Ορεστιάδα ΤΩΡΑ: Ελεύθεροι οι 7 κατηγορούμενοι – Μόνο ένας καταδικάστηκε για τα επεισόδια στο Φυλάκιο (ΒΙΝΤΕΟ)

Ορεστιάδα ΤΩΡΑ: Ελεύθεροι οι 7 κατηγορούμενοι – Μόνο ένας καταδικάστηκε για τα επεισόδια στο Φυλάκιο (ΒΙΝΤΕΟ)

Ελεύθεροι αφέθηκαν πριν από λίγο στην Ορεστιάδα οι 7 κατηγορούμενοι που συνελήφθησαν μετά από όσα έγιναν την Τρίτη έξω από τα ΚΥΤ και ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ Φυλακίου, όταν υπήρξαν συγκρούσεις μερίδας διαδηλωτών με τα ΜΑΤ.

Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ορεστιάδας, μετά από ακροαματική διαδικασία 5 ωρών επέβαλλε ποινές σε όλους τους κατηγορούμενους, αλλά ΜΟΝΟ ο ΕΝΑΣ από αυτούς κατηγορούνταν και καταδικάστηκε για τα επεισόδια στο Φυλάκιο (18 μήνες με αναστολή. Οι υπόλοιποι 6 κατηγορούνταν για απείθεια και αντίσταση κατά της αρχής, όταν συνελήφθησαν από τους αστυνομικούς στο μπλόκο που είχαν στήσει για όσους επέστρεφαν από το Φυλάκιο, στον κόμβο της Ορεστιάδας. Οι 3 εκ των κατηγορουμένων καταδικάστηκαν μόνο για απείθεια και οι άλλοι 4 για τρία αδικήματα. Όλοι οι καταδικασθέντες άσκησαν έφεση και αφέθηκαν ελεύθεροι.

Ο δικηγόρος τους Πάρης Παπαδάκης, που είναι ως γνωστόν μπροστάρης και στις διαμαρτυρίες για την απόφαση της Κυβέρνησης να προχωρήσει στα έργα κατασκευής της νέας δομής, δήλωσε έξω από τα δικαστήρια ότι:

“Το δικαστήριο στάθηκε πραγματικά στο ύψος των περιστάσεων. Θεωρώ ότι είχαμε μια δίκαιη δίκη από την αρχή ως το τέλος, Κόσμημα θα αποκαλούσα την διαδικασία. Κόσμημα θα χαρακτήριζα την στάση των δικαστών. Τέλος καλό όλα καλά για τους εντολείς μου. Ασκήιηκε έφεση, αφέθηκαν ελεύθεροι και φεύγουν.

Να πούμε ότι μόνο ένας από τους 7 ήταν κατηγορούμενος και καταδικάστηκε για τα επεισόδια που έγιναν στο ΚΥΤ Φυλακίου. Οι υπόλοιποι δεν είχαν καμιά σχέση και δεν κατηγορούνταν για επεισόδια στο ΚΥΤ. Να το ξέρει αυτό ο κόσμος”.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟΝ ΔΙΚΗΓΟΡΟ ΠΑΡΗ ΠΑΠΑΔΑΚΗ (δηλώσεις στον Κώστα Θεοχαρίδη)