Ορεστιάδα: Συνεδριάζει το δημοτικό συμβούλιο για τα έργα στο Φυλάκιο – Πρόσκληση σε Θεοδωρικάκο, βουλευτές

Ορεστιάδα: Συνεδριάζει το δημοτικό συμβούλιο για τα έργα στο Φυλάκιο – Πρόσκληση σε Θεοδωρικάκο, βουλευτές

Συνεδριάζει την ερχόμενη Τρίτη 25 Ιανουαρίου με τηλεδιάσκεψη το δημοτικό συμβούλιο Ορεστιάδας, έχοντας μοναδικό θέμα τις εξελίξεις στο Φυλάκιο, με τα έργα που ξεκίνησαν στον χώρο απέναντι απ’ τις υπάρχουσες δομές ΚΥΤ και ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ. 

Στην συγκεκριμένη συνεδρίαση, αν και δεν αναφέρεται στην επίσημη πρόσκληση προς τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου, έχουν κληθεί να συμμετέχουν τόσο ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, όσο και οι τέσσερις βουλευτές του Έβρου. Είναι άγνωστο αν κλήθηκε και ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης, αφού οι δικές του δηλώσεις για αύξηση χωρητικότητας από 700 στα 960 άτομα και η δημιουργία νέου ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ για 240 άτομα στο νέο χώρο, είναι αυτές που έχουν πυροδοτήσει τις έντονες αντιδράσεις. Είναι άγνωστο αν ο κ.Θεοδωρικάκος δεχθεί να παραστεί μέσω τηλεδιάσκεψης, κάτι που  δήμαρχος Βασίλης Μαυρίδης είχε δηλώσει ότι τον διαβεβαίωσε, όταν είχαν συναντηθεί στην Αθήνα.

Η Πρόσκληση για την συνεδρίαση του Δ.Σ αναφέρει:
“Καλούνται τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου σε Τακτική συνεδρίαση, που θα γίνει στις 25.01.2022 ημέρα Τρίτη και ώρα 20:00, η οποία θα πραγματοποιηθεί με τηλεδιάσκεψη, με τα παρακάτω θέματα ημερήσιας διάταξης:

Ανακοινώσεις από τον κ. Πρόεδρο.

Ανακοινώσεις από τον κ. Δήμαρχο.

Ανακοινώσεις – προτάσεις – ερωτήσεις από τους Δημοτικούς Συμβούλους

Θέματα ημερήσιας διάταξης: 1. “Συζήτηση, ενημέρωση και λήψη απόφασης σχετικά με τις ενέργειες της κυβέρνησης στις δομές Κ.Υ.Τ. και ΠΡΟ.ΚΕ.Κ.Α. στην Κοινότητα Φυλακίου του Δήμου Ορεστιάδας”. Εισηγητής ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Χρήστος Ορμανλίδης.