Καταγγελίες, παράπονα γονέων για ωμό κοτόπουλο σε σχολικά γεύματα της Ροδόπης, απ’ την εταιρεία Τοψίδη

Καταγγελίες, παράπονα γονέων για ωμό κοτόπουλο σε σχολικά γεύματα της Ροδόπης, απ’ την εταιρεία Τοψίδη

Τα σχολικά γεύματα σε σχολεία της Πρωτοβάθμιας Ροδόπης μπορεί να ξεκίνησαν, αλλά μαζί τους φαίνεται ότι έφεραν και έντονα παράπονα, αλλά και καταγγελίες γονέων για την ποιότητα τους και για… ωμά γεύματα.

Τα Μέσα Ενημέρωσης στην γειτονική Ροδόπη, το inkomonitni.news, το xronos.gr, και το diavlos924.gr αναδείξει τις τελευταίες ημέρες το συγκεκριμένο θέμα, με συνεχή δημοσιεύματα, ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι γονείς έκαναν καταγγελίες στα σχολεία, στον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Κωνσταντίνο Μπαντίκο, αλλά kαι στην Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας ΑΜΘ και όλοι τους εξετάζουν το θέμα.

Τα σχολικά γεύματα στα σχoλεία της Κομοτηνής και της Ροδόπης γενικότερα, έχει αναλάβει η εταιρεία catering Principal, όπως βλέπετε και στα πακέτα με κάποια από τα γεύματα και η οποία ανήκει στον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Έβρου και επικεφαλής της αντιπολίτευσης στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Τάκη Τοψίδη και τον αδερφό του.

Αρχικά να τονιστεί, ότι εντοπίστηκαν δύο θέματα από γονείς. Τα ένα αφορά το θέμα αναγραφής παραγωγής σε φασολάδα και το άλλο το ωμό κοτόπουλο. Αναφορικά με το θέμα της παρασκευής της φασολάδας, πάνω στην συσκευασία αναγραφόταν ημερομηνία παρασκευής 22/12/2021, ενώ η φασολάδα έφτασε στα σχολεία πριν από λίγες μέρες. στις 13 Ιανουαρίου.

Οι πρώτες διαμαρτυρίες είχαν διατυπωθεί στις 13/1/2022, όταν διανεμήθηκαν γεύματα “Φασολάδα” με ημερομηνία παρασκευής 22/12/2021. Σύμφωνα με την ομάδα “Μπαμπάδες στη Ροδόπη”, τότε από την εταιρεία εκφράστηκε ο ισχυρισμός ότι “έγινε εκτυπωτικό λάθος στον υπολογιστή”, χωρίς πάντως να υπάρξει επίσημη ανακοίνωση.

Δεν γνωρίζουμε εάν τα ζεστά γεύματα διατηρούνται σε θερμοκρασία ίση ή μεγαλύτερη των 60 βαθμών Κελσίου, και τα κρύα (σαλάτα) σε θερμοκρασία ίση ή χαμηλότερη των 5 βαθμών Κελσίου, σύμφωνα με την Εγκύκλιο“, συμπληρώνουν οι γονείς, οι οποίοι σημειώνουν ακόμη πως “έχουν προωθηθεί στους αρμόδιους όλες οι επισημάνσεις, “πειστήρια” γευμάτων, και υπόμνημα συλλόγου γονέων και κηδεμόνων, περιμένουμε απαντήσεις”.

Η Πρωτοβάθμια Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ροδόπης επί του θέματος λέει ότι ενημέρωσε την υπεύθυνη εταιρεία και πράγματι αναγνώρισε ότι υπήρχε λάθος στην αναγραφή της ημερομηνίας παρασκευής και πως η ημερομηνία δεν ήταν 22 Δεκεμβρίου. Μάλιστα όπως ενημέρωσε η Πρωτοβάθμια η υπεύθυνη εταιρεία για την σίτιση αναμένεται να αποστείλει γραπτή εξήγηση επί του θέματος.

«Απαίσια τα σχολικά γεύματα στην γεύση και στην ποιότητα»
Γονέας διαμαρτυρήθηκε στον «Χ» για τα σχολικά γεύματα, καθώς όπως ο ίδιος λέει «τα σχολικά γεύματα είναι απαίσια ως προς την γεύση, την ποιότητα. Σήμερα ήρθε ένα ωμό κοτόπουλο που κολυμπούσε μες το γάλα με γεύση σαλμονέλας και βουτύρου» θα πει χαρακτηριστικά. Πράγματι κρίνοντας από τις σχετικές φωτογραφίες, τουλάχιστον η ποιότητα του φαγητού φαίνεται κακή. 

Η Πρωτοβάθμια εξηγεί ότι κάθε σχολείο που παραλαμβάνει σχολικά γεύματα έχει μια Επιτροπή Παραλαβής και αυτή αναλαμβάνει να ενημερώσει για τυχόν παρατηρήσεις που αφορούν τα γεύματα και να κάνει την αναφορά της άμεσα, ιδίως όταν πρόκειται για ωμό κοτόπουλο.

Από την πλευρά της η Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Ροδόπης δεν αποκλείει το ενδεχόμενο πράγματι να εντοπίστηκαν ωμά κοτόπουλα στα σχολικά γεύματα, αλλά τονίζει πως η ίδια δεν έχει τέτοιες αναφορές από τις αρμόδιες Επιτροπές Παραλαβής. Σε περίπτωση που γίνουν αντιληπτά τέτοια περιστατικά πρέπει άμεσα να υπάρξει επικοινωνία με την υπεύθυνη εταιρία και φυσικά με το Υπουργείο Παιδείας.

Να σημειωθεί ότι τα σχολικά γεύματα στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Ροδόπης ανέρχονται σε 1.743.

Να θυμίσουμε ότι ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου, επικεφαλής όλων των Επιμελητηρίων της Περιφέρεας ΑΜΘ και επικεφαλής της αντιπολίτευσης στην Περιφέρεια ΑΜΘ Τάκης Τοψίδης, μέσω της εταιρείας catering Principal που έχει έδρα έξω από την Ορεστιάδα, αναλαμβάνει για μεγάλα χρονικά διαστήματα αναλάβει και την σίτιση των λαθρομεταναστών στα ΚΥΤ και ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ Φυλακίου Ορεστιάδας.

Πηγή: inkomonitni.news-xronos.gr-diavlos924.gr