Σαρσάκης: “Ψήφισα Εμμανουηλίδη και απείχα σήμερα, επειδή προσέφυγε κατά της ακύρωσης εκλογής του”

Σαρσάκης: “Ψήφισα Εμμανουηλίδη και απείχα σήμερα, επειδή προσέφυγε κατά της ακύρωσης εκλογής του”

Με μια ανάρτηση στην προσωπική του σελίδα, ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Σαρσάκης επιχείρησε να δικαιολογήσει την απουσία του από την σημερινή ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, η οποία δεν πραγματοποιήθηκε τελικά λόγω έλλειψης απαρτίας.

Ο κ.Σαρσάκης, που εκλέχθηκε με την παράταξη του δημάρχου Ρωμύλου Χατζηγιάννογλου και αμέσως μετά αποχώρησε από αυτήν δηλώνοντας ανεξάρτητος, ενοχλήθηκε από την επισήμανση και την αναφορά του Evros-news.gr. Ότι δηλαδή με την στάση και την απουσία του, ουσιαστικά συντάχθηκε με τους πρώην δημάρχους Χρήστο Τοκαμάνη και Παρασκευά Πατσουρίδη, οι παρατάξεις των οποίων επίσης απουσίασαν σήμερα και γι’ αυτό δεν συγκεντρώθηκε ο απαραίτητος αριθμός των 14 δημοτικών συμβούλων και δεν υπήρξε απαρτία. Έτσι, μετά την ακύρωση της εκλογής του Δημήτρη Εμμανουηλίδη, επί χρόνια Αντιδημάρχου του κ.Πατσουρίδη, που μαζί οδήγησαν το Διδυμότειχο σε στασιμότητα και οπισθοδρόμηση και γι’ αυτό άλλωστε ο λαός τους έστειλε στην… τρίτη θέση το 2019, από την Αποκεντρωμένη Μακεδονίας-Θράκης λόγω μη εφαρμογής της νομοθεσίας στην διαδικασία εκλογής, δεν εκλέχθηκαν σήμερα Προεδρείο αλλά και μέλη Επιτροπών.

“Θαυμαστής” των ικανοτήτων του πρώην

Αντιδημάρχου Δημήτρη Εμμανουηλίδη

Μάλιστα ο Γιάννης Σαρσάκης αποκάλυψε δημόσια, ότι στην μυστική ψηφοφορία επέλεξε τον Δημήτρη Εμμανουηλίδη αντί του ανεξάρτητου υποψήφιου Παρασκευά Τσολακίδη. Κι επίσης, τονίζει πως η απουσία του  υπήρξε γιατί ο κ.Εμμανουηλίδης προσέφυγε επίσης στην Αποκεντρωμένη, κατά της προηγούμενης απόφασης. Προφανώς είναι μεγάλος… θαυμαστής των ικανοτήτων και της προσφοράς του Δημήτρη Εμμανουηλίδη, για να επιμένει τόσο πολύ να στηρίζει την επιλογή των Τοκαμάνη, Πατσουρίδη. Έγραψε συγκεκριμένα ο πρώην δημοτικός σύμβουλος Χατζηγιάννογλου, νυν ανεξάρτητος, που επέλεξε όμως να συνταχθεί με την τακτική των Τοκαμάνη, Πατσουρίδη:

