Ψήφισμα αντίθεσης σε οποιαδήποτε αύξηση ΚΥΤ-ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ, παρέδωσαν στο Φυλάκιο οι Πρόεδροι Ορεστιάδας-Διδυμοτείχου (ΒΙΝΤΕΟ)

Ψήφισμα αντίθεσης σε οποιαδήποτε αύξηση ΚΥΤ-ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ, παρέδωσαν στο Φυλάκιο οι Πρόεδροι Ορεστιάδας-Διδυμοτείχου (ΒΙΝΤΕΟ)

-Το παρέδωσαν και στον Αρχιμανδρίτη Βαρθολομαίο, εκπρόσωπο του Μητροπολίτη Διδυμοτείχου, Ορεστιάδας και Σουφλίου κ.Δαμασκηνού

Το ψήφισμα διαμαρτυρίας και αντίθεσης σε οποιαδήποτε πληθυσμιακή αύξηση των ΚΥΤ και ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ Φυλακίου με οποιοδήποτε μορφή (αναβάθμιση, επέκταση, ενίσχυση”, παρέδωσαν σήμερα οι Πρόεδροι των Κοινοτήτων Ορεστιάδας και Διδυμοτείχου.

Με επικεφαλής τον Πρόεδρο τους και Πρόεδρο του Φυλακίου Χρήστο Τυρμπάκη, αρκετοί εκ των Προέδρων επέδωσαν το πρωί το ψήφισμα με τις αποφάσεις τους στην εκπρόσωπο του Διοικητή του ΚΥΤ Φυλακίου Κωνσταντίνο Δημητριάδη, αφού ο ίδιος δεν βρέθηκε εκεί, ώστε αυτός με την σειρά του να το μεταφέρει στον πολιτικό προϊστάμενό του, δηλαδή στο Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου και το Νότη Μηυταράκη.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΟΥ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ (του Ιωάννη Αντωνιάδη)

Συγκεκριμένα, το Ψήφισμα αναφέρει τα εξής:

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΩΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΤΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ ΚΑΙ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ Λαμβάνοντας υπόψη τις ισχύουσες Διεθνείς Συνθήκες, τα ανθρώπινα δικαιώματα των μεταναστών και των προσφύγων, τις ιδιαιτερότητες της περιοχής του βορείου Έβρου και τις αρνητικές συνέπειες που θα προκαλέσει η επέκταση (χωροταξική – πληθυσμιακή) του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) και του Προαναχωρησιακού Κέντρου Κράτησης Αλλοδαπών (ΠΡΟ.ΚΕ.Κ.Α.) Φυλακίου.

Είμαστε πλήρως αντίθετοι στην επέκταση νέας δομής χωροταξική και πληθυσμιακή του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) και του Προαναχωρησιακού Κέντρου Κράτησης Αλλοδαπών (ΠΡΟ.ΚΕ.Κ.Α.) Φυλακίου με οποιαδήποτε ονομασία και αν παρουσιαστεί αυτή, ήτοι αναβάθμιση, επέκταση, ενίσχυση. Ζητούμε την άμεση ανταπόκριση από το αρμόδιο Υπουργείο στα επανειλημμένα αιτήματα του Δήμου Ορεστιάδας μόνο για τη βελτίωση των υποδομών των υφιστάμενων δομών.

Εξουσιοδοτούμε τη Συντονιστική Επιτροπή των Προέδρων για την ενημέρωση των Δήμων του Έβρου, των Κοινοβουλευτικών Κομμάτων και του κυρίου Πρωθυπουργού. Γνώμονάς μας είναι η Εθνική Ασφάλεια καθώς ο Έβρος δεν είναι απλά ένας Νομός, ένα εδαφικό διαμέρισμα, αλλά είναι ο Ακοίμητος Φρουρός της πατρίδας μας και σε καμία περίπτωση δεν θα επιτρέψουμε τη δημιουργία ρευστής κατάστασης στα μετόπισθεν της αμυντικής τοποθεσίας του Έβρου. Ορεστιάδα,

22 Ιανουαρίου 2022

ΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΤΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ ΚΑΙ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Επιτροπής των Προέδρων και Πρόεδρος των Μαρασίων Γιώργος Καραμπατζάκης, μίλησε για τις ενέργειες που ήδη ξεκίνησαν και την κλιμάκωση τους, έξω από τα ΚΥΤ και ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ Φυλακίου.

ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ Κώστα Θεοχαρίδη και της ομάδας ΟΧΙ HOT SPOT ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ 

Ιδού και το έντυπο Ψήφισμα των Προέδρων Ορεστιάδας και Διδυμοτείχου, με το οποίο δηλώνουν αντίθετοι σε κάθε επέκταση χωρητικότητας και στις δυο δομές.

Η αντιπροσωπεία των Προέδρων μετέβη στη συνέχεια στη Νέα Βύσσα και την Ι.Μ. Αγίας Σκέπης και Αγ. Παρασκευής όπου επέδωσε το Ψήφισμα της στον εκπρόσωπο του Μητροπολίτη Διδυμοτείχου – Ορεστιάδας & Σουφλίου κ. Δαμασκηνού, τον Αρχιερατικό Επίσκοπο Ορεστιάδας Αρχιμανδρίτη Βαρθολομαίο.

Οι φωτογραφίες από τη Ν.Βύσσα είναι του Κώστα Θεοχαρίδη και της σελίδας OXI HOT SPOT ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ

Η επόμενη εξέλιξη που αναμένεται στο συγκεκριμένο θέμα και ενώ οι εργασίες στον χώρο όπου κατασκευάζεται η νέα δομή έχ0υν σταματήσει λόγω βλάβης του μηχανήματος, είναι η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ορεστιάδας την ερχόμενη Τρίτη, μέσω τηλεδιάσκεψης. Εκεί έχουν κληθεί να συμμετέχουν ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, οι βουλευτές του νομού Έβρου Τάσος Δημοσχάκης, Χρήστος Δερμεντζόπουλος, Σταύρος Κελέτσης, Νατάσα Γκαρά, ο Περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος και ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς.