο ντόπιος υπεργολάβος

Μετά την λήξη της συγκέντρωσης και αξιοποιώντας τις πληροφορίες των αστυμ0ομικών της Ασφάλειας που με πολιτικά βρισκόταν μέσα στο πλήθος, η Αστυνομία έστησε μπλόκα στους γύρω δρόμους από το χωριό Φυλάκιο και έκανε ελέγχους, συλλαμβάνοντας συνολικά 7 άτομα. Οι 6 από αυτούς είναι από την περιοχή των Φερών και της Αλεξανδρούπολης γενικότερα και ο ένας από την Ξάνθη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ-Φυλάκιο ΤΩΡΑ: Χημικά και χειροβομβίδες κρότου απ’ την Αστυνομία κατά των συγκεντρωθέντων (ΒΙΝΤΕΟ)

Όλοι τους οδηγήθηκαν σήμερα στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ορεστιάδας, για να δικαστούν με τις κατηγορίες αντίστασης κατά της αρχής, απείθειας, απόπειρα σωματικής βλάβης και κάποιες ακόμα. Ζήτησαν όμως αναβολή και αφού ορίστηκε δικάσιμος για αύριο Πέμπτη στις 12.30′ στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι.

ΔΕΙΤΕ ΕΝΑ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΑ ΧΘΕΣΙΝΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ (είναι του Πάνου Δελιντζάκη)