Διδυμότειχο: Αποχή σκέφτονται Τοκαμάνης, Πατσουρίδης, ώστε να μπλοκάρουν την εκλογή Προέδρου δημοτικού συμβουλίου

Διδυμότειχο: Αποχή σκέφτονται Τοκαμάνης, Πατσουρίδης, ώστε να μπλοκάρουν την εκλογή Προέδρου δημοτικού συμβουλίου

-Απαιτείται παρουσία 14 δημοτικών συμβούλων για να υπάρξει απαρτία στην αυριανή συνεδρίαση

-Ο Δημήτρης Παπακωνσταντίνου η πρόταση της δημοτικής αρχής Χατζηγιάννογλου

Την αποχή των παρατάξεων τους από την αυριανή ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Διδυμοτείχου, όπου θα επαναληφθεί η διαδικασία εκλογής νέου προεδρείου του, σκέφτονται οι πρώην δήμαρχοι Χρήστος Τοκαμάνης και Παρασκευάς Πατσουρίδης.

Ως γνωστόν, η Αποκεντρωμένη Μακεδονίας-Θράκης έκανε δεκτή την προσφυγή των δημοτικών συμβούλων Θόδωρου Σκίνδρη, Θανάση Σίμογλου  και Θανάση Γατίδη και ακύρωσε την εκλογή του Δημήτρη Εμμανουηλίδη ως Προέδρου του δημοτικού συμβουλίου, επειδή δεν τηρήθηκαν οι προβλεπόμενες από το νόμο διαδικασίες. Να θυμίσουμε ότι ο κ.Εμμανουηλίδης, που προέρχεται από την παράταξη Πατσουρίδη, είχε λάβει 14 ψήφους και ο ανεξάρτητος Παρασκευάς Τσολακίδης (είχε αποχωρήσει δυο μέρες νωρίτερα από την παράταξη Τοκαμάνη) πήρε 11 ψήφους. Ο Συντονιστής της Αποκεντρωμένης Ιωάννης Σάββας όμως ακύρωσε την διαδικασία και αυτή θα επαναληφθεί αύριο Κυριακή, με μυστική ψηφοφορία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Evros-news.gr, αυτή την φορά ο δήμαρχος Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου θα προτείνει δημοτικό σύμβουλο της παράταξης του, τον Δημήτρη Παπακωνσταντίνου όπως έχει διαρρεύσει ήδη, οπότε αυτός και θα εκλεγεί. Γιατί ακόμα και αν είναι ξανά υποψήφιος ο Δημήτρης Εμμανουηλίδης, τον οποίο να θυμίσουμε ότι ψήφισαν την πρώτη φορά οι παρατάξεις των πρώην δημάρχων Τοκαμάνη και Πατσουρίδη, προφανώς κατόπιν συνεννόησης, δεν μπορεί να εκλεγεί μια και πρέπει να λάβει τα 2/3 των ψήφων, κάτι που δεν μπορεί να συμβεί. Έτσι, ο κ.Παπακωνσταντίνου ανεξάρτητα από τις ψήφους που θα συγκεντρώσει, από την στιγμή που προέρχεται από την παράταξη του δημάρχου Διδυμοτείχου, θα εκλεγεί.

Γι’ αυτό οι πρώην δήμαρχοι Χρήστος Τοκαμάνης και Παρασκευάς Πατσουρίδης, εξετάζουν τρόπους να… μπλοκάρουν την εκλογή της πρότασης του κ.Χατζηγιάννογλου και σκέφτονται την αποχή από την συνεδρίαση. Για να υπάρξει απαρτία, απαιτείται η παρουσία 14 συμβούλων και αυτή την στιγμή, η παράταξη της δημοτικής αρχής με τους 6 που διαθέτει, συν τους δύο ανεξάρτητους Πασχάλη Κυπαρισσούδη, Παρασκευά Τσολακίδη που αποχώρησαν απ’ την παράταξη Τοκαμάνη, αλλά και τους Σκίνδρη, Σίμογλου, Γατίδη (οι δυο τελευταίοι απ’ την παράταξη του Κώστα Δημητρίου), συμπληρώνουν τον αριθμό 11. Αν προστεθεί και ο ανεξάρτητος Γιάννης Σαρσάκης (είχε αποχωρήσει απ’ την παράταξη Χατζηγιάννογλου αμέσως μετά τις εκλογές), ο οποίος προφανώς θα μετέχει στην διαδικασία, φτάνουμε στους 12.