“Για να εξηγηθούμε …..
Σε δημοσίευση της ιστοσελίδας evros-news.gr αναφέρθηκε το όνομά μου (και στον τίτλο αλλά και εντός του άρθρου), όπου ο συντάκτης του αποφαίνεται ότι σχετικά με την εκλογή προέδρου του Δ.Σ. συντάχθηκα με το μέρος των κ. Τοκαμάνη και Πατσουρίδη ως μέλος της (όπως την αποκαλεί) ανίερης συμμαχίας.
Αυτό που έχω να δηλώσω είναι ότι δεν μετέχω σε καμία συμμαχία και ότι από ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ψήφισα την Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2022 τον κ. Εμμανουηλίδη για πρόεδρο του Δ.Σ.
Μετά την ακυρωτική απόφαση της αποκεντρωμένης ως προς την εκλογή του κ. Εμμανουηλίδη, ενημερώθηκα ότι και αυτός προσέφυγε στο ίδιο όργανο έχοντας έννομο συμφέρον. Οπότε θεώρησα σωστό να απέχω από την Ειδική Συνεδρίαση της 23ης Ιανουαρίου 2022 και να περιμένω την απόφαση της αποκεντρωμένης.
Αυτό που μου προκαλεί εντύπωση είναι ότι ο συντάκτης του υπόψη άρθρου, δύο φορές χρησιμοποίησε το όνομά μου και έβγαλε τα δικά του συμπεράσματα, χωρίς να κάνει τον κόπο να ρωτήσει το σκεπτικό μου. Σε προγενέστερη δημοσίευση μάλιστα είκασε ότι εγώ έριξα το λευκό ψηφοδέλτιο και τώρα ότι μετέχω στην «ανίερη» συμμαχία. Θα μπορούσε βεβαίως να με καλέσει στο τηλέφωνο και να του εξηγήσω το σκεπτικό μου αλλά και το τι έπραξα, αυτό νομίζω ότι είναι και το δημοσιογραφικά δεοντολογικό, το να εικάζουμε και να “ταιριάζουμε” κάποια στοιχεία όπως νάναι προφανώς και δεν συνιστά ορθή δημοσιογραφία.
Επίσης θέλω να δηλώσω, πως θεωρώ απαράδεκτο το να μη μπορούμε ως Δήμος να οργανώσουμε σωστά και με βάση το νόμο, την εκλογική διαδικασία του Προεδρείου και των Επιτροπών. Όπως είπα και σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις με στελέχη της δημοτικής αρχής την Κυριακή 9 Ιαν 22, κατά την πολύωρη διάρκεια της εκλογικής διαδικασίας, θα έπρεπε να παρίσταται ο νομικός σύμβουλος του Δήμου, ο οποίος θα είχε μελετήσει το νόμο με σκοπό να βοηθήσει στο να εξελιχθεί σύννομα και απρόσκοπτα η όλη διαδικασία.
Επιστρέφοντας στον συντάκτη του άρθρου θα ήθελα να τονίσω ότι ενώ κατά καιρούς έχω καταθέσει προτάσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο (γραπτές και προφορικές), όπως π.χ. περί του εξ ορθολογισμού και της ευταξίας στο κέντρο και τους πέριξ δρόμου του Διδυμοτείχου, ένα φλέγον θέμα για την πόλη μας, ουδέποτε ο συντάκτης του άρθρου αναφέρθηκε σ’ αυτές, έτσι εν είδει ρεπορτάζ κίνησης και απόψεων των δημοτικών συμβούλων. Αλλά βεβαίως κι εγώ ουδέποτε απαίτησα κάτι τέτοιο. Θεωρώ όμως ότι είναι τουλάχιστον μονομερές το να σε “θυμάται” κάποιος που ασκεί το δημοσιογραφικό λειτούργημα μόνο όταν αυτός θέλει. Για να μην τον αδικώ βέβαια είναι γεγονός ότι κάποια κείμενα (επικαιρότητας ή ιστορικά) που γράφω και αποστέλλω στα ΜΜΕ κατά καιρούς, τα δημοσιεύει. Και εδώ ουδέποτε τον ενόχλησα, απλά η ιστοσελίδα του βρίσκεται στους αποδέκτες του email μου.
Προσωπικά ενημερώνω ότι δεν ανήκω σε καμία συμμαχία και ότι θα συνεχίσω να λειτουργώ ως ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος προασπίζοντας τα συμφέροντα του Δήμου, όπως τα κατανοώ μέσα από την δική μου λογική, αλλά και μέσα από τις απόψεις που εισπράττω από τους συνδημότες μου. Εξάλλου αν ήθελα συμμαχίες και συμφωνίες θα μπορούσα να παραμείνω ως σύμβουλος στη δημοτική αρχή με την οποία εκλέχθηκα, μη δίνοντας σημασία σε κομβικά και ζωτικά ζητήματα, τα οποία υποσχεθήκαμε προεκλογικά αλλά ξεχάστηκαν μετεκλογικά. Ο καθένας μπορεί να κατανοήσει, ότι αυτή η συμμαχία θα ήταν πιο “επωφελής” για εμένα, παρά η οποιαδήποτε άλλη συμμαχία με άλλους αρχηγούς παρατάξεων. Άλλωστε και με τους κ. Τοκαμάνη και Πατσουρίδη διαφωνούσα και συνεχίζω να διαφωνώ σε πολλά θέματα που αφορούν τα άμεσα προβλήματα του Δήμου μας. και κατά καιρούς τους άσκησα τη δέουσα κριτική εντός αλλά και εκτός του Δημοτικού Συμβουλίου.
Εν κατακλείδι, αγαπητέ Κώστα Πιτιακούδη, μια κλήση είναι το θέμα, το νούμερο μου το έχεις, κάλεσε με να σου εκθέσω το σκεπτικό μου ή τις ενέργειές μου και μετά γράψε το άρθρο σου και βγάλε τα συμπεράσματά σου. Και επειδή τυγχάνει να ασχολούμαι με την ιστορία, όντως πολλές φορές υπήρξαν ιερές και ανίερες συμμαχίες, όπως και ιερές και ανίερες δημοσιογραφίες !!!!
ΥΓ : Ας ασχοληθούμε επιτέλους με τα πολλά και σοβαρά προβλήματα της πόλης και του Δήμου μας, αυτά ενδιαφέρουν όλους όσους μας ψήφισαν, αυτά είναι που θέτω προσωπικά στο Δημοτικό Συμβούλιο και δεν παίρνω απαντήσεις.
Η περιοχή μας πεθαίνει πρέπει να το αντιληφθούμε”.
Αρχίζοντας από το τελευταίο και την “αγωνία” του Γιάννη Σαρσάκη που προτρέπει να ασχοληθούν όλοι με τα πολλά και σοβαρά προβλήματα του δήμου, να του θυμίσουμε ότι η αποχή του από την σημερινή συνεδρίαση δεν επέτρεψε να εκλεγεί ούτε Οικονομική Επιτροπή, η οποία πρέπει να πάρει άμεσες αποφάσεις για την λειτουργία του δήμου Διδυμοτείχου.
Αυτά λοιπόν από τον κ.Σαρσάκη, πρώην δημοτικό σύμβουλο του δημάρχου Ρωμύλου Χατζηγιάνογλου, ανεξάρτητου στη συνέχεια και σήμερα συντασσόμενου και μάλιστα… φανατικά υπέρ του Δημήτρη Εμμανουηλίδη, πρώην Αντιδημάρχου του Παρασκευά Πατσουρίδη, που στήριξε και η παράταξη Τοκαμάνη. Εμείς απλά θυμίζουμε την επιστολή αποχώρησης του και ανεξαρτητοποίησης από την δημοτική αρχή, όπου μεταξύ των λόγων που επικαλέστηκε ήταν και η συνεργασία με την παράταξη του πρώην δημάρχου κ.Πατσουρίδη:

