Διδυμότειχο: Διακινητής λαθρομεταναστών έπεσε πάνω σε περιπολικό και αντιστάθηκε κατά την σύλληψη του

Διδυμότειχο: Διακινητής λαθρομεταναστών έπεσε πάνω σε περιπολικό και αντιστάθηκε κατά την σύλληψη του

Μια επεισοδιακή σύλληψη αλλοδαπού διακινητή στην περιοχή του Διδυμοτείχου και μια πιο… ήρεμη στον δήμο Σουφλίου, είχαμε το τελευταίο διάστημα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας:

“Συνελήφθησαν σε περιοχές του Έβρου, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας, δύο (2) αλλοδαποί διακινητές, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, στην Εθνική Οδό Αρδανίου – Ορμενίου (ύψος οικισμού Πετράδων)αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου συνέλαβαν τον έναν διακινητή, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρει παράνομα στην ενδοχώρα τρεις (3) μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι το όχημα αρχικά δεν σταμάτησε σε σήμα στάσης των αστυνομικών και ανέπτυξε ταχύτητα, πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς, ενώ στη συνέχεια ακινητοποιήθηκε μετά από πρόσκρουση σε περιπολικό χωρίς να υπάρξει κάποιος τραυματισμός και ο δράστης συνελήφθη από τους αστυνομικούς αντιστεκόμενος κατά τη σύλληψη.

Επιπλέον ο οδηγός –διακινητής στερείται άδεια ικανότητας οδήγησης.

Στη δεύτερη περίπτωση, την επαρχιακή οδό Μαυροκκλησίου – Πρωτοκκλησίου, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Μεταξάδων συνέλαβαν τον δεύτερο διακινητή, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο και να μεταφέρει παράνομα στην ενδοχώρα επτά (7) μη νόμιμους μετανάστες τους οποίους είχε αποκρύψει σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη στην καρότσα του οχήματος.

Σημειώνεται ότι ο δράστης – οδηγός υπέδειξε πλαστή άδεια ικανότητας οδήγησης.

Κατασχέθηκαν τα παραπάνω οχήματα, χρηματικά ποσά και μία πλαστή άδεια ικανότητας οδήγησης.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας, ενώ την προανάκριση για τις δύο υποθέσεις ενεργούν τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου και Ορεστιάδας.