Απαιτείται οπότε η παρουσία άλλων δύο δημοτικών συμβούλων από τις τρεις παρατάξεις των Τοκαμάνη, Πατσουρίδη, Δημητρίου, ώστε να υπάρξει απαρτία. Θα βρεθούν, ώστε να διεξαχθεί η ειδική συνεδρίαση και να μην μείνει χωρίς προεδρείο το δημοτικό συμβούλιο και ποιοι θα είναι αυτοί; Με δεδομένη την στάση τους κατά την προηγούμενη που ακυρώθηκε και το γεγονός ότι δεν στήριξαν τον Παρασκευά Τσολακίδη, ένα νέο επιστήμονα δικηγόρο, άτομο με ειδικές ικανότητες, με τον οποίο ήταν στην ίδια παράταξη μάλιστα, μάλλον θα υπακούσουν και πάλι στην… εντολή Τοκαμάνη ακόμα και δημοτικοί σύμβουλοι νεότερης ηλικίας, όπως ο Σίμος Τσιλίκας και η Μαρία Μανάκα.

Κι αναφέρουμε αυτούς, γιατί ο πρώτος ως αριστερός, θα περίμενε κανείς να μην βάλει πάνω από την παραταξιακή “γραμμή”, που μόνο προσωπικούς εγωισμούς και μια παλαιοκομματική αντίληψη του κ.Τοκαμάνη εξυπηρετεί., το γεγονός ότι ο κ.Τσολακίδης είναι ένα άτομο που θα έπρεπε να στηριχθεί η υποψηφιότητα του. Όσο για την κ.Μανάκα, χρόνια τώρα αλλά και ως δημοσιογράφος (είναι  Διευθύντρια της ΕΡΑ Ορεστιάδας), έχει δείξει ένα εντελώς διαφορετικό πρόσωπο και μια άλλη συμπεριφορά, που δεν συνάδουν με την πρόσφατη στάση της να μην ψηφίσει τον Παρασκευά Τσολακίδη, επειδή της το επέβαλλε ο Χρήστος Τοκαμάνης.

Δεν αποκλείεται τελικά οι… εκπλήξεις να προέλθουν από άλλους δημοτικούς συμβούλους, είτε της παράταξης Τοκαμάνη, είτε Πατσουρίδη και να εκλεγεί επιτέλους προεδρείο στο δημοτικό συμβούλιο και όχι αυτό να είναι “όμηρος” των δύο πρώην δημάρχων. Οι οποίοι όλοι γνωρίζουν ότι είχαν… εχθρικές σχέσεις και ο ένας έλεγε τα χειρότερα για τον άλλον, όμως “συμμάχησαν” απέναντι σε ένα νέο επιστήμονα με ειδικές ικανότητες, απλά για να εκλέξουν έναν… ξεπερασμένο αυτοδιοικητικό όπως είναι ο κ.Εμμανουηλίδης. Αλλά όπως λέει και ο λαός μας… Κυριακή κοντή γιορτή.

Ένα σχόλιο

  1. Δυστυχώς στο Διδυμότειχο είμαστε της άποψης του εμπρός ολοταχώς όπισθεν, δυστυχώς. Χάρηκα όταν άκουσα για την πρόταση του Τσολακίδη, κρίμα που οι νέοι δεν υποστηρίζουν τον δικηγόρο, κρίμα , θα έχουμε πρόεδρο Δ.Σ. τον αποτυχημένο.
    Κώστα Πιταικούδη, εαν σβήσουν τα φώτα στο Διδυμότειχο και τον προτεινόμενο για πρόεδρο του ΔΣ τον πάμε στο ΄΄σαρι μπα΄ι΄ρι και τον αφήσουμε ….΄θα βρει το Διδυμότειχο;;;; εσυ τι πιστευεις;

Αφήστε το σχόλιό σας