-ΔΙΑΒΑΣΤΕ: Διδυμότειχο: Παραιτήθηκε απ’ τον συνδυασμό του νέου δημάρχου Ρ.Χατζηγιάννογλου ο εκλεγείς Γιάννης Σαρσάκης με σοβαρές καταγγελίες!!!

Επίσης. Άντε να είσαι υποψήφιος δήμαρχος Διδυμοτείχου στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές και να σκεφθείς το ενδεχόμενο να συμπεριλάβεις τον Γιάννη Σαρσάκη στο ψηφοδέλτιο σου. Αυτόματα το μυαλό σου θα πάει στην προηγούμενη στάση του και ότι ξαφνικά μπορεί να βρεθείς αν κερδίσεις τις εκλογές, με έναν δημοτικό σύμβουλο λιγότερο.

Και κάτι ακόμα. Αυτά παθαίνεις όταν τα άρθρα και τα δελτία Τύπου τα οποία στέλνεις συνέχεια σε τοπικά ΜΜΕ τα δημοσιεύουν επειδή είναι… έτοιμο υλικό για να έχεις θέματα. Κάποιος μπορεί να… καλομάθει και να νομίζει ότι είσαι υποχρεωμένος να παρουσιάζεις τις δραστηριότητες και πρωτοβουλίες του, επειδή μπορεί, μπορεί επαναλαμβάνω, να νομίσει ότι έγινε… σπουδαίος πολιτικός ανήρ, αν και εκπροσωπεί ως ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος μόνο τον εαυτό του.