Ερώτηση στην Βουλή για την ίδρυση Κτηνιατρικής Σχολής στον δήμο Σουφλίου, απ’ την “Ελληνική Λύση”

Ερώτηση στην Βουλή για την ίδρυση Κτηνιατρικής Σχολής στον δήμο Σουφλίου, απ’ την “Ελληνική Λύση”

Το θέμα της ίδρυσης στον δήμο Σουφλίου Κτηνιατρικής Σχολής, έφερε στην Βουλή με Ερώτηση που κατέθεσε η “Ελληνική Λύση” δια του Προέδρου της Κυριάκου Βελόπουλου.

Ως γνωστόν, το αίτημα αυτό υπέβαλλε προς το υπουργείο Παιδείας ο δήμαρχος Παναγιώτης Καλακίκος, διεκδικώντας την ενίσχυση και “θωράκιση” τη περιοχής του με Ανώτατες Σχολές αλλά και Δημόσια ΙΕΚ.  Η Ερώτηση του κ.Βελόπουλου απευθύνεται  στην υπουργό Νίκη Κεραμέως και αναφέρει:

ΕΡΩΤΗΣΗ

Θεσσαλονίκη, 11/01/2022

Του:             Κυριάκου Βελόπουλου, Προέδρου Κόμματος, Βουλευτή Λάρισας

ΠΡΟΣ:          Την κ. Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων

ΘΕΜΑ:         «Ίδρυση Κτηνιατρικής Σχολής στον Δήμο Σουφλίου Έβρου»

Κυρία Υπουργέ,

Σύμφωνα με ενημέρωση κατοίκων Έβρου, στον Δήμο Σουφλίου Έβρου, έπειτα από τη δρομολόγηση του ΔΙΕΚ Σηροτροφίας και τη δημιουργία Μελισσοκομικού Πάρκου στην περιοχή της Δαδιάς, αναγκαία καθίσταται η ίδρυση Κτηνιατρικής Σχολής. Δεδομένου ότι η περιοχή είναι καθαρά αγροτική και κτηνοτροφική, η ίδρυση μιας αντίστοιχης προτεινόμενης Σχολής θα προσαύξανε τα οφέλη στην ευρύτερη περιοχή στον τομέα της πρωτογενούς παραγωγής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ AKOMA-Καλακίκος: Το Σουφλί διεκδικεί δυναμικά την Κτηνιατρική Σχολή

Επιπρόσθετα και λόγω εθνικών και δημογραφικών λόγων, επιβάλλεται η σύσταση του εν λόγω Εκπαιδευτικού Φορέα, ο οποίος αφενός θα προσελκύσει ενδιαφερόμενους νέους που προτίθενται να ενασχοληθούν σοβαρά και επισταμένα με την ανάπτυξη της υγιούς κτηνοτροφίας και αφετέρου θα συγκρατούσε μέρος του τοπικού πληθυσμού, ο οποίος τείνει να μετοικήσει στο εξωτερικό, εξαιτίας της ανεργίας και της οικονομικής ανασφάλειας.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτάται η κ. Υπουργός:

Προτίθεστε να διερευνήσετε το ενδεχόμενο ο Δήμος Σουφλίου Έβρου στο εγγύς μέλλον, ει δυνατόν κι από το επόμενο φοιτητικό έτος, να αποκτήσει Κτηνιατρική Σχολή, ώστε να λάβει μια ξεχωριστή διάσταση η επαγγελματική ενασχόληση στην ευρύτερη περιοχή με την κτηνοτροφία;

Ο ερωτών Βουλευτής

ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*