Το τέρας της γραφειοκρατίας ταλαιπωρεί την Εβρίτισσα Μάγδα Κισσούδη για ένα «ι» στο όνομα

Το τέρας της γραφειοκρατίας ταλαιπωρεί την Εβρίτισσα Μάγδα Κισσούδη για ένα «ι» στο όνομα

Επί τρία χρόνια το τέρας της γραφειοκρατίας ταλαιπωρεί την Εβρίτισσα (με καταγωγή από το Παλιούρι Διδυμοτείχου) δημοσιογράφο και συγγραφέα Μάγδα Κισσούδη, η οποία μένει στην Θεσσαλονίκη.

Για τον Δήμο Αθηναίων είναι παντρεμένη. Αντίθετα, για τον Δήμο Θεσσαλονίκης είναι άγαμη, αν και έχει στα χέρια της ληξιαρχική πράξη γάμου από το ληξιαρχείο της πόλης! Η δημοσιογράφος και συγγραφέας Μάγδα Κισσούδη ανεβαίνει τα τελευταία χρόνια έναν «Γολγοθά», προσπαθώντας να νικήσει το «τέρας» της γραφειοκρατίας και να επιβάλει τη λογική. Με λίγα λόγια, επί τρία χρόνια προσπαθεί να πείσει τον Δήμο Θεσσαλονίκης ότι το «Μαγδαλινή» που αναγράφεται στο πιστοποιητικό βάφτισης είναι το ίδιο με το «Μαγδαληνή» που αναγράφεται στην ταυτότητα, στην οικογενειακή κατάσταση, στη φορολογική δήλωση, στον ΕΝΦΙΑ, στον ΑΜΚΑ, στον ΟΑΕΔ, στις τράπεζες και στα έγγραφα του παιδιού της!

Όμως, ο υπάλληλος εμφανίζεται ανένδοτος, καλώντας τη να αλλάξει τα στοιχεία της από Μαγδαληνή σε… Μαγδαλινή σε όλες τις παραπάνω καταστάσεις. Διαφορετικά, θα πρέπει να απευθυνθεί στα δικαστήρια ώστε ο δικαστής να βεβαιώσει ότι το «Μαγδαλινή» είναι το ίδιο με το… «Μαγδαληνή»! Με την υπόθεση ασχολείται και η διοίκηση του Κωνσταντίνου Ζέρβα, αναζητώντας κάποια λύση που να βασίζεται στην κοινή λογική!

Από τη βάφτιση

Όλα άρχισαν ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου 1973, όταν ένα συμπαθέστατο κοριτσάκι βουτήχτηκε στην κολυμπήθρα του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου της Χρυσούπολης Καβάλας. Ο παπάς έγραψε στην «πράξις βαπτίσεως» το όνομα: Μαγδαλινή. Τότε, κανείς δεν έδωσε σημασία στο ορθογραφικό λάθος. Τα χρόνια πέρασαν, το κοριτσάκι μεγάλωσε, απέκτησε αστυνομική ταυτότητα και τραπεζικούς λογαριασμούς, εγγράφηκε στην Εφορία και έκανε όλες τις συναλλαγές της με το όνομα Μαγδαληνή. Ποτέ το «ι» στο «Μαγδαλινή» δεν είχε σταθεί εμπόδιο για να εκδώσει ένα πιστοποιητικό ή να κάνει μια πράξη ως Μαγδαληνή. Μάλιστα, έβγαλε κανονικά άδεια γάμου ως Μαγδαληνή και το απόγευμα της Κυριακής 22 Σεπτεμβρίου 2002 παντρεύτηκε τον Αθηναίο εκλεκτό της καρδιάς της και πήρε και στα χέρια της τη ληξιαρχική πράξη γάμου με το όνομα Μαγδαληνή.

Τα πράγματα ήρθαν τα πάνω… κάτω πριν ακριβώς τρία χρόνια. Η Μάγδα Κισσούδη είναι δημότισσα Θεσσαλονίκης, αλλά τα τελευταία χρόνια ζει στην Περαία Θεσσαλονίκης. Επομένως, αρχές του 2019 άρχισε τις διαδικασίες μεταδημότευσης στον Δήμο Θερμαϊκού. Και από αυτό το σημείο αρχίζουν τα… παράλογα. «Η διαδικασία δεν ολοκληρώθηκε διότι προέκυψε πρόβλημα με τον υπάλληλο του Δήμου Θεσσαλονίκης. Προς μεγάλη μου έκπληξη, μου είπε πως δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία εγγραφής του γάμου μου στο Δημοτολόγιο, αν και έχω ληξιαρχική πράξη γάμου!», τόνισε στον «Ε.Τ.». Κοντολογίς, ενώ έχει ληξιαρχική πράξη γάμου από τον Δήμο Θεσσαλονίκης, τυπικά στον ίδιο δήμο δεν εμφανίζεται έγγαμη!

Αλλαγή σε όλα

«Ο υπάλληλος μου είπε ότι πρέπει να αλλάξω όλα τα έγγραφα της ζωής μου -τα πάντα δηλαδή- με αίτηση προς όλους και από Μαγδαληνή να τα κάνω Μαγδαλινή… Τρελάθηκα όταν το άκουσα… Του είπα ότι και στην Αστυνομία, όταν έβγαλα ταυτότητα, με έγραψαν Μαγδαληνή, αν και στο πιστοποιητικό βάφτισης είδαν γραμμένο το “Μαγδαλινή”… Δυστυχώς, καμία ανταπόκριση», είπε. Μάλιστα, για να καταθέσει αίτηση εργασίας, αναγκάστηκε να χρησιμοποιήσει πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης του συζύγου της, καθώς δεν μπορεί να εκδώσει το δικό της!

Η 48χρονη απευθύνθηκε και σε δικηγόρο, ο οποίος της είπε ότι μπορεί να πάει η υπόθεση στα δικαστήρια και ο δικαστής να αποφασίσει το αυτονόητο, ότι δηλαδή το «Μαγδαλινή» είναι το ίδιο με το «Μαγδαληνή». «Αλλά αυτή η διαδικασία έχει κόστος 500 ευρώ και εγώ είμαι άνεργη. Επιπλέον, γιατί να πληρώσω για κάτι που δεν έφταιξα; Εγώ έγραψα το “Μαγδαλινή” στο πιστοποιητικό βάφτισης; Και προς Θεού! Πρόκειται για το ίδιο όνομα! Μόνο ένα γράμμα αλλάζει… Το “ι” σε “η”! Είναι τόσο τραγικό; Δεν με έχουν βαφτίσει, π.χ., “Μαρία” και στα χαρτιά εμφανίζομαι “Περσεφόνη”. Μαγδαλινή το ένα, Μαγδαληνή το άλλο», λέει οργισμένη και καλεί τον Δήμο Θεσσαλονίκης να βρει σύντομα μια λογική λύση και να επιδείξει επιτέλους ευλυγισία το δυσκίνητο κράτος.

Πηγή: eleftherostypos.gr

 

